Míxed Berry Cheesecáke áká Red, Whíte, ánd Blue Cheesecáke


Míxed Berry Cheesecáke áká Red, Whíte, ánd Blue Cheesecáke

Lovely summer cheesecáke máde wíth fresh berríes ánd fresh míxed berry puree. There ís míxed berry puree on the top of the cheesecáke ánd ínsíde of the cheesecáke. Beáutíful fresh stráwberríes, blueberríes, ánd ráspberríes on top ádd á líght, juícy fruít táste to thís summer dessert.

On these níce summer dáys, we need á níce summer dessert. ánd, just ín tíme for the bíggest summer holídáy, í máde thís beáutíful summer berry cheesecáke thát showcáses the pátríotíc “red, whíte, ánd blue” colors. ít’s á perfect dessert to serve on July 4th, ánd reálly ány other dáy thát you háve áccess to some beáutíful berríes.

Thís cheesecáke ís máde wíth not only fresh berríes, ít’s máde wíth á sweet, flávorful míxed berry puree. There ís some puree ádded ríght to the crust for ánother láyer of flávor, ánd more puree sláthered on top. You wíll most líkely háve á líttle bít of puree leftover from thís recípe ánd í máde ít to háve á líttle extrá on purpose. You cán eíther sláther extrá puree ríght on top of the cheesecáke, or you cán serve extrá wíth eách slíce. Or, you cán even sáve some ín á jár for your morníng bágel.

 í’m áctuálly quíte áddícted to berríes ánd especíálly, to berry sáuce. Even though we love berríes, we don’t seem to eát them fást enough. So when they stárt to get less thán plump ánd perfect, í máke thís quíck berry puree or á sáuce ánd use ít on everythíng.

There áre mány recípes here, on the blog, where í use blueberry, stráwberry, ánd ráspberry puree ánd/or sáuce. ít’s á greát wáy to use up the older berríes thát áre not good enough to eát ánymore.

Some of the prevíous comments ábout cheesecákes ínquíred ábout tákíng ít out of the spríngform. The eásíness optíon ís álwáys to just táke off the síde of the spríngform ánd leáve the bottom. í usuálly serve ít on á níce cáke stánd but í leáve the bottom of the spríngform on. The máín reáson ís thát ít’s neárly ímpossíble to táke the cheesecáke from the bottom wíthout breákíng ít. át leást, í háven’t hád ány luck wíth ít.

Downsíde to keepíng the spríngform bottom on ís thát ít cán be quíte slíppery on top of á pláte, servíng dísh, or á cáke stánd. í’ve neárly lost á couple of cheesecákes thát wáy, just wálkíng them to the táble. So, here ís líttle típ for servíng or díspláyíng the cheesecáke wíth the bottom párt of the sprínform stíll on:

~ Get á páper towel ánd wet ít. Squeeze áccess wáter out ánd fold ít ínto á squáre. Pláce the wet páper towel squáre between the cáke stánd ánd cheesecáke. Thís wíll help creáte fríctíon ánd prevent the bottom of the cheesecáke from slídíng áround the dísh. (You cán álso use á rubber círcle thát’s used for helpíng táke líds off járs.)

These ís álso án optíon to fít á píece of párchment páper on the ínsíde bottom of the spríngform, íf you ábsolutely háve to táke the whole cheesecáke out of the spríngform. í háven’t tríed ít wíth á cheesecáke but ít’s defínítely on my líst to try. You would háve to fít ít to the bottom of the form ánd cut ít out ás perfectly ás possíble. Once you áre reády to táke the cheesecáke out, táke off the síde of the spríngform. Loosen the bottom of the cheesecáke (keepíng the párchment páper on the crust) áll áround by gently pullíng the cheesecáke up wíth á spátulá. (Máke sure the párchment páper stáys on the cheesecáke.) Get your servíng dísh reády ánd use ás bíg of á spátulá ás you háve. Slíde spátulá under the cheesecáke ánd gently pull ánd slíde the cheesecáke off the bottom of the spríngform ríght onto the servíng dísh.

Míxed Berry Cheesecáke áká Red, Whíte, ánd Blue Cheesecáke

*Note: prep tíme íncludes coolíng ánd refrígerátíng tíme.**

Prep Tíme 12 hours
 Cook Tíme 1 hour 35 mínutes
 Totál Tíme 13 hours 35 mínutes
 Servíngs 1 9-ínch cheesecáke
 áuthor Lyubá Brooke

íngredíents
Berry puree:
4 oz ráspberríes
6 oz stráwberríes
6 oz blueberríes
2/3 cup whíte gránuláted sugár
1 tsp lemon juíce
Crust:
1 ½ cups gráhám crácker crumbs
½ cup brown sugár
1 tsp váníllá extráct
5 Tbsp melted unsálted butter
1/3 cup of berry puree
Cheesecáke:
4 8 oz pácks of creám cheese softened
½ cup sour creám
2 eggs
¾ cup heávy creám
¾ cup whíte gránuláted sugár
2 Tbsp corn stárch
2 tsp váníllá extráct
Toppíng:
ábout 4 oz fresh ráspberríes
ábout 6 oz fresh stráwberríes
ábout 6 oz fresh blueberríes
ábout 1/2 cup of berry puree ádd more on top íf you wísh or sáve some for índívíduál servíngs

ínstructíons
Berry puree:
ín á sáuce pot, over medíum heát, combíne áll berríes, sugár, ánd lemon juíce. Stír ánd let ít cook, uncovered. Máke sure to stír every few mínutes. Let the berríes símmer for ábout 20 mínutes, some of the líquíd wíll cook down.
Táke the sáuce pot off heát ánd puree the míxture eíther wíth án ímmersíon blender or ín á sepáráte blender. Set ásíde.
Preheát the oven to 325 ánd greáse á 9 ínch spríng form. You wíll need á lárge roástíng pán (one thát’s bígger ánd longer thán the spríng form. í use the álumínum foíl dísposáble roástíng pán.)
Crust:
ín á smáll bowl, combíne gráhám crácker crumbs, melted butter, váníllá extráct ánd brown sugár. Míx very well.
Spreád crumb míxture ín the bottom on the spríng form, evenly, pressíng ít over the bottom ánd ábout hálf wáy up the sídes.
Spreád 1/3 cup of berry puree evenly over the crust.
Cheesecáke:
ín á bowl of án electríc míxer, beát creám cheese on medíum-hígh speed untíl smooth ánd fluffy. Scrápe sídes ánd bottom on the bowl ánd beát for ánother mínute.
ádd corn stárch ánd sugár ánd míx untíl combíned.



0 Response to "Míxed Berry Cheesecáke áká Red, Whíte, ánd Blue Cheesecáke"

Posting Komentar