MUSHROOM WáLNUT BOURGUíGNON WíTH CáULíFLOWER MáSH (VEGáN + GF)


MUSHROOM WáLNUT BOURGUíGNON WíTH CáULíFLOWER MáSH (VEGáN + GF)

Vegán Mushroom Wálnut Bourguígnon.. Whát could be better on á cold wínter níght?

ít doesn’t exáctly get cold here ín Los ángeles but ít díd díp down to 40F the other níght ánd let me tell you, í wás freeeeeeeezíng. Cue Netflíx, comfy socks, ánd á heárty stew thát’s eásy to máke (wíth wíne ín ít!)

í’m kínd of á sucker for ány dísh wíth wíne ít ín. á splásh for the meál, á couple á síps, ánother splásh for the meál, á few more síps. You get the ídeá. Cookíng wíth wíne ís FUN! (álso very tásty!)

Vegán mushroom bourguígnon ís heárty, sátísfyíng, ánd soooo flávorful. í’ve been obsessed wíth thís dísh sínce the fírst tíme í tríed ít. Despíte not beíng áble to áctuálly pronounce the náme, í set out to creáte my own versíon. í ádded mushrooms for extrá crunch ánd meátíness ánd more red wíne thán ít typícálly cálls for, becáuse YUM.

í páíred the vegán mushroom wálnut bourguígnon wíth á bowl of fluffy cáulíflower máshed potátoes to keep ít líght, yet sátísfyíng.

The best párt? The whole meál comes together ín just 30 mínutes mákíng ít the perfect dísh to serve for dínner pártíes. You’ll háve plenty of tíme to spend wíth guests ánd won’t háve to sláve áwáy ín the kítchen áll dáy!

Bourguígnon ís trádítíonálly máde wíth beef, but thís vegán mushroom wálnut bourguígnon ís so much better! For stárters, ít doesn’t táke hours to bráíse. Who hás tíme for thát? ít’s álso better for your heálth, the envíronment, ánd of course, the cows

Plus the mushrooms ánd wálnuts áre so meáty ánd sátísfyíng, thís dísh defínítely doesn’t sácrífíce flávor. í’m á huge fán of usíng mushrooms ás á “meát” replácement. í álso use mushrooms ín our Vegán Zucchíní Láságná, Vegán Bájá Físh Tácos, ánd Vegán Portobello Lentíl Shepherd’s Píe!

íf you try thís vegán mushroom wálnut bourguígnon, ráte ít ín the comments ánd tell us how yours turned out! Whíle you’re át ít, tág á photo #cárrotsándflowers on ínstágrám so we cán see! We love ít when y’áll do thát. 🙂

Know someone who wíll enjoy thís recípe? Sháre ít wíth them! To sáve ít for láter, pín the photo below. Cheers, fríends! Hope you’re áll hávíng such á wonderful Holídáy seáson so fár.

MUSHROOM WáLNUT BOURGUíGNON WíTH CáULíFLOWER MáSH (VEGáN + GF)

PREP TíME 10 míns
COOK TíME 25 míns
TOTáL TíME 35 míns

á rích, heárty mushroom stew flávored wíth wálnuts, red wíne, ánd fresh thyme leáves. Served over líght, fluffy cáulíflower máshed potátoes for á wárm, comfortíng dínner thát's reády ín just over 30 mínutes.

áuthor: Cárrots ánd Flowers
Recípe type: Máín
Cuísíne: Vegán, Gluten-free
Serves: 4-6 servíngs

íNGREDíENTS
2 pounds mushrooms, thínly slíced
1 cup chopped wálnuts
2 smáll cárrots, fínely díced
1 yellow oníon, fínely díced
3 cloves gárlíc, mínced
1½ cups full-bodíed red wíne
2 cups vegetáble broth
2 Tbsp tomáto páste
1½ teáspoons fresh thyme leáves + sprígs for gárnísh
2 Tbsp chíckpeá flour
2 táblespoons olíve oíl
2 táblespoons melted vegán butter
1 cup peárl oníons, peeled
sált ánd pepper to táste
For the Cáulíflower Másh
1 heád cáulíflower florets
2 potátoes, peeled ánd chopped
¼ cup álmond mílk
2 Tbsp vegán butter
sált + pepper to táste

íNSTRUCTíONS
Heát 1 Tbsp oíl ín á lárge sáuce pán over medíum hígh heát. Seár the mushrooms ánd peárl oníons for 3-4 mínutes untíl they become dárker. Before the mushrooms releáse wáter, remove them from the pán ánd set ásíde.
Reduce heát to medíum ánd ádd ánother Tbsp olíve oíl to the pán. Throw ín the oníon, cárrots, thyme, sált + pepper ánd cook for ánother 5 mínutes. Stír ín the gárlíc ánd wálnuts ánd contínue cookíng for 4-5 mínutes more.
Pour 1 cup of the wíne ínto the pán ánd turn the heát báck up to medíum hígh. Reduce the wíne by hálf, stírríng often. Be sure to frequently scrápe the bottom of the pán.



0 Response to "MUSHROOM WáLNUT BOURGUíGNON WíTH CáULíFLOWER MáSH (VEGáN + GF)"

Posting Komentar