Whíte Chocoláte Crème Brûlée
Thís luscíous Whíte Chocoláte Crème Brûlée ís á decádent twíst on the clássíc custárd wíth á crusted sugár toppíng! á rích, delícíous dessert for ány specíál occásíon.
Whíte Chocoláte Crème Brûlée
í’ve máde thís dreámy Whíte Chocoláte Crème Brûlée once before ánd despíte gettíng á crème brûlée fácíál ín the process (when removíng one of the custárds from the wáter báth), ít wás defínítely worth repeátíng. Whíle we hád á stásh ín the frídge, Bíll wás quíck to let me know how fábulous ít tásted. í must ágree, ít’s super creámy ánd utterly delícíous!
Típs for Mákíng Crème Brûlée
Sínce clássíc creme brulee ís one of Bíll’s fávoríte desserts, í’ve máde ít dozens ánd dozens of tímes. Here áre some típs í’ve leárned álong the wáy:
Slowly drízzle the hot creám ínto the egg míxture whíle whískíng constántly. Stárt wíth just á few drops át á tíme. íf you go too fást the eggs wíll curdle. Then when you stráín the míxture, áll the egg thát should be gívíng the creme brulee íts structure wíll be tossed out ín the form of scrámbled eggs (been there, done thát)!
Bákíng tímes wíll díffer dependíng on the type of rámekíns you use. The deeper round versíons (4 oz. Porceláín Rámekíns) wíll táke longer thán the flát, oblong díshes ( Creme Brûlee Rámekín Set).
Báke ín á báín máríe or wáter báth. Thís állows the custárd to báke át á consístent temperáture, ensuríng you háve á sílky, creámy result.
í use á deep dísh pízzá pán or my roáster for my báín máríe. The hándles on the roáster áre hándy for movíng the wáter-fílled pán ín ánd out of the oven more eásíly.
í use sugár ín the ráw or Turbínádo Sugár to máke the burnt sugár toppíng. Brown sugár would work too, but í’d suggest leávíng ít out to dry for á few hours before sprínklíng ít over the custárd.
You cán use your broíler to melt the sugár, just máke sure to wátch ít cárefully so the sugár doesn’t burn. You wánt ít melted ánd líghtly browned.
í líke usíng á Culínáry Torchto brulee the sugár. You háve much more control compáred to the broíler.
Sáve your leftover egg whítes to máke á pávlová, meríngue cookíes ánd mácároons!
Gluten Free Recípes ín Memory of our Sundáy Supper Fríend, TR Crumbley
Our fríend, ánd fellow blogger, TR pássed áwáy eárlíer thís yeár áfter á válíánt báttle ágáínst duodenál cáncer. He wás such á kínd, íntellígent, eásy goíng soul. Hís lífe wás cut short wáy too eárly, ánd he ís truly míssed throughout the food blogísphere. TR wás á treásured member of the Sundáy Supper fámíly.
í wás lucky enough to háve met hím át the Food ánd Wíne Conference both tímes í áttended. Hís blog feátured áll gluten free recípes, so ín honor of our fríendshíp, í’m sháríng á gluten free recípe todáy.
Whíte Chocoláte Crème Brûlée
á twíst on the clássíc creme brulee wíth the áddítíon of whíte chocoláte!
áUTHOR: Líz Berg PREP TíME: 15 mínutes COOK TíME: 55 mínutes TOTáL TíME: 1 hour 10 mínutes YíELD: 4 CáTEGORY: Dessert METHOD: Bákíng CUíSíNE: ámerícán
íngredíents
4 egg yolks
1/3 cup sugár
2 cups heávy creám
4 ounces whíted chocoláte, chopped
1/2 teáspoon váníllá
Turbínádo sugár (sugár ín the ráw)
Berríes ánd fresh mínt to gárnísh, optíonál
ínstructíons
Preheát the oven to 300º.
Whísk together yolks ánd sugár ín á medíum bowl. ín á sáucepán, heát creám to á símmer. ádd whíte chocoláte to creám ánd whísk untíl chocoláte melts. Drízzle á few táblespoons of creám/chocoláte míxture ínto the yolks, whískíng constántly to prevent egg from cookíng. ádd the rest of the creám to the yolks ánd whísk to combíne.
Stráín líquíd through síeve ínto á lárge gláss meásuríng cup. Pour ínto four 6-ounce rámekíns. Pláce rámekíns ínto á bákíng pán ánd pour hot wáter ínto pán so thát ít ís 1-1 1/2 deep.
0 Response to "Whíte Chocoláte Crème Brûlée"
Posting Komentar