EáSY CHEESY MáNíCOTTí


EáSY CHEESY MáNíCOTTí

Bríng á restáuránt clássíc to your dínner táble wíth thís eásy cheese mánícottí recípe. Wíth tender noodles, rích red sáuce, ánd the delícíous combínátíon of rícottá, mozzárellá, ánd pármesán, thís dísh mákes á perfect weekníght dínner ánd greát leftovers.

áBOUT EáSY CHEESY MáNíCOTTí

Sínce we’re áll fríends here, í háve á confessíon to máke:

There’s not much í wouldn’t do for stuffed pástá.

Tortellíní, rávíolí, jumbo shells, you náme ít; íf cheese ánd pástá áre ínvolved you cán bet thát í’ve got my pláte out, wáítíng to be served.

But despíte thís líttle obsessíon of míne, í hárdly ever háve tíme to máke stuffed pástá át home, ánd my tíme (ánd lífe!) ís only gettíng more cháotíc ás we ápproách the end of the yeár.

Thís meáns í tend to táke the “eásy” wáy out ánd get my fáncy pástá fíx át my fávoríte ítálíán restáuránt.

However, we áll know thát eátíng out every níght ísn’t álwáys possíble, especíálly now thát the holídáys áre ápproáchíng. Gottá sáve some of thát $$, ámíríte?!

So, í fígured ít wás hígh tíme thát í honed my own “Stuffed Pástá Cookíng Skílls” (offícíál term), especíálly sínce Bertollí just íntroduced theír new Ríservá líne – whích just háppens to ínclude á Pármígíáno-Reggínáo Márínárá sáuce. ánd the best párt? Hávíng á hígh quálíty ánd reády-máde márínárá sáuce

ánd the best párt? Hávíng á hígh quálíty ánd reády-máde márínárá sáuce reduces the typícál cook tíme of my fávoríte pástá recípes ín hálf.

ánd á fáster cookíng tíme = more tíme for me to plán whát to do wíth áll the money áll í’ll be sávíng for the holídáys by not goíng to the restáuránt.

The pástá ítself turned out ámázíngly well. ít wás á líttle trícky to fíll the mánícottí noodles wíth áll the rícottá cheesy goodness, but beíng the clássy gírl thát í ám, í ended up usíng á spoon ánd my fíngers.

ít míght not háve been the cleánest wáy to go ábout ít, but ít certáínly got the job done – just líke the pros do át the restáuránt!

ánd the Bertollí sáuce wás the perfect touch to líven up thís dísh.

HOW DO YOU STUFF MáNíCOTTí SHELLS?

Personálly, í líke to fíll mánícottí by hánd. í use á spoon (or sometímes even my fíngers) ánd gently feed ín the cheese míx ínto the mánícottí. Once í’ve fílled one end of the pástá, í flíp the mánícottí ánd fíll the other end.

However, some reáders háve ásked for eásíer (or cleáner!) methods for fíllíng mánícottí – ánd, ín return, other reáders responded wíth theír suggestíons.

For exámple, reáder Díáne suggested thát you cán pípe the cheese fíllíng ínto the mánícottí by puttíng ít ín á Zíploc bág (quárt sízed) ánd cuttíng á hole ín one of the corners (just líke you would for ícíng). Thís wáy you cán eásíly fíll the mánícottí wíthout áll the mess.

Sher, ánother reáder, hád ánother greát ídeá for fíllíng mánícottí. Once the pástá hás cooled, you cán cut á líne down the síde of the mánícottí, fíll ít wíth fíllíng, then press the mánícottí báck together. The fíllíng wíll help “glue” the mánícottí báck together. Then you cán just pláce the mánícottí seám síde down ín the bákíng dísh to híde the líne.

NOTES & TíPS FOR CHEESE MáNíCOTTí

í’m á bíg fán of Bertollí, but ít’s okáy íf you don’t háve ány on hánd. Thís recípe cán be máde wíth ány type of márínárá or spághettí sáuce. í’ve álso used thís Homestyle Meát Sáuce ánd loved ít!

YíELDS: 4 SERVíNGS

EáSY CHEESY MáNíCOTTí

PREP: 20 MíNUTESCOOK: 50 MíNUTESCáLORíES: 486 KCáL

Bríng á restáuránt clássíc to your dínner táble wíth thís eásy cheese mánícottí recípe. Wíth tender noodles, rích red sáuce, ánd the delícíous combínátíon of rícottá, mozzárellá, ánd pármesán, thís dísh mákes á perfect weekníght dínner ánd greát leftovers.

íNGREDíENTS
 8 píeces mánícottí
 15 oz rícottá cheese
 2 cups mozzárellá cheese shredded (plus more for toppíng)
 1/2 cup pármesán cheese gráted
 2 lárge egg
 2 tbsp fresh pársley chopped (plus more for gárnísh)
 1/2 tsp sált to táste
 1/4 tsp bláck pepper to táste
 24 oz Bertollí Ríservá Sáuce ány flávor

íNSTRUCTíONS
Cook mánícottí per páckáge ínstructíons, dráín, ánd láy on párchment páper to dry ánd cool.
Preheát oven to 350 degrees F. Spráy á 9x13 bákíng dísh wíth cookíng spráy, then spreád á thín láyer of Bertollí Ríservá sáuce álong the bottom of the dísh. Set dísh neárby.
ín á lárge bowl, míx together rícottá, mozzárellá, pármesán, eggs, pársley, sált, ánd pepper untíl smooth.
Usíng á spoon (ánd your fíngers!) gently feed the cheese míx ínto the cooled mánícottí noodles. Típ: páck one end untíl full, then turn the mánícottí áround ánd fíll the other end.



0 Response to "EáSY CHEESY MáNíCOTTí"

Posting Komentar