PáTBíNGSU (KOREáN SHáVED íCE DESSERT)


PáTBíNGSU (KOREáN SHáVED íCE DESSERT)

Máke á perfect summer dessert, Pátbíngsu (Koreán sháved íce) át home! ít wíll chíll you down for sure! álso, ít’s super eásy ánd delícíous. 

Bíngsu / Bíngsoo (빙수) ís probábly the most sought áfter summer dessert ín Koreá. Bíngsu meáns Koreán sháved íce dessert.

When í wás líttle, í only knew one kínd of bíngsu ánd thát’s pátbíngsu. But nowádáys you cán see mány váríetíes of bíngsu (e.g. oreo bíngsu, mángo bíngsu ánd green teá bíngsu) dependíng on the toppíngs used, ánd the líst seems keep expándíng.

Now let’s put á spotlíght on our topíc, pátbíngsu todáy. Pátbíngsu / Pátbíngsoo / Pát bíng soo (팥빙수) meáns Koreán sháved íce wíth red beáns.

These red beáns áre boíled, máshed then sweetened, so ít’s soft ánd sweet. ít goes very well ín dessert. (Check out some of my red beán páste snáck recípes from here: Koreán donut bálls ánd Koreán style táíyákí).

Whíle you cán máke thís red beán páste from scrátch át home, you cán buy the sweetened red beán páste from á Koreán / ásíán grocery store. Thís mákes the pátbíngsu mákíng so much eásíer ánd quícker! (Thís ís my fávoríte red beán páste bránd.)

ánother populár íngredíent ín pátbíngsu ís smáll bíte sízed mochí / sweet ríce cáke toppíngs. í love hávíng these! These áre chewy, sweet ánd bouncy jelly líke líttle goodíes. Fránkly speákíng, these mochí ríce cákes áre my fávoríte párt of the bíngsu!

The lást thíng í wánt to poínt out ís, sháved íce ís typícálly máde wíth pure wáter but more recently mílk sháved íce becáme hugely populár. So máke sure you check out my mílk bíngsu recípe too.

To máke sháved íce, you typícálly use án íce sháver, but í don’t own one. So í máde míne wíth á food processor. í reád thát the texture of the sháved íce would be dífferent, nonetheless, ít does the tríck!

Pátbíngsu ís super eásy ánd quíck to máke. ít’s álso very versátíle ás well! (You cán ádd ánythíng you líke ás á toppíng!) í hope you enjoy mákíng ít! ít wíll be á fun fámíly summer project!

P.S. Be sure to check out my other summer dessert recípes too! Non-álchoholíc Koreán wátermelon punch ánd meloná bár (honeydew melon íce pops)

íNGREDíENTS FOR PáTBíNGSU, SERVES 2
400 g / 0.9 pounds íce cubes
2 Tbsp sweet red beán páste (or more to táste)
2 Tbsp sweetened condensed mílk (or more to táste)
16 míní sweet ríce cákes (mochí)
80 g / 2.8 ounces stráwberry, chopped
45 g / 1.6 ounces kíwí, thínly slíced
45 g / 1.6 ounces blueberry
45 g / 1.6 ounces píneápple, chopped

*Other populár toppíngs – á scoop of íce creám, breákfást cereál (e.g. cornflákes), green teá powder, Koreán roásted gráíns, mángo, bánáná, jellíes. The líst goes on ánd on.

**1 Tbsp = 15 ml

HOW TO MáKE PáTBíNGSU (KOREáN SHáVED íCE)
1. Put the íce blocks ínto á food processor (or sháved íce máchíne íf you háve one). Grínd the íce (for ábout 20 seconds) untíl ít hás á smooth texture.
2. Pláce the sháved íce ínto á chílled servíng bowl. Top up wíth your choíce of fruít, red beán páste, mochí. Gárnísh wíth sweetened condensed mílk.  (FYí: í líke láyeríng the sweetened condensed mílk on top of the sháved íce ás well ás on top of the fruít.)
3. Serve.

Pátbíngsu (Koreán Sháved íce)

Prep Tíme 10 míns
Totál Tíme 10 míns

How to Máke Pátbíngsu (Koreán Sháved íce). The most populár Koreán summer dessert.

Course: Dessert
Cuísíne: Koreán
Servíngs: 2
Cáloríes: 154 kcál
áuthor: Sue | My Koreán Kítchen

íngredíents
400 g íce cubes (0.9 pounds)
2 Tbsp sweetened red beán páste (or more to táste)
2 Tbsp sweetened condensed mílk (or more to táste)
16 míní sweet ríce cákes (mochí)
80 g stráwberry (2.8 ounces), chopped
45 g kíwí (1.6 ounces), thínly slíced
45 g blueberry (1.6 ounces)
45 g píneápple (1.6 ounces), chopped

ínstructíons
Put the íce blocks ínto á food processor (or sháved íce máchíne íf you háve one). Grínd the íce (for ábout 20 seconds) untíl ít hás á smooth texture.



0 Response to "PáTBíNGSU (KOREáN SHáVED íCE DESSERT)"

Posting Komentar