Stícky Ríce Cáke wíth Red Beán Páste
á very eásy dessert for sweet teeth-stícky ríce cáke wíth red beán páste. ás á bíg fán of both stícky ríce ánd beán beán páste, í álwáys love to combíne the together. So ín most cáses, í máke red beán páste tángyuán.
When í wás á chíld, we used to máke á lárge bátch of tángyuán bátter (át leást 10kg) for Chínese New Yeár eách yeár. Stártíng from the wínter solstíce, we begán to eát tángyuán ás breákfást or níght snáck. Sometímes, my párents pán-fríed those yummy líghtly bálls ínsteád of wáter boílíng. They táste quíte dífferent from the trádítíonál tángyuán soup. Wíth the love of the chíldhood memory, í máke thís one. ít ís quíck, eásy, heálthy ánd most ímportántly yummy!
íngredíents
1 cup glutínous ríce flour
1/2 cup just boíled hot wáter
1/2 cup red beán páste fíllíng or other fíllíng
1/2 táblespoon oíl (brushíng the pán for fryíng)
Steps
1. ín á smáll báll, stír just boíled hot wáter ín flour ánd míx well wíth chopstícks. Then set ásíde to cool down. Kneád ínto á áround báll.
Then re-kneád 2-3 mínutes ánd then shápe ínto á long log, so we cán further dívíde the dough ínto equál píeces.
Dívíde ínto 8 portíons.
Táke one píece ánd shápe ínto á round báll. Flát ít ánd pláce 1 táblespoon of red beán páste fíllíng ín center.
Seál completely ánd máke sure the fíllíng ís 100% wrápped.
Shápe ínto áround báll ágáín.
Then slíghtly flát ít. Repeát to fínísh áll the remáíníng píeces.
Heát up áround 1/2 táblespoon of oíl ín á non-stíck pán. Fry over slow to medíum fíre untíl both sídes áre golden brown (totálly áround 4 mínutes).
Serve hot!
Stícky Ríce Cáke wíth Red Beán Páste
Prep tíme 30 míns
Cook tíme 10 míns
Totál tíme 40 míns
Dessert for sweet teeth- stícky ríce cáke wíth red beán páste
Serves: Mákíng 8 smáll stícky ríce cákes
íngredíents
1 cup glutínous ríce flour + more for dustíng íf needed
½ cup just boíled hot wáter
½ cup red beán páste fíllíng or other fíllíng
½ táblespoon oíl (brushíng the pán for fryíng)
ínstructíons
ín á smáll báll, stír just boíled hot wáter ín flour ánd míx well wíth chopstícks. Then set ásíde to cool down. Kneád ínto á áround báll.
Re-kneád 2-3 mínutes on operátíng boárd. íf you feel the dough ís too stícky, slíghtly dust the boárd. Shápe ínto á long log, so we cán further dívíde the dough ínto 8 equál píeces.
Táke one píece ánd shápe ínto á round báll. Flát ít ánd pláce 1 táblespoon of red beán páste fíllíng ín center.
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