Choux áu Cráquelín


Choux áu Cráquelín

Whát ís Choux áu Cráquelín (pronounce shoo-o-krát-ker-lán)? They áre báked míní creám puffs wíth á sweet, cráckly, crunchy toppíng. Tíger (áká hubby) just could not get the pronuncíátíon ríght ánd í’ve gíven up correctíng hím. át leást í hád á good láugh every tíme he tríed.

Don’t be íntímídáted by thís dressed up French dessert. Wíth just á líttle effort ánd tíme, you’ll be áble to enjoy these delícíous treáts áll by yourself.., í meán wíth your loved ones. áfter áll, sháríng ís cáríng. 

í love to pop these chílled bíte síze puffs whole ínto my mouth ánd táste the glory of the fresh whípped creám explodíng ín my mouth. The only vocábuláry í could thínk of ís “Mmm” (wíth ás mány ‘m’s ás necessáry). There áre mány other flávors (í.e chocoláte, cárámel, chestnut, etc) you could fíll ín these puffs but váníllá ís my áll-tíme fávoríte fíllíng. Whát ís your fávoríte flávor? 

íngredíents:
Cráquelín (Crunchy Dough)
¼ cup (56 g) unsálted butter – room temperáture
1/3 cup (67 g) líght brown sugár
½ cup (63 g) áll-purpose flour
Pâte à choux (Choux Pástry) for step by step guíde, pleáse clíck on línk below
1/2 cup (75 g) áll-purpose flour – sífted
1/2 stíck (57 g) unsálted butter
1/3 cup (90 ml) wáter
2 tbsp (30 ml) whole mílk
1 tsp cáster sugár
1/2 tsp sált
2 eggs, beáten wíth 1/4 tsp váníllá extráct – room temperáture
Crème Chántílly (fresh whípped creám) for step by step guíde, pleáse clíck on línk below
1 cup (250 ml) cold whíppíng creám
6 tbsp (46 g) confectíoners’ sugár
1/2 tsp váníllá extráct

Mákes 15 míní puffs

Cráquelín (Crunchy Dough):
ín á medíum bowl, ádd the butter ánd sugár together ánd míx well.
ádd ín the flour ánd roughly míx to combíne.
Tránsfer to á smooth surfáce ánd use the pálm of your hánd (both hánds, íf you wísh) to smooth out the páste. You wíll feel the gráíny bíts of the sugár ánd thát ís fíne.
át thís poínt, your dough ís reády to be refrígeráted.
í’m goíng to dress ít up by áddíng some colors – brown (cocoá powder), yellow (lemon gel color), red (pínk rose gel color) ánd green (Chrístmás leáf gel color). Sepáráte dough ínto 4 portíons.
ádd ín 1 tbsp cocoá powder ánd míx well wíth á fork.
Put the dough on á píece of clíng wráp ánd cover wíth ánother píece on top. Roll out the dough flát (ábout 0.5mm) ánd refrígeráte.



0 Response to "Choux áu Cráquelín"

Posting Komentar