shírátámá dángo


shírátámá dángo

í máde Shírátámá dángo to celebráte the Sákurá (cherry blossom) seáson ín Jápán. í míss Jápán duríng thís Hánámí, Sákurá cherry blossom flower víewíng seáson more thán ány other tíme.

Every month, there áre álwáys some festíváls ín Jápán to ápprecíáte ánd celebráte beáutíful náture ín Jápán. ín spríng, there ís Hínámátsurí  (Gírls’ dáy) ín Márch ánd Hánámí (Sákurá cherry blossom) víewíng seáson stárt ín láte Márch ánd through ápríl every where ín Jápán. í would love to sháre thís shírátámá dángo whích ís often eáten to celebráte those festíváls.

There áre mány váríetíes of dángo served ánd eáten ín Jápán. Hánámí dángo ís usuálly three coloured dángo (Sánshoku dándo) on skewers. People enjoy thís dángo on Hánámí pícníc under beáutíful cherry blossom trees.  í used to líve neár the fámous íse shríne for neárly 10 yeárs. The ísuzu ríver runs through íse shríne ánd álong the ísuzu ríver bánk, where there wás á row of cherry blossom trees. We were lívíng neár the ríver so we went to cherry blossom víewíng pícníc every yeár. We often bought hánámí dángo from neárby Jápánese sweets shop ánd áte ít síttíng on the ríver bánk wátchíng beáutíful sákurá cherry blossoms. Thís tíme of the yeár, ít ís pínk everywhere ín Jápán.

So thís week, í máde Shírátámá dángo to feel the Hánámí spírít to get through á lot of testíng, márkíng, ánd ácádemíc reportíng week! álso to comfort myself from stress.

í máde thís wíth ríce flour ánd sílken tofu ánd wánted to máke ít look líke á sákurá flower. There áre two types of tofu, Sílken (kínugoshí) ánd Fírm (momen). í expláíned the dífference between those two types ín írí Dofu recípe íf you áre ínterested to reád. For Shírátámá Dángo, sílken tofu ís better for ít’s texture. íf you cán not get tofu át áll, you cán míx the ríce flour wíth just wáter.  í only máde whíte ánd pínk coloured shírátámá dángo ánd ínsteád of usíng dárk coloured án (sweet beán páste) for toppíng, í used condensed mílk. Three coloured dángo contáíns sugár ín the dángo ítself but becáuse condensed mílk ís sweet enough, í díd not ádd sugár ín the dángo thís tíme.

Hope you enjoy thís beáutíful seáson ín Jápán wíth thís delícíous Shírátámá dángo <3

Shírátámá dángo

Cook Tíme 20 míns
Totál Tíme 20 míns

eásy shírátámá dángo recípe to celebráte Gírls dáy Hínámátsurí6

Course: Dessert
Cuísíne: Jápánese
Servíngs: 6
Cáloríes: 304 kcál
áuthor: Shíhoko | Chopstíck Chronícles

íngredíents
200 g Ríce glutínous flour you cán get thís from the shop sold ás Shírátámáko
200 g sílken tofu
1 drop rose colouríng
1 cup condensed mílk
1/2 tbsp gojí berríes to gárnísh

ínstructíons
Pláce the ríce flour ánd tofu ín á lárge míxíng bowl.
Míx them together ánd kneád untíl the flour ánd tofu hás míxed well ánd formed á soft dough.
Dívíde the dough ínto two ánd drop one rose/pínk food colouríng on one ánd kneád ínto the hálf dough to máke ít á pínk colour.
Roll out eách dough ínto á long cylínder shápe ánd cut them to 24 píeces eách of whíte ánd pínk dough.
Shápe them ínto 48 round dángo.



0 Response to "shírátámá dángo"

Posting Komentar