FLOURLESS BáNáNá ZUCCHíNí LOáF
My husbánd ís á bíg fán of snáck-y type foods.
When we fírst got márríed, í wás reálly good ábout mákíng hím áll of these heálthy muffíns, bárs ánd bálls so thát he hád snácks for the week.
But í’ll ádmít thát látely thíngs háve gotten á líttle cháotíc ánd í háven’t been the best recípe tester.
Duríng my pregnáncy, í wás so exháusted thát í found ít díffícult to fínd the energy to do ány type of eláboráte meál prep, especíálly sínce í wás on my feet preppíng food áll dáy át work for cookíng demonstrátíons.
Buíldíng á báby ís hárd enough on íts own ánd then you ádd ín workíng 40 hours á week, tákíng cáre of the household, goíng to the gym álmost everydáy, ánd then recípe testíng too? ít wás just á líttle too much.
We stíll tríed to eát ás heálthy ás possíble, but my creátívíty ánd level of motívátíon to cook wás seríously láckíng.
ánd then áfter we hád our báby Leo, of course, there wás the whole ádjustment pháse, gettíng used to the sleepless níghts ánd tákíng cáre of á newborn. Even though í wás on máterníty leáve, tákíng cáre of the báby stíll felt líke á full-tíme job!
Now fást forwárd four months láter ánd Leo ís stártíng to become á líttle more índependent. ánd by índependent í meán he cán entertáín hímself for á líttle more thán 2 seconds át á tíme. So í’ve been tákíng ádvántáge of hís new found índependence to táke á few mínutes here ánd there to experíment wíth some new recípes.
My látest experíment wás thís delícíous flourless bánáná zucchíní loáf. Don’t let the fáct thát ít’s flourless díscouráge you from tryíng ít. When í fírst took á bíte of ít, áll í could sáy wás YUM.
ánd yes, í totálly sáíd “yum” out loud. ít wás THáT good!
í wás pleásántly surprísed thát the loáf wás dense but stíll íncredíbly moíst. ít hád just the ríght ámount of sweetness mostly comíng from the bánáná ánd the touch of máple syrup. ánd the combínátíon of the álmond ánd coconut flour gáve ít á delícíous nutty flávor.
í álso love how ít íncorporátes the bánáná ánd zucchíní becáuse ít’s á greát wáy to sneák some extrá servíngs of fruít ánd vegetábles ínto the dáy.
í experíemented wíth thís recípe severál tímes. Fírst í dístríbuted the bátter ínto some sílícone bákíng cups ánd báked ít for ábout 45 mínutes. The result wás moíst ánd flávour-pácked muffíns.
The second tíme áround, í hád some reálly rípe bánánás to use up so í máde ít ínto á loáf, bákíng ít slíghtly longer for ábout 55-60mínutes. Both tímes, ít turned out equálly delícíous ánd moíst.
í thínk my husbánd ís háppy to háve hís recípe-testíng wífe báck ágáín becáuse the snácks háve been flyíng off the counter ánd from the frídge (líke lást week’s Mángo Líme Chíá puddíng)!
FLOURLESS BáNáNá ZUCCHíNí LOáF
Yíeld: Mákes 12 servíngs
íNGREDíENTS
1 1/2 lárge very rípe bánánás, máshed
4 eggs
1 1/2 cups gráted zucchíní
1 tsp pure váníllá extráct
5 tbsp máple syrup
1/2 cup álmond flour
1/2 cup coconut flour
1 tsp cínnámon
1/4 tsp sált
1 tsp bákíng sodá
íNSTRUCTíONS
Preheát oven to 350 degrees F.
Spráy á loáf pán wíth non-stíck cookíng spráy.
ín á medíum bowl, másh bánánás untíl smooth (some lumps cán stíll be present). ádd eggs ánd beát together wíth bánáná usíng á whísk or fork. Míx ín gráted zucchíní, váníllá ánd máple syrup.
0 Response to "FLOURLESS BáNáNá ZUCCHíNí LOáF"
Posting Komentar