CHíCKEN áND SHRíMP DUMPLíNGS


CHíCKEN áND SHRíMP DUMPLíNGS

Soo thís just háppened. í máde dím sum ín my own home ánd scored some májor wífey poínts. ánd í dídn’t máke just ány dím sum, í ám tálkíng juícy, flávourful chícken ánd shrímp dumplíngs fílled wíth gárlíc chíves, gínger, gárlíc, ánd á hínt of sesáme oíl ánd soy sáuce. My mouth drools just wrítíng ábout ít.

Dumplíngs áre so eásy to máke. The míxture ís eásy ánd the cookíng process ís eásy. Whát ís tíme-consumíng ís the foldíng. ít tákes me át leást án hour to fold thís mány dumplíngs. í máke á bíg bátch so thát í cán freeze them ánd use ás desíred.

However, íf you just don’t háve the pátíence to fold 80 dumplíngs, símply get á fámíly member to help you or just cut the recípe ín hálf.

HOW TO COOK DUMPLíNGS

There áre three máín wáys to cook these dumplíngs: pán-fríed, steámed ánd boíled.

Pán-Fry: ín á lárge skíllet, heát vegetáble oíl over medíum heát. ádd dumplíngs ánd cook 2-3 mínutes untíl bottom ís crísp ánd golden. ádd wáter (enough to cover the dumplíngs hálfwáy up), cover, ánd steám the dumplíngs for ábout 5 mínutes untíl the líquíd ís ábsorbed.

Steám: ín á pot, bríng wáter to boíl . Pláce dumplíngs ín steámer on top ánd steám for 15 to 20 mínutes untíl tender.

Boíl: Fíll á lárge pot wíth 2/3 wáter ánd bríng to á boíl. ádd dumplíngs ánd cook untíl they floát ánd contínue to cook for 2-3 mínutes.

CHíCKEN áND SHRíMP DUMPLíNGS

Prep Tíme: 1 hourCook Tíme: 10 mínsYíeld: 80-90Cátegory: áppetízerCuísíne: Chínese

DESCRíPTíON
Eásy to máke chícken ánd shrímp dumpíngs cán be steámed, boíled or fríed ánd served wíth á síde of soy sáuce for díppíng!

íNGREDíENTS
1 pound boneless, skínless chícken thíghs, díced ínto 1 ínch cubes
1 pound shrímp, peeled, deveíned ánd díced
1 bunch of Chínese chíves (or gárlíc chíves), loosely chopped
4 cloves gárlíc, hálved
3 táblespoons gínger, chopped
3 táblespoons soy sáuce
1 táblespoon sesáme oíl
80-90 round dumplíng wráppers

íNSTRUCTíONS
Combíne chícken, shrímp, chíves, gínger, gárlíc, soy sáuce ánd sesáme oíl ín á food processor.
Process on low for ábout 30 seconds untíl míxture ís chopped fínely.
Scoop á spoonful of the míxture ínto the centre of á dumplíng wrápper.
Díp your fínger ín wáter ánd smeár álong the edges of the dumplíng wrápper.
Bríng the edges up, enclosíng the fíllíng ánd pleát the síde together ínto á líttle bág to seál the míxture ínsíde.



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