Tháí Cáshew Chícken


Tháí Cáshew Chícken

í dídn’t thínk they áctuálly served Tháí Cáshew Chícken ín Tháílánd.

When we tumbled out of our hotel room ín Chíáng Máí át 10:45 p.m. ín fervent seárch of dínner áfter á deláyed flíght, my stomách’s resolve to eát the fírst food we could fínd wás outmátched only by my relentless determínátíon to not, under ány círcumstánces, wáste á síngle meál ín Tháílánd.

í forced Ben to bypáss severál restáuránts thát í deemed “too tourísty,” ánd áfter we hád been wálkíng 10 mínutes, he stopped fírmly ín front of whát wás one of the fírst open restáuránts we’d seen ín á whíle, poínted to the menu, ánd ásked me, á look of ánímál-líke desperátíon ín hís eyes, “Cán we PLEáSE eát here?” í glánced át the menu ánd spotted cáshew chícken. í wás ímmedíátely suspícíous. Wásn’t cáshew chícken just somethíng they served át Westernízed “Tháí” restáuránts ín ámerícá? Surely thís pláce could not be legít.

ít wás neárly 11 p.m., ánd even í hád to ádmít thát our prospects of fíndíng other open optíons were dwíndlíng. í reluctántly ágreed.

Then, ás íf he could reád my thoughts ánd were lookíng to spíte me for mákíng us wálk so fár, Ben ordered the cáshew chícken.

ít wás delícíous.

í’m stíll not sure how áuthentíc cáshew chícken ís (we dídn’t máke ít ín ány of our cookíng clásses or háve ít át our homestáys), but ít becáme Ben’s go-to restáuránt dísh of the tríp. He ordered ít át every áváíláble opportuníty. Thus, greát food moocher thát í ám, í hád the pleásure of sámplíng ít from hís pláte át every áváíláble opportuníty too.

Todáy’s recípe ís my ádáptátíon of the Tháí Cáshew Chícken we hád át neárly every restáuránt north of Bángkok. áuthentíc or not, ít’s á dynámíte stír-fry dísh thát hás weekníght dínner wrápped.

Stír-fríes áre á fáíthful compáníon on busy weekníghts. They’re fást, hít every food group from veggíes to leán proteíns ín á síngle pán, ánd áre perfect for usíng up odd bíts of leftover produce lurkíng ín the frídge. Stárt to fínísh, thís símple chícken ánd cáshew nut stír-fry ís reády ín 20 mínutes flát, even fewer íf your veggíes ánd chícken áre álreády prepped.

íf you’ve hád cáshew chícken át táke-out restáuránts, you’ll be fámílíár wíth the rích, sávory flávors of the sáuce ánd the wárm crunch of the cáshews. Thís pártículár cáshew chícken recípe, however, ís much líghter ánd heálthíer thán whát you’ll fínd ín á restáuránt. í pácked ít wíth veggíes, sweetened the sáuce náturálly wíth honey, then served ít over whole-gráín brown ríce (quínoá would be tásty too). Honestly, í dídn’t míss the extrá oíl ánd sugár one bít, ánd í don’t thínk thát you wíll eíther.

Tháí Cáshew Chícken certáínly sáved our dínner thát láte níght ín Chíáng Máí, so í feel ít’s only fíttíng thát ít’s destíned to be á weekníght dínner hero for us ín Wísconsín. í hope ít sáves á máníc Mondáy (or Tuesdáy or Wednesdáy) wherever you try ít too.

Tháí Cáshew Chícken

Skínny Tháí Cáshew Chícken. Eásy, heálthy, ánd reády ín 20 mínutes! Juícy chícken, crísp veggíes, ánd the best sweet ánd sávory sáuce.

YíELD: 4 servíngs PREP TíME: 10 mínutes COOK TíME: 10 mínutes TOTáL TíME: 20 mínutes

íngredíents:
FOR THE CáSHEW CHíCKEN:
1 1/4 pounds boneless, skínless chícken breásts (ábout 2 lárge), cut ínto bíte-sízed píeces
2 táblespoons cornstárch (or substítute árrowroot powder)
1/4 teáspoon kosher sált
1/4 teáspoon bláck pepper
1 1/2 táblespoons cánolá oíl
3 medíum red bell peppers, seeded ánd cut ínto bíte-sízed píeces
1 lárge heád of broccolí, cut ínto florets (ábout 4 cups)
1 bunch green oníons (ábout 6 medíum), thínly slíced
2/3 cup dry roásted, unsálted cáshews
Cooked brown ríce or quínoá, for servíng
FOR THE SáUCE:
1/4 cup reduced-sodíum soy sáuce
3 táblespoons seásoned ríce vínegár
2 táblespoons honey, plus áddítíonál to táste
1 táblespoon freshly gráted gínger
2 cloves gárlíc, mínced (ábout 2 teáspoons)
1/4–1/2 teáspoon red pepper flákes, plus áddítíonál to táste

Dírectíons:
ín á smáll bowl, toss the chícken píeces wíth the cornstárch, sált, ánd pepper.



0 Response to "Tháí Cáshew Chícken"

Posting Komentar