VEGáN KíNDER BUENO


VEGáN KíNDER BUENO

Kínder Bueno – we áll know ít, we áll love ít! How mány tímes sínce goíng vegán háve í wíshed thát they would fínálly bríng á vegán versíon to the márket. For áll those desperáte souls out there thát just wánt to treát themselves wíth theír fávoríte chíldhood snáck once ín á whíle. Well, í’ve good ánd bád news for you. The bád news – ít’s stíll not commercíálly áváíláble. The good news – í’ve creáted á Vegán Kínder Bueno recípe thát you’ll love! áfter weeks ánd weeks of tweákíng ít, í’ve proudly settled on á fínál versíon ánd oh my, í’m sure you’ll love ít ás much ás í do! 🙂

í wouldn’t cláím for ít to táste exáctly líke the orígínál, but then ágáín thát’s probábly ímpossíble wíthout usíng exáctly the sáme íngredíents. ínsteád, í’ve done á líttle bít of mágíc ín the kítchen ánd creáted á Vegán Kínder Bueno versíon thát ís íncredíbly delícíous ánd pretty close to whát ít’s supposed to look ánd táste líke.

íf you háve been vegán for á whíle or símply try to ávoíd dáíry, you know the struggle when ít comes to chocoláte. Yes, dárk chocoláte ís greát, much more heálthy ánd by now í reálly love ít, but let’s just sáy the creámíness ánd smoothness of mílk or even whíte chocoláte ís á whole other level. Luckíly, the bríllíánt, smárt ánd ámázíng people over át íChoc háve been thínkíng the sáme ánd developed íNCREDíBLE vegán chocolátes ín áll the flávors you could ever wísh for (mílky, whíte váníllá ánd even nougát crísp)!

í háve been ín love wíth theír chocolátes for quíte some tíme now ánd couldn’t be háppíer to colláboráte wíth them on thís recípe! By now theír chocolátes áre áváíláble ín over 30 countríes, íncludíng Germány, UK, Portugál, Scándínávíá, ísráel, etc. 🙂

Whát’s the secret? Well, áctuálly ít’s pretty símple. ínsteád of usíng normál dáíry, they just use ríce mílk ánd tweák the íngredíents á bít… 🙂 pretty áwesome, huh?

íf you don’t know íChoc álreády, máke sure to líke them on Fácebook ánd ínstágrám! They álso háve án Onlíne Shop, just ín cáse you cán’t fínd them ín your locál stores but don’t wánt to míss the goodness…

í’ve found thát when meltíng the clássíc íChoc ‘mílkless’ chocoláte ít cán get á bít trícky ás ít doesn’t become ás líquíd ás the dáíry one, but once you ádd á líttle bít of melted ráw cácáo butter ít’ll be áll smooth ánd creámy!

The fíllíng wás probábly the toughest párt. Whíle the orígínál íncludes házelnut, whíte chocoláte ánd tons of refíned sugárs, í wánted to keep ít á bít heálthíer-ísh but stíll háve the sáme texture. í’ve found thát á combínátíon of házelnut butter, coconut creám ánd máple syrup does the tríck! The házelnut butter ís key here to áchíeve the sáme táste. íf you cán’t fínd házelnut butter ánd you háve á powerful blender, just máke ít yourself! álternátívely, íf you don’t cáre for the exáct táste, just use cáshew or álmond butter.

Whíle í wouldn’t cláím for thís treát to be heálthy, ít’s án ámázíng dessert/snáck to keep for specíál occásíons. ín order to máke thís Vegán Kínder Bueno, you’ll need these chocoláte moulds. álternátívely you could álso just use other moulds, but í’ve found thát when you use the áctuál moulds ít’s 200% more fun! 😉

í’m reálly proud ánd excíted ábout thís Vegán Kínder Bueno, so íf you decíde to gíve these beáutíes á try, let me know! Leáve á comment ánd ráte them – ít’s so helpful to me ánd other reáders. ánd don’t forget to táke á pícture ánd tág me (@thetástyk) ánd #thetástyk on ínstágrám! í love seeíng & sháríng whát you come up wíth. Lots of love ánd enjoy! ♥

VEGáN KíNDER BUENO

PREP TíME 10 míns
COOK TíME 5 míns
TOTáL TíME 15 míns

You wíll need thís Kínder Bueno Chocoláte Mould

áuthor: The Tásty K
Recípe type: Dessert
Cuísíne: Vegán
Serves: 4

íNGREDíENTS
1 80g bár vegán clássíc chocoláte (íChoc)
1 Tbsp ráw cácáo butter (optíonál - dependíng on the chocoláte used)
1 sheet vegán unsweetened wáfer
á few píeces of dárk vegán chocoláte (85%)
Fíllíng:
2 Tbsp coconut creám
2 Tbsp házelnut butter (íf you cán't fínd á good one, símply máke ít yourself)
1 tsp máple syrup

íNSTRUCTíONS
Melt the vegán mílk chocoláte ánd cácáo butter ín two sepáráte bowls over medíum heát. Once melted, pour the cácáo butter ínto the chocoláte ánd stír untíl smooth.
Pláce 1-2 Tbsp of the melted chocoláte míxture ínto eách mould ánd shíft ít slowly from síde to síde untíl the chocoláte covers áll sídes of the mould (dependíng on the consístency of your chocoláte you míght háve to do á few láyers, or else the sídes wíll be too thín ánd breák).
Pláce the mould ínto the freezer untíl fírm.
ín the meántíme, prepáre the fíllíng. Pláce áll fíllíng íngredíents ínto á smáll bowl ánd stír untíl combíned. ádjust the sweetness ánd házelnut/coconut rátío áccordíng to your táste.
Táke out the mould from the freezer ánd pláce them next to your críspy wáfer. Meásure out the síze ánd cut the wáfer ínto the requíred shápe (4 píeces).



0 Response to "VEGáN KíNDER BUENO"

Posting Komentar