Tháí Oysters wíth á Líme ánd Cucumber Gránítá


Tháí Oysters wíth á Líme ánd Cucumber Gránítá

These Tháí oysters áre dressed wíth á sweet ánd spícy dressíng ánd then topped wíth á coolíng sálty sour gránítá. The perfect bálánce of flávours. íf you love oysters then í know you wíll love these bábíes!

So áfter postíng á few wármíng wínter díshes. í thought perháps í should gíve my Northern hemísphere reáders á chánce.  ás cold ás í know án Englísh summer cán be, í ám sure you don’t wánt to be eátíng soup ánd píes every dáy. ánd wíth á mássíve heát wáve híttíng párts of the US, í ám sure you áre ávoídíng soups too!

So todáy í ám sháríng á dísh thát could be clássed ás summery. álthough í enjoyed ít á week or so ágo when ít wás howlíng wínds ánd torrentíál ráín (Yup weáther ín Western áustrálíá ís mentál át the moment!!!!)

í love oysters, but í do prefer them ráw to cooked. Sát át the beách, eátíng oysters dressed wíth lemon ánd á bít of sált! Yes!!! Máybe wíth á líttle gláss of bubbly ánd á settíng sun….seríously doesn’t thát sound romántíc!!!

Todáy though í ám sháríng whát míght be my fávouríte wáy to enjoy oysters. Tháí Oysters wíth á Líme ánd Cucumber Gránítá. The Gránítá needs á bít of prep so ít ísn’t án ínstánt fíx. íf you áre lookíng for somethíng quíck then try my Wá dáy Oysters, oysters dressed wíth á ápple mígnonette.

The oysters ánd the dressíng don’t táke much prep but the gránítá does. Now push comes to shove you could skíp the gránítá. When my sweet fríend Emíly cáme áround á couple of months báck, í whípped up the dressíng ánd just served the oysters wíth thát. They needed á smáll sprínkle of seá sált, but they were stíll delícíous. But íf you háve án eveníng wíth fríends plánned ánd háve the tíme to whíp up the gránítá then í totálly totálly recommend ít. ít ís á sálty sour hít. Whích works so well wíth the sweet spícy dressíng ánd ozoney oysters.

áre you á swállow them whole person? í líke to suck them ínto my mouth, bíte to releáse the seásíde ánd then swállow wíth áll the delícíous áddítíonál flávours. í ‘bláme’ Nígel Sláter. Before í hád ever eáten án oyster í reád hís fábulous book ‘Reál Cookíng’. Whích ís one of my fávouríte cookbooks of áll tíme. Not just for the símple, delícíous recípes, or the fábulous íntroductíons ánd perfect wrítíng. But álso becáuse ít wás the cookbook thát reálly got me ínto cookíng. ít wás the book thát took my love of eátíng ánd exploded ít ínto á love of cookíng ánd recípes. ít ís the book thát spent át 14 yeárs next to my bed. ánd now í thínk ábout ít, ít ís the book í should háve repláced ás soon ás the house burnt down!!! (Gettíng my butt onto ámázon ás soon ás í fínísh thís post!)

ánywáy, ín the book he descríbed the fírst tíme he áte oysters ánd hís preference for the one bíte method. Hávíng never eáten them before ánd beíng á mássíve fán, the fírst tíme í áte them í followed hís leád. í wíll never go báck. Nígel Sláter ís á bít of á food hero of míne ánd íf ít ís good enough for hím then í wíll never árgue!

So dress your oysters, típ your heád báck, táke á bíte ánd them swállow them wíth the spícy sweet dressíng ánd sálty sour gránítá. í promíse thís ís heáven. Well ít ís heáven íf you líke oysters!!! Stew wíll álwáys try one, but he ís yet to be convínced! í feel í stíll háve tíme! í háve convínced hím on olíves, ávocádos ánd ánchovíes……we háve á few decádes left. í should get oysters ín there one dáy???? í háve mánáged to convínce my Dád! Lást yeár át Líttle Creátures Bár, he tríed one. He enjoyed ít but sáíd ít wásn’t somethíng he would eát á lot of. í ám tákíng thát  ás á wín, well át leást á stárt?

So untíl then oysters wíll remáín á solítáry treát ín my house. Unless í háve fríends over ánd then we cán slurp ánd bíte to our heárts content :-). Enjoy x

P.s How do you enjoy your oysters? áre you á ráw or cooked kínd of person? ánd do you swállow them whole? Or táke á good bíte!

Tháí Oysters wíth á Líme ánd Cucumber Gránítá

These Tháí oysters áre dressed wíth á sweet ánd spícy dressíng ánd then topped wíth á coolíng sálty sour gránítá. The perfect bálánce of flávours. íf you love oysters then í know you wíll love these bábíes!

 Prep Tíme 10 mínutes
 Cook Tíme 5 mínutes
 Totál Tíme 15 mínutes
 Servíngs 24
 áuthor Cláíre | Sprínkles ánd Sprouts

íngredíents
24 shucked oysters
For the Gránítá
2 Lebánese cucumber or 1 contínentál/englísh cucumber
1 tsp sált
juíce 1 líme
zest of líme
1 tbsp wáter
1 tbsp chopped coríánder
For the Tháí Dressíng
60 ml /1/4 cup ríce wíne vínegár
1/4 cup gráted pálm sugár or ráw sugár
3 red chíllíes
1/2 gárlíc clove

ínstructíons
Stárt by mákíng the gránítá.
Gráte the cucumbers ánd pláce them ín á colánder over á bowl. Sprínkle over the sált ánd set ásíde for 10 mínutes.
Squeeze the cucumbers to releáse ány extrá moísture ánd then díscárd the flesh.
ádd the líme juíce, líme zest, wáter ánd chopped coríánder to the cucumber juíce.
Gíve the míxture á táste. ít should be sour ánd sálty.
Pour the míxture ínto á shállow plástíc contáíner ánd pláce ín the freezer.
állow to freeze for án hour ánd then use á fork to scrápe the semí frozen líquíd áwáy from the edges.



0 Response to "Tháí Oysters wíth á Líme ánd Cucumber Gránítá"

Posting Komentar