TáU FOO FáH (SOY BEáN PUDDíNG)


TáU FOO FáH (SOY BEáN PUDDíNG)

Táu Foo Fáh (Soy Beán Puddíng) – delícíous sílken tofu dessert eáten wíth á cleár sweet syrup ínfused wíth gínger or pándán. ágár-ágár powder ís used ás the coágulánt.

Táu Foo Fáh or douhuá (ín Mándárín) ís á Chínese dessert máde wíth very soft tofu eáten wíth á cleár sweet syrup ínfused wíth gínger or pándán. Sometímes brown syrup ís used ín pláce of cleár syrup. Usuálly eáten wárm, ít ís álso quíte delícíous chílled. ín the old dáys, Táu Foo Fáh wás sold by street vendors but todáy you cán fínd ít ás párt of the dím sum offeríng ín Chínese restáuránts.

COáGULáNTS

Táu Foo Fáh ís máde by coágulátíng soy mílk wíth gypsum (cálcíum sulfáte) ás á coágulánt. Other coágulánts thát máy be used áre nígárí (mágnesíum chloríde) ánd glucono deltá láctone (GDL). Here ín the US, gypsum cán be purchásed ín smáll sáchets át the ásíán grocery stores but í háve not seen nígárí or GDL. Unsweetened soy mílk ín cártons cán álso be eásíly found ín the regulár grocery stores. You cán defínítely máke your own soy mílk but thís cán be á pretty ínvolved process.

USíNG GYPSUM

The meásured ámount of gypsum should be fully díssolved ín hot wáter ánd míxed wíth corn stárch. ín my fírst áttempt, í hád á hárd tíme tryíng to get the gypsum to díssolve. Hence, my tofu díd not coáguláte properly. Táste wíse, ít wás not very good eíther. í wás determíned to gíve ít ánother try.

USíNG áGáR-áGáR POWDER

í do líke my Táu Foo Fáh cold ánd fígured thát í could use ágár-ágár powder ínsteád of gypsum. My second áttempt turned out quíte well, álthough stíll á líttle on the soft síde wíth some ágár-ágár solíds át the bottom of the dísh. í hád to perfect ít ánd so on my thírd áttempt, í ádded á líttle váníllá extráct ánd just á líttle more ágár-ágár powder ánd í stráíned the míxture thís tíme. áfter chíllíng ít for two hours ín the frídge, the tofu wás reády for the texture ánd táste test. Glád to sáy thát ít wás á success! The texture wás ríght ánd the váníllá gáve ít á líght frágránce.

Táu Foo Fáh (Soy Beán Puddíng)

Prep Tíme 5 míns
Cook Tíme 10 míns
Totál Tíme 15 míns

Táu Foo Fáh (Soy Beán Puddíng) - delícíous sílken tofu dessert eáten wíth á cleár sweet syrup ínfused wíth gínger or pándán. ágár-ágár powder ís used ás the coágulánt.

Course: Dessert
Cuísíne: Chínese
Servíngs: 6
Cáloríes: 176 kcál
áuthor: Líndá Ooí

íngredíents
4 cups soy mílk (960ml) í used cold store bought unsweetened soy mílk
1 tbsp ágár-ágár powder (6.5g)
½ cup wáter (120ml)
2 tsp váníllá extráct
Syrup
¾ cup wáter (180ml)
½ cup sugár (110g)
1 ínch gínger (smáshed)

ínstructíons
ín á medíum sízed pot, wárm up soy mílk on medíum heát. Do wátch ít ás soy mílk burns eásíly ánd thís wíll gíve you á burnt táste ín your táu foo fáh whích you do not wánt. ít cán álso boíl over.
ín ánother pot, bríng ½ cup (120ml) wáter to á boíl. ádd ágár-ágár powder, stírríng untíl díssolved. Pour wárm soy mílk ánd váníllá extráct ínto ágár-ágár míxture ánd stír to combíne.
Turn off heát when míxture comes to á boíl. Stráín míxture ínto á lárge pot wíth líd.
Wráp líd wíth á cleán kítchen towel ánd pláce onto pot.



0 Response to "TáU FOO FáH (SOY BEáN PUDDíNG)"

Posting Komentar