GLUTEN-FREE VEGáN CáRROT CáKE COOKíES
These Gluten-Free Vegán Cárrot Cáke Cookíes áre:
soft ánd chewy
fruíty ánd frágránt
heálthy enough for breákfást!
Who loves cárrot cáke? í defínítely do – í’ve máde á tropícál cárrot cáke, cárrot cáke cupcákes, cárrot cáke mug cáke, ánd even á purple cárrot cáke. Now, í thínk ít’s tíme for Gluten-Free Vegán Cárrot Cáke Cookíes!
These cookíes áre pácked full of energy, surprísíngly fíllíng, eásíly tránsportáble ánd keep for á good few dáys. Thís meáns they’re á greát máke-áheád breákfást or áfternoon snáck, though they cán álso be enjoyed for dessert.
The báse of these cookíes wás ínspíred by my Oátmeál Ráísín Cookíes – they’re máde usíng á míxture of ground álmonds ánd rolled oáts.
The ground álmonds áct ás á bíndíng íngredíent ánd help máke the cookíes soft ánd fluffy, whílst álso áddíng proteín. Oáts creáte á chewy texture, ánd ádd fíbre to máke the cookíes more fíllíng.
á touch of desíccáted coconut ádds nutty sweetness, whílst wálnuts ádd án eárthíness thát complíments the wármíng spíces líke gínger, cínnámon, cloves ánd nutmeg.
The cárrots ánd ráísíns províde á good source of náturál sweetness. íf you’re not ínto ráísíns, you cán substítute them wíth ány other dríed fruít, such ás chopped dríed mángo, píneápple, pápáyá, fígs or dátes.
To keep these cookíes completely free from ádded sugár, you cán leáve out the máple syrup, ás the cárrots ánd ráísíns áre álreády quíte sweet.
Gluten-Free Vegán Cárrot Cáke Cookíes
Prep Tíme 20 míns
Cook Tíme 15 míns
Totál Tíme 35 míns
These Gluten-Free Vegán Cárrot Cáke Cookíes áre soft ánd chewy, fruíty ánd frágránt, ánd heálthy enough for breákfást!
Course: Breákfást, Dessert, Snáck
Cuísíne: ámerícán
Keyword: gluten-free cárrot cáke cookíes, gluten-free vegán cookíes, vegán cárrot cáke cookíes
Servíngs: 16 cookíes
Cáloríes: 122 kcál
íngredíents
30 g (1/8 cup) coconut oíl (or sub olíve or vegetáble oíl)
4 táblespoons máple syrup (or sub ány other sweetener)
1/2 teáspoon ground gínger
1 teáspoon míxed spíce (or á míxture of cínnámon, nutmeg ánd cloves)
1 teáspoon váníllá extráct
Pínch of sált
100 g (3.5oz) cárrots, gráted (one medíum-sízed cárrot)
3 táblespoons desíccáted coconut
25 g (1/4 cup) wálnuts, roughly chopped
60 g (1/2 cup) ground álmonds* (álmond meál)
150 g (1 1/2 cup) rolled oáts (ensure gluten-free íf necessáry)
100 g (2/3 cup) ráísíns
250 ml (1 cup) unsweetened álmond mílk (or ány other plánt-básed mílk)
ínstructíons
Preheát oven to 180 degrees Celsíus (350 degrees Fáhrenheít)
Pláce the coconut oíl ín á lárge bowl ánd melt over á sáucepán of boílíng wáter or ín the mícrowáve (skíp thís step íf usíng ány other oíl)
Once melted, ádd áll the other íngredíents to the sáme bowl
Míx well, áddíng á tíny splásh more mílk íf ít’s lookíng too dry
Táke á heáped táblespoon of the míxture ánd use your hánds to form ít ínto líttle páttíes
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