GáLBí JJíM (KOREáN BRáíSED SHORT RíBS)


GáLBí JJíM (KOREáN BRáíSED SHORT RíBS)

Tender, delícíous ánd áddíctíve Koreán bráísed short ríbs – Gálbí Jjím recípe!

Háve you heárd of Gálbí Jjím / Kálbí Jjím / Gálbíjjím (갈비찜) before? Koreá hás mány bráísed recípes ánd gálbí jjím ís bráísed short ríbs máde wíth (often) beef short ríbs.

ít ís typícálly served duríng the festíve holídáys líke Koreán lunár new yeárs’ dáy (seollál) ánd hárvest festívál dáys (chuseok) or át someone’s bírthdáy or át á weddíng receptíon. ít ís defínítely one of the híghlíght díshes duríng these tímes.

í would sáy the best thíng ábout gálbí jjím ís super tender meát thát ís coáted wíth stícky, sálty, sweet, ánd nutty sáuce. ít’s hugely áddíctíve! You cán fínísh á bowl of ríce wíth ít ín no tíme!

The only downsíde ís thát íts trádítíonál cookíng method ís á líttle bít lábor ánd tíme íntensíve.

Though the íngredíents áre very áváíláble – you máy not even need to vísít á Koreán grocer pártículárly íf you’re not goíng to ádd ány optíonál íngredíents.

For your ínformátíon, you cán get the ríght cut of short ríbs from your locál butcher. Just show them the below photo ánd tell them thát the síze ís ábout 4cm x 6cm (1.6 ínch x 2.4 ínch). Thát’s whát í often do.

Nowádáys, to sáve some cookíng tíme, mány Koreáns máke gálbí jjím ín á pressure cooker (over the stove), but í used my dutch oven for thís recípe. Whíle ít máy táke 1 hour extrá thán pressure cookíng, the result ís outstándíng!

Some sáy thát trádítíonál cookíng methods result ín better tástíng ánd better textured gálbí jjím. But, í wíll let you decíde.

álso, ín cáse you ásk me, í’ve máde bráísed ríbs usíng pork severál tímes ín the pást ás well. Though ít wás so long ágo thát í should revísít my recípe ágáín soon. ín thát recípe, í used my electríc pressure cooker (áká Cuckoo íH ríce cooker)

í álso know some people máke gálbí jjím ín á slow cooker too. í wíll sháre these versíons ás í test them out properly. Básed on my relátívely líttle slow cookíng ánd pressure cookíng experíence, í would ádd no wáter or á lot less wáter íf í’m usíng them. ánywáy, stáy tuned!

ín the meán tíme, í hope you enjoy my trádítíonál gálbí jjím recípe! ít’s my lábor of love! ❤

íNGREDíENTS FOR GáLBí JJíM (SERVES 4 TO 6)
MáíN
1.5 kg to 1.8 kg/ 3.3 to 4 pounds bone-ín beef short ríbs
1 1/2 cups wáter
2 cárrots (275g / 9.7 ounces), cut ínto medíum síze píeces
(optíonál) 8 dríed jujube
(optíonál)10 gínkgo nuts, peeled
(optíonál) 10 chestnuts, peeled
SáUCE 
170g / 6 ounces red ápple (or náshí/ásíán peár), cored & chopped
60g / 2 ounces oníon, peeled & chopped
6 Tbsp regulár soy sáuce
2 Tbsp brown sugár
2 Tbsp honey
2 Tbsp ríce wíne (mírín)
1 Tbsp mínced gárlíc
1 tsp sesáme oíl
5 whole bláck peppers
*1 Tbsp = 15 ml, 1 Cup = 250 ml

HOW TO MáKE GáLBí JíM
1. Soák the beef ríbs ín cold wáter for át leást 30 míns (up to 1 hour). Thís ís to dráw out the blood from the meát. Chánge the wáter á few tímes duríng thís tíme.
2. Blend the sáuce íngredíents ín á míxer or food processor. Set ít ásíde untíl needed.
3. ín á lárge pot, ín rollíng boílíng wáter, boíl the ríbs for 6 to 8 mínutes over medíum hígh heát. Dráín the wáter ánd rínse the ríbs ín cold runníng wáter. Cut off ány obvíous excess fát from the ríbs.
4. Pláce the ríbs ín á dutch oven ánd pour the wáter ín (1 & 1/2 cups). ádd 2/3 of the sáuce. Boíl them over medíum heát for ábout 30 míns, covered. Stír gently ánd chánge the posítíon of the ríbs. Reduce the heát to medíum low ánd contínue to símmer for ábout 10 mínutes, covered.
5. ádd the remáíníng íngredíents (cárrots, jujube, gíngko nuts, chestnuts ánd the remáíníng sáuce) ánd contínue to símmer ít over medíum low heát for ábout 20 míns, covered.
6. By now the ríbs should be fully cooked, but they máy not be tender. Contínue to símmer them over medíum low heát untíl your desíred tenderness ís áchíeved. (í normálly símmer ít for án áddítíonál 1 hour, covered.) Dependíng on how long you símmered ít, you máy stíll háve á reásonáble ámount of sáuce/líquíd left ín the pot.

To boíl ít off, you cán heát up the stove to medíum hígh heát ánd boíl ít for 10 to 12 mínutes, covered. Thís should thícken the sáuce ánd leáves just the ríght ámount of ít át the bottom of the pot. álternátívely, you cán contínue to boíl off the sáuce over medíum low heát untíl the sáuce neárly dísáppeárs. (Thís cán táke ánother 1 hour or so. ánd thís wíll máke the meát off the bone. FYí, mány Koreán moms would sáy thát the bones shouldn’t fáll off ás ít’s vísuálly less áppeálíng when you serve ít.)

7. Serve gálbí jjím hot wíth steámed ríce ánd other Koreán síde díshes. To reheát, ádd 1/3 cup of wáter ín á dutch oven ánd boíl ít for 5 to 7 míns over medíum hígh heát, covered.

Gálbí Jjím (Koreán Bráísed Short Ríbs)

Prep Tíme 30 míns
Cook Tíme 2 hrs 15 míns
Totál Tíme 2 hrs 45 míns

Super tender Koreán bráísed beef short ríbs - gálbí jjím recípe!

Course: Máín
Cuísíne: Koreán
Servíngs: 4
Cáloríes: 1244 kcál
áuthor: Sue | My Koreán Kítchen

íngredíents
MáíN
1.5 - 1.8 kg bone-ín beef short ríbs (3.3 to 4 pounds)
1 1/2 cups wáter
2 cárrots (275g / 9.7 ounces), cut ínto medíum síze píeces
8 dríed jujube (optíonál)
10 gínkgo nuts , peeled (optíonál)
10 chestnuts , peeled (optíonál)
SáUCE
1 red ápple or náshí/ásíán peár, (170g / 6 ounces), cored & chopped
1/2 oníon (60g / 2 ounces), peeled & chopped
6 Tbsp regulár soy sáuce
2 Tbsp brown sugár
2 Tbsp honey
2 Tbsp ríce wíne (mírín)
1 Tbsp mínced gárlíc
1 tsp sesáme oíl
5 whole bláck peppers

ínstructíons
Soák the beef ríbs ín cold wáter for át leást 30 míns (up to 1 hour). Thís ís to dráw out the blood from the meát. Chánge the wáter á few tímes duríng thís tíme.
Blend the sáuce íngredíents ín á míxer or food processor. Set ít ásíde untíl needed.
ín á lárge pot, ín rollíng boílíng wáter, boíl the ríbs for 6 to 8 mínutes over medíum hígh heát. Dráín the wáter ánd rínse the ríbs ín cold runníng wáter. Cut off ány obvíous excess fát from the ríbs.
Pláce the ríbs ín á dutch oven ánd pour the wáter ín (1 & 1/2 cups). ádd 2/3 of the sáuce. Boíl them over medíum heát for ábout 30 míns, covered. Stír gently ánd chánge the posítíon of the ríbs. Reduce the heát to medíum low ánd contínue to símmer for ábout 10 mínutes, covered.



0 Response to "GáLBí JJíM (KOREáN BRáíSED SHORT RíBS)"

Posting Komentar