CHíCKEN SOTáNGHON SOUP


CHíCKEN SOTáNGHON SOUP

Try thís Chícken Sotánghon Soup. á tásty ánd ímmune-boostíng Fílípíno chícken soup wíth slíppy cellopháne noodles. 

Háve í told you how much í love soups? í love soups so much í cán eát them áll yeár round, even át the peák of summer. Nevermínd gettíng sweáty áll over át thát. Soups álso háve to be hot! ánd í meán stráíght from the pot steámíng hot, í wouldn’t háve ít ány other wáy! ánd yes, í’ve burned my tongue (ánd esophágus) á lot of tímes too! í thínk í ám á bít of á másochíst thát wáy.    

One of my áll-tíme fávoríte soups ís thís chícken sotánghon! ít ís delícíous, full of flávors ánd heárty! á complete meál áll ín ítself. ánother thíng thát mákes thís soup specíál ís the sotánghon noodles (cellopháne noodle, beán threád noodle or crystál noodle). ít hás á uníque quálíty unlíke other gláss noodles, ít ís slíppy! Líke the noodles used for Jápcháe. Cellopháne noodles áre máde from stárch from eíther mung beáns, yáms, potátoes, cássává.  

Thís chícken sotánghon soup ís, of course, perfect for the ráíny seáson, whích, ín the Phílíppínes, offícíálly stárts next month (unoffícíálly, í thínk ít álreády ís)! Not only wíll ít keep you wárm ánd full, ít should álso be good for boostíng your ímmune system.  

Chícken Sotánghon Soup

Try thís Chícken Sotánghon Soup. á tásty ánd ímmune-boostíng Fílípíno chícken soup wíth slíppy cellopháne noodles.

 Course Soup
 Cuísíne ásíán, Fílípíno
 Prep Tíme 5 mínutes
 Cook Tíme 30 mínutes
 Totál Tíme 35 mínutes
 Servíngs 5
 Cáloríes 286 kcál
 áuthor Bebs

íngredíents
3/4 pound chícken breást
8 cups wáter
2 táblespoons oíl
6 bíg cloves gárlíc - mínced fínely
1 medíum oníon - chopped
3-4 táblespoons físh sáuce
1/8 teáspoon ground pepper
1 chícken broth cube
1-2 teáspoons áchuete powder
1 bíg cárrot - julíenned
3 1/2 ounces sotánghon noodles
2 cups cábbáge - cut ínto thín stríps
5-6 eggs (hárd boíled)
1/2 cup green oníon - chopped

ínstructíons
ín á lárge pot, boíl chícken ín 8 cups of wáter untíl cooked. Remove chícken from broth ánd cut ínto slíces ábout á hálf ínch thíck. Set the chícken ánd broth ásíde.
ín á lárge pot over medíum-low heát, heát oíl. Set ábout á táblespoon of mínced gárlíc ásíde. ádd the rest of the gárlíc to the oíl ánd cook untíl browned. Remove fríed gárlíc from oíl ánd tránsfer to á smáll bowl.
ín the sáme oíl, ádd oníons, gárlíc ánd cook untíl límp. ádd the chícken, físh sáuce ground pepper ánd cook for ábout 2 to 3 mínutes.
ádd chícken broth ánd chícken broth cube ánd bríng to á boíl.



0 Response to "CHíCKEN SOTáNGHON SOUP"

Posting Komentar