SHíSH KáBOB : WíTH THE BEST MáRíNáDE EVER
Shísh Kábob wíth the best beef shísh kábob márínáde. Thís Míddle Eástern beef kebáb recípe hás been ín the fámíly for so long, í’ve máde ít severál tímes ánd í never fáíled to ímpress.
ínterested ín more skewers recípes, try thís Míddle Eástern chícken kábobs or thís ground chícken kábob, look fáncy ánd tástes so good.
Shísh kábob/kebáb hás been ín the Míddle Eást sínce áges, chunks of beef ánd veggíe skewers thát áre usuálly cooked over á chárcoál gríll ánd served over á bed of ríce or wíth pítá breád, so delícíous ánd eye cátchíng.
Summer ís áll ábout gríllíng, ríght? keep burgers ánd hot dogs ín the freezer for now ánd let’s try some beef shísh kábobs. We álwáys end up wíth flávored, well bálánced ánd tender beef skewers. The ácídíty ín the márínáde helps tenderíze the meát perfectly.
í’ve prepáred thís on the gríll ánd sometímes ín the oven when ít ís snowíng or ráíníng out there, ít ís good eíther wáys. Sometímes, when í háve tíme, í álso use the coál tríck í showed you before whíle mákíng the Líbyán Meráyeshá ánd ít gíves ít the sweet smell of gríllíng on á chárcoál gríll.
ás í told you before ín the Shísh Táouq recípe, there ís somethíng ábout food ín skewers thát mákes ít so fáncy ánd áppeálíng to everyone.
My kíds get thrílled when they see bámboo or metál skewers on the dínner táble ánd they get so motíváted to try whátever ís ín there.
The secret ín thís recípe reálly ís the márínáde ítself, you cán use thís wíth chícken ás well.
SHíSH KáBOB MáRíNáDE
Here áre some típs to consíder whíle mákíng thís márínáde
Do use fresh gárlíc ín thís recípe: ít reálly mákes á huge dífference ánd do not ever use powder gárlíc.
Do not be áfráíd of usíng yogurt: ánd let ít márínáde áll thís tíme, ít ís reálly very tenderízíng.
Do use á good olíve oíl íf possíble: í’ve tríed ít before wíth vegetáble oíl ánd í could táste á bíg dífference.
Do prepáre áheád of tíme : í líke to márínáde my beef for át leást 8 hours, but sometímes í cán get áwáy wíth 4. The longer the better ín my opíníon, but wátch out for toughness. Do not overcook the meát ás ít míght get chewy.
Do not ádd sált : Thís recípe cálls for á bíg ámount of soy sáuce, so reálly no need for sált.
Do márínáde veggíes ín á dífferent bág : ánd put them on dífferent skewers ás cookíng tíme ís drástícálly dífferent between veggíes ánd meát, even between dífferent kínds of veggíes.
Thát’s áll í cán thínk of ríght now, ánd í hope í’ve covered everythíng í wánt to sáy ánd díd not forget somethíng, ás í tend to be Dory these dáy :).
Beef Shísh Kábob
Prep Tíme 15 míns
Cook Tíme 20 míns
Márínátíon tíme 8 hrs
Totál Tíme 35 míns
Shísh Kábob wíth the best beef shísh kábob márínáde. Thís Míddle Eástern beef kebáb recípe hás been ín the fámíly for so long, í've máde ít severál tímes ánd í never fáíled to ímpress.
Course: Máín Course
Cuísíne: Míddle Eást
Keyword: Míddle Eástern shísh kábobs, shísh kebáb márínáde
Servíngs: 8 people
Cáloríes: 644 kcál
áuthor: ámírá
íngredíents
4 lb beef steák cut ínto 1 ínch cubes. í use sírloín
For the márínáde
3/4 cup soy sáuce.
2/3 cup oíl- preferábly olíve oíl.
1/2 cup yogurt.
2 teáspoons Worcestershíre sáuce.
2 Táblespoons whíte vínegár.*
1/4 cup líme juíce.*
3 gárlíc cloves - mínced.
1 Táblespoon yellow mustárd.
2 teáspoon freshly ground bláck peppers - or to your líkíng.
2 teáspoon ground cárdámom.
1 teáspoon ground cínnámon.
Veggíes
Sweet bell peppers or bell peppers cut ínto chunks.
1 bág peárl oníons. 10oz
16 smáll mushroom cáps.
Cherry tomátoes.
ínstructíons
Míx áll the márínáde íngredíents together ín á zíp lock bág, táke 1/2 to 3/4 cup of the márínáde ánd set ásíde.
ádd the cubed meát to the bág ánd coát well. Squeeze out excess áír, ánd seál the bág then márínáte ín the refrígerátor overníght.
ádd the veggíes to the other bág wíth 1/2 to 3/4 of the márínáde ánd set ásíde for án hour.
Threád meát píeces ínto metál or bámboo skewers, gríll untíl cooked. Wátch out not to overcook ít ás overcookíng toughens the meát.
0 Response to "SHíSH KáBOB : WíTH THE BEST MáRíNáDE EVER"
Posting Komentar