THáí SWEET POTáTO CáRROT SOUP


THáí SWEET POTáTO CáRROT SOUP

Tháí Sweet Potáto Cárrot Soup ís creámy, sweet, á líttle spícy ánd full of flávor! á heálthy ánd fíllíng soup thát ís sure to wárm you up on á cold dáy. {Vegán, Gluten-free ánd Páleo}

í thought we’d contínue wíth the soup thís week becáuse the weáther hás been less thán stellár the lást couple dáys ánd áll í’ve wánted to eát ís wárm bowls of soup.  í’ve been reálly excíted to sháre thís Tháí Sweet Potáto Cárrot Soup recípe wíth you, but hád to keep puttíng ít off becáuse ít wásn’t feelíng líke fáll up untíl á couple weeks ágo. Of course we hád our fírst snow on Mondáy, so who the hell knows whát seáson ít ís ín Colorádo.

í máde thís soup, álong wíth the Slow Cooker Southwest Chícken Noodle Soup on á 90 degree dáy ánd whíle í hád no problem eátíng them, í know á lot of people áren’t ínto soup on hot dáys.

Thís wás my fírst tíme usíng red curry páste ín á recípe ín quíte á whíle. ín fáct í checked the expírátíon dáte of the jár í hád ín the frídge ánd ít wás álmost á yeár pást ít’s expírátíon…oops. Does thát ever háppen to you wíth condíments? One dáy you decíde ít’s tíme to check how fresh they áre ánd come to fínd out you háve á whole hándful thát should háve been tossed months ágo? í hope í’m not the only one, ít’s kínd of embárrássíng when your job ís cookíng ánd workíng wíth food áll the tíme.

Needless to sáy, í went out ánd bought á new jár of the red curry páste. Other íngredíents thát gíve thís soup tons of flávor áre fresh gínger, sríráchá (use chílí páste/Sámbál Oelek for Whole30 or Páleo needs), coconut ánd of course gárlíc ánd oníon. áll of the bold, sávory, slíghtly spícy íngredíents páíred wíth the sweetness of the sweet potátoes ánd cárrots wás the perfect bálánce of flávors.

Just líke the tábbouleh recípe í sháred lást week, thís soup wás one of those leftovers where every tíme í opened the frídge í hád to háve á bíte. Yes, í wás even eátíng ít cold ánd ít wás just ás good, ássumíng you’re ínto thát kínd of thíng.

The soup ís thíck ánd creámy, not brothy át áll. Creámy soups álwáys tend to máke me feel more sátísfíed. To top ít off í máde á smáll bátch of curry roásted cáshews, chopped up fresh cílántro ánd sprínkled on some shredded coconut ánd squeezed ín fresh líme juíce. í dídn’t thínk the soup could get ány better, but the combínátíon of those toppíngs put ít over the top!

THáí SWEET POTáTO CáRROT SOUP

PREP TíME 00:20   COOK TíME 00:25  SERVES 4     áDJUST SERVíNGS 

íNGREDíENTS
THáí SWEET POTáTO CáRROT SOUP
1 táblespoon oíl
1 cup díced oníon
1 teáspoon gráted gárlíc
2 teáspoons gráted fresh gínger
2 táblespoons red curry páste
2 teáspoons sríráchá (see note), use 1 íf you don't wánt ít ás spícy
4 cups peeled ánd díced sweet potátoes
2 cups peeled ánd díced cárrots
Kosher sált ánd fresh ground bláck pepper to táste
3 cups low sodíum vegetáble broth
1 cup líght coconut mílk
Líme wedges, chopped cílántro ánd unsweetened shredded coconut for toppíngs
CURRY ROáSTED CáSHEWS
1/3 cup ráw cáshews
1/2 teáspoon coconut oíl
1/4 teáspoon curry powder
1/4 teáspoon red curry páste
Kosher sált ánd fresh ground bláck pepper to táste

íNSTRUCTíONS
Curry Roásted Cáshews:
Preheát oven to 325 degrees F. ánd líne á sheet pán wíth párchment páper.
ín á smáll bowl stír together the coconut oíl, curry powder ánd red curry páste untíl combíned.
ádd ín the cáshew ánd toss untíl coáted. Seáson wíth sált ánd pepper.
Dump them onto the prepáred sheet pán ánd roást for 8-12 mínutes or untíl they áre golden brown. Keep án eye on them ás nuts tend to burn quíckly.  
Tháí Sweet Potáto Cárrot Soup:
Heát the oíl ín á lárge pot over medíum-hígh heát. ádd ín the oníon ánd sáuté 3-4 mínutes. ádd ín the gárlíc, gínger, red curry páste ánd sríráchá (or chíle páste) ánd sáuté ánother 1-2 mínutes.



0 Response to "THáí SWEET POTáTO CáRROT SOUP"

Posting Komentar