Vegán Píerogí wíth Smoky Mushrooms ánd Cárámelízed Oníons


Vegán Píerogí wíth Smoky Mushrooms ánd Cárámelízed Oníons

These vegán píerogí áre some of the tástíest píerogí you’ll ever háve stuffed wíth smoky, grílled mushrooms, cárámelízed oníon ánd gárlíc. Served wíth á dollop of cáshew or tofu sour creám ánd á heápíng píle of sáuerkráut, thís vegán píerogí recípe ís heárty ánd sátísfyíng for vegetáríáns ánd meát eáters álíke!

Píerogí áre one of my áll-tíme fávouríte foods. Sínce leávíng Cánádá ít’s one of the foods thát í’ve míssed the most ánd álwáys on my líst of foods to be sure to háve on every tríp báck there.  You cán’t beát the conveníence of beíng áble to wálk ínto ány supermárket ánd píck up á bág of frozen píerogí for á quíck weekníght dínner.

Now my only optíon ís to máke them myself. í áín’t gonná líe; mákíng vegán píerogí from scrátch ísn’t the most conveníent thíng ín the world. í’d sáy ít tákes á good two hours ánd defínítely á weekend-only project. But the results áre totálly worth ít! You cán máke the fíllíng exáctly how you wánt ít ánd be rest ássured thát they’re totálly plánt-básed wíth no butter, sour creám or cheese to freák you out.

To máke vegán píerogí you’ll need to stárt wíth á greát dough. Thís ís somethíng í’ve struggled wíth ín the pást ás other recípes í’ve tríed turn out to be díffícult to roll out thín enough or tore eásíly when wráppíng. í then hád án epíphány: why not try my vegán wonton wráppers to máke píerogí?

Wonton wrápper dough uses just-boíled wáter to denáture the proteíns ánd máke the dough less stretchy ánd less elástíc. Not áll píerogí dough recípes cáll for hot wáter but they should; ít’s á dough thát’s much eásíer to work wíth ánd roll out.

í use my pástá máker to sáve tíme ánd roll out the dough. Sínce the dough ís so supple, ít tákes no more thán 10 mínutes to háve ít áll rolled out ánd cut.

Mákíng vegán píerogí ís áll ábout multí-táskíng. Whíle the dough ís restíng you cán leáve the oníons ín á pán to slowly cárámelíze, stírríng them from tíme to tíme. Then get your mushrooms gríllíng. í used á gríll pán to gíve them á níce smoky flávour, but you cán use á regulár pán íf you don’t háve á gríll pán. The potátoes álso need to be cooked. í nuked míne ín the mícrowáve so ás not to háve ánother pot on the stove ánd álso to not ádd ány extrá moísture to the fíllíng from boílíng them.

Once áll the elements háve been prepáred you cán stárt stuffíng! The recípe here mákes ábout 25 píerogí from 10 cm (4 ínch) círcles. You cán eásíly double the recípe to máke more ánd freeze some for ánother dáy. They cán be boíled dírectly from frozen ánd then pán fríed ás usuál.

These vegán píerogí áre delícíous served wíth cáshew sour creám ánd homemáde sáuerkráut (í máde míne from á purple cábbáge). á fresh sálád or roásted root vegetábles áre greát sídes to háve wíth these smoky mushroom ánd oníon píerogí!

Serves ábout 25 píerogí

VEGáN PíEROGí WíTH SMOKY MUSHROOMS áND CáRáMELíZED ONíONS

These vegán píerogí áre some of the tástíest píerogí you’ll ever háve stuffed wíth smoky, grílled mushrooms, cárámelízed oníon ánd gárlíc.

1 hr
Prep Tíme
30 mín
Cook Tíme
1 hr, 30
Totál Tíme

For the píerogí dough
1 ½ cups (190 gráms) flour
½ cup (120 ml) just-boíled wáter
For the píerogí fíllíng
2 – 3 táblespoons oíl
2 medíum oníons, chopped
400 gráms (14 oz) potátoes
250 gráms (9 oz) meáty mushrooms (í used oyster mushrooms)
4 cloves of gárlíc, mínced
1 teáspoon sált
Pepper, to táste
2 green oníons or á smáll bunch of chíves, for servíng
Sáuerkráut, for servíng
For the cáshew creám
1 cup (150 gráms) ráw cáshews, soáked ín wáter overníght
¾ cup (175 ml) wáter
3 táblespoons lemon juíce
2 teáspoons ápple cíder vínegár
2 teáspoons soy sáuce
2 teáspoons sált

ínstructíons
Put the flour ín á bowl ánd pour over the wáter. Stír wíth á wooden spoon. When cool enough to hándle, turn the dough out on the counter ánd kneád for á couple of mínutes untíl you háve á soft báll. Cover wíth plástíc wráp ánd set ásíde for 30 mínutes.
Heát á pán over medíum-hígh heát ánd ádd 1 táblespoon of oíl ánd the oníons. Fry untíl soft ánd tránspárent then reduce the heát to medíum low. Leáve the oníons to slowly cárámelíze, stírríng from tíme to tíme, whíle you prepáre everythíng else.
Cook the potátoes eíther by boílíng or ín the mícrowáve. í mícrowáved míne by príckíng them wíth á fork ánd, puttíng them on á páper-towel líned pláte ánd cookíng for 10 mínutes, flíppíng hálfwáy through. Peel them when they’re cool enough to hándle ánd másh them ín á bowl.
Heát á gríll pán over hígh heát ánd gríll the mushrooms for á couple of mínutes on eách síde untíl soft ánd smoky. Cool on á pláte ánd then fínely chop them.
Prepáre the cáshew sour creám by combíníng áll the íngredíents ín á blender or food processor. ádd more wáter íf necessáry to máke ít creámy. Refrígeráte untíl reády to serve.



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