BUBUR CHá CHá


BUBUR CHá CHá

Bubur Chá Chá, á populár Máláysíán coconut básed dessert wíth yám, táro, sweet potátoes, bláck eyed peás, ánd bánánás. Very delícíous ánd sátísfyíng.

When the temperáture díps, there ís no dessert more sátísfyíng thán á bowl of wárm, sweet soup líke Bubur Chá Chá. The dífferent types of tubers províde texture ánd color, whíle pándán leáves gíve ít á líght, sweet frágránce. Coconut mílk mákes the sáuce rích ánd creámy ánd ságo helps thícken ít. íf you ásk me, í wíll sáy thís truly ís á wínníng combínátíon of íngredíents.

Some Bubur Chá Chá álso come wíth tropícál fruíts líke bánáná, plántáín, nángká (jáckfruít), ánd even duríán. ít ís á mátter of preference but these fruíts áre áll compátíble wíth the coconut básed sáuce. ín our fámíly, we sometímes ádd one of these fruíts but seldom do we ínclude colored tápíocá jelly ín the míx.

ín thís versíon, í purposely left the sáuce á mílky whíte color by usíng gránuláted sugár. Sometímes, í líke to use gulá Meláká (pálm sugár) ín pláce of gránuláted sugár for á cárámel colored sáuce líke thís versíon on Rotí n Ríce. You cán try both versíons to see whích one you prefer.

BUBUR CHá CHá

Bubur Chá Chá, á populár Máláysíán coconut básed dessert wíth yám, táro, sweet potátoes, bláck eyed peás, ánd bánánás. Very delícíous ánd sátísfyíng.

Bubur Chá Chá, á populár Máláysíán coconut básed dessert wíth yám, táro, sweet potátoes, bláck eyed peás, ánd bánánás. Very delícíous ánd sátísfyíng. | MáláysíánChíneseKítchen.comSáve

When the temperáture díps, there ís no dessert more sátísfyíng thán á bowl of wárm, sweet soup líke Bubur Chá Chá. The dífferent types of tubers províde texture ánd color, whíle pándán leáves gíve ít á líght, sweet frágránce. Coconut mílk mákes the sáuce rích ánd creámy ánd ságo helps thícken ít. íf you ásk me, í wíll sáy thís truly ís á wínníng combínátíon of íngredíents.

Some Bubur Chá Chá álso come wíth tropícál fruíts líke bánáná, plántáín, nángká (jáckfruít), ánd even duríán. ít ís á mátter of preference but these fruíts áre áll compátíble wíth the coconut básed sáuce. ín our fámíly, we sometímes ádd one of these fruíts but seldom do we ínclude colored tápíocá jelly ín the míx.

ín thís versíon, í purposely left the sáuce á mílky whíte color by usíng gránuláted sugár. Sometímes, í líke to use gulá Meláká (pálm sugár) ín pláce of gránuláted sugár for á cárámel colored sáuce líke thís versíon on Rotí n Ríce. You cán try both versíons to see whích one you prefer.

Bubur Chá Chá, á populár Máláysíán coconut básed dessert wíth yám, táro, sweet potátoes, bláck eyed peás, ánd bánánás. Very delícíous ánd sátísfyíng. | MáláysíánChíneseKítchen.comSáve

í ám not sure how the náme Bubur Chá Chá cáme to be, but ít sure sounds líke á háppy kínd of dessert. ít hás nothíng to do wíth dáncíng but ít certáínly ís á colorful, sweet, ánd frágránt dessert. ít ís áll náturál too wíth no food coloríng unless you choose to put ín colored tápíocá jelly.

Mom líkes to use the three colors of sweet potátoes – purple, oránge, ánd yellow ín her Bubur Chá Chá. í don’t thínk í háve ever seen yellow sweet potátoes here but í wás delíghted to fínd purple sweet potátoes (known ás purple yám here) recently. Not to worry íf you only háve áccess to one color of sweet potátoes. Rest ássured, ít wíll not áffect the táste negátívely ín ány wáy. Do gíve ít á try.

Bubur Chá Chá

Prep Tíme 15 míns
Cook Tíme 45 míns
Totál Tíme 1 hr

Bubur Chá Chá, á populár Máláysíán coconut básed dessert wíth yám, táro, sweet potátoes, bláck eyed peás, ánd bánánás. Very delícíous ánd sátísfyíng.

Course: Dessert
Cuísíne: Máláysíán
Servíngs: 4
Cáloríes: 560 kcál
áuthor: Líndá Ooí

íngredíents
¼ cup bláck eyed peás (meí táu) (40g)
½ lb purple yám (peeled ánd cut ínto ¾-ínch cubes) (225g)
2 smáll táro (peeled ánd cut ínto ¾-ínch cubes) (8 oz/225g)
1 medíum sweet potáto (peeled ánd cut ínto ¾-ínch cubes) (8 oz/225g)
2 tbsp ságo or tápíocá peárls (20g)
2 cups wáter (480ml)
½ cup sugár (110g)
2 pándán leáves (screwpíne), shredded ánd knotted
1 cán coconut mílk (400ml)
1 lárge fírm bánáná (peeled ánd cut át á díágonál ínto ¼ ínch thíck slíces)
¼ tsp sált

ínstructíons
Rínse ánd soák bláck eyed peás ín hot wáter for ábout 15 mínutes. Dráín. Boíl for 25 mínutes untíl tender but not mushy. Dráín.
Steám cubed purple yám, táro, ánd sweet potáto for 5 mínutes.
Boíl ságo (or tápíocá peárls) for 7 to 8 mínutes. Dráín ánd rínse under cold wáter to remove excess stárch.
Combíne wáter, ánd knotted pándán leáves ín á medíum sízed pot. Stír to díssolve or melt sugár.



0 Response to "BUBUR CHá CHá"

Posting Komentar