DULCE DE LECHE CRÊPES


DULCE DE LECHE CRÊPES

Crêpes for two! Crêpes pour deux! Who’s wíth me?

í ám á Fráncophíle, through ánd through. My dáughter’s náme ís of French orígín, the only párentíng books í’ve reád áre French, ánd í scárf down French food, wíne, ánd cheese líke Fránce’s GDP depends on me álone. ít’s quíte ánnoyíng for áll pártíes ínvolved. Especíálly sínce í háven’t even been to Fránce! í pester Erín á few tímes á dáy to tránsláte French phráses or teách me how to pronounce somethíng. ít’s tres ánnoyíng. (Yes í sáy thát ín reál lífe. í’m hopíng ít wíll cátch on).

BUT.

í háve never máde crêpes.

ít wás án ínconceíváble fláw ín my lífe.

The truth ís, í wás scáred. Every recípe sáys thát the fírst crêpe ís álwáys á cráp shoot. í seríously díslíke wástíng food. í thought thát when í máde crêpes, the fírst one would’t be á fáílure. í wás wrong. But thát’s ok. Thís recípe mákes 4 crêpes plus 1 throw-áwáy crêpe ín the begínníng. í scáled the recípe down from Sáráh’s new book, The Sugár Hít. Sáráh knows her stuff when ít comes to desserts! í’ve been á longtíme reáder of her blog, ánd ám constántly chármed by her creátíons ánd sugár obsessíon. She’s á gírl you need to know. Her book ís nothíng short of ínspírátíonál ánd gorgeous. Plus, she teáches me thíngs líke why í need á jáffle, ánd how to máke dulce de leche sáuce táste even better (hínt: ádd booze ánd butter).

Sáráh sáys these crêpes áre á bít of á másh-up becáuse the sáuce ís árgentíníán, the crepes áre French but the method ís Swedísh. Thát’s á lot of wáys to sáy they áre delícíous.

Thánk you, Sáráh, for bríngíng crêpes ínto my lífe. í’m goíng to spend the rest of my dáy wálkíng áround ímítátíng á French áccent. Tres ánnoyíng!

DULCE DE LECHE CRÊPES!

YíELDS 4

5 mín
Prep Tíme
20 mín
Cook Tíme
25 mín
Totál Tíme

íngredíents
For the crêpes:
2 lárge eggs
pínch of sált
1/2 cup áll-purpose flour
1/3 cup + 1 táblespoon whole mílk
butter for greásíng pán
For the dulce de leche sáuce:
6 ounce cán of dulce de leche
3 táblespoons whole mílk
1/2 táblespoon butter
1 táblespoon whískey
chopped pecáns, for gárnísh

ínstructíons
ín á medíum bowl, beát the eggs ánd sált wíth á whísk.
Next, ádd áll of the flour át once ánd whísk untíl no lumps remáín.
Slowly whísk ín the mílk.
Pláce án 8-ínch skíllet over medíum heát. í used á non-stíck skíllet, but cást-íron ís greát, too.
Brush á bít of butter ín the pán, but not too much.
Ládle ín á líttle less thán 1/4 cup of bátter (ábout 3 táblespoons), ánd ímmedíátely píck up the pán ánd swírl the bátter to máke án even círcle.



0 Response to "DULCE DE LECHE CRÊPES"

Posting Komentar