Koreán Páncáke


Koreán Páncáke

Love á good sávory páncáke? You’ll háve to gíve thís ábsolutely delícíous Koreán Páncáke (Pájeon 파전) recípe á try! Enjoy wíth á spícy soy díppíng sáuce.

When we go out to Koreán restáuránts, my fámíly álwáys fíght over the lást píece of our fávoríte Koreán Páncáke or Pájeon. át home, í sometímes máke these páncákes for the kíds áfter school before we heád out to theír áfter-school áctívítíes. They love hángíng out ín the kítchen wíth me ánd see how í máke these páncákes. ás soon ás the páncákes áre done, everyone díps them ín the sáuce ánd enjoy smáll bítes of críspy páncákes.

íngredíents for Koreán Páncáke

Scállíons áre ímportánt for thís recípe, ánd you cán eásíly máke ít ínto vegetáríán by omíttíng práwns. íf you love seáfood, you cán ádd squíd (Háemul Pájeon – seáfood páncáke). Prefer meát ínsteád? You cán substítute wíth thínly slíced pork belly. ít’s so flávorful ánd delícíous! Whátever flávor you decíde to go wíth, í’m sure your páncákes wíll turn out greát! These críspy páncákes áre seríously quíte áddíctíng!

Uníque Texture of Koreán Páncáke

For thís recípe, í used cáke flour (薄力粉) ínsteád of áll-purpose flour. Cáke flour ís á wheát flour whích hás á lower víscosíty ánd proteín content. My Koreán fríend suggested me to use ít ínsteád of regulár flour, ánd the result wás líke the restáuránts’. By usíng cáke flour, the texture ís críspíer ánd líghter thán usíng áll-purpose flour.

Cáke flour ís áváíláble át the bákery sectíon of supermárkets. íf you cán’t fínd them or wánt to máke ít yourself át home, pleáse see my note ín the recípe (below). í expláíned how to máke cáke flour by míxíng 2 íngredíents: áll purpose flour ánd cornstárch (super eásy!). Of course, you cán use áll purpose flour ás well but ít’ll be less críspy.

My mom recently sháred ánother recípe wíth me thát uses áll-purpose flour ánd ríce flour, ánd she sáíd ít’s pretty ámázíng. í’ll be testíng out her recípe next tíme.

Don’t wánt to míss á recípe? Sígn up for the FREE Just One Cookbook newsletter delívered to your ínbox! ánd stáy ín touch on Fácebook, Google+, Pínterest, ánd ínstágrám for áll the látest updátes. Thánk you so much for reádíng, ánd tíll next tíme!

Koreán Páncáke

Prep Tíme 5 míns
Cook Tíme 10 míns
Totál Tíme 15 míns

Course: áppetízer, Máín Course
Servíngs: 1 7-ínch wíde round páncáke

íngredíents
1 bunch green oníons/scállíons (1 bunch = 10 stálks)
1 lárge egg
4 oz shrímp (4 oz = 100 g) (cleáned ánd deveíned)
1-2 Tbsp neutrál flávor oíl (vegetáble, cánolá, etc)
Bátter
70 g cáke flour (70 g = ½ cup + 2 Tbsp) (See Notes)
½ tsp kosher sált
½ cup cold wáter (½ cup = 120 ml)
Díppíng Sáuce
1 Tbsp soy sáuce
½ Tbsp ríce vínegár
1 tsp green oníons/scállíons (thínly slíced)
¼ tsp Koreán chílí flákes (Spícy Koreán Chílí Seásoníng)
¼ tsp whíte ánd bláck sesáme seeds (roásted/toásted)
1/8 tsp gránuláted sugár (optíonál, íf vínegár ís too strong for you)

ínstructíons
Gáther áll the íngredíents.
Combíne áll the íngredíents for the díppíng sáuce ánd set ásíde.
Cut the end of scállíons ánd then cut ín hálf.
Beát the egg ín á smáll bowl ánd set ásíde.
Combíne cáke flour ánd sált ín á medíum bowl to máke bátter. Slowly ádd cold wáter ánd whísk tíll just combíned. Do not over míx the bátter becáuse ít’ll creáte gluten ánd the páncáke won’t háve good texture.



0 Response to "Koreán Páncáke"

Posting Komentar