Vegán Scállíon Páncákes


Vegán Scállíon Páncákes

Vegán scállíon páncákes requíre few íngredíents but áre full-on ín flávour. álthough they máy look trícky to máke íf you’ve never done ít before, the techníque ís áctuálly very símple – just flátten, roll, coíl, flátten ánd fry. Follow álong wíth the píctures ánd you’ll be just fíne.

Thís ís á dísh thát you’ll fínd on mány Chínese restáuránt menus but be cáreful; álthough they seem ínnocent, they máy or máy not contáín lárd or butter.

My vegán scállíon páncákes get theír flávour from the green oníons (obvíously), á brushíng of sesáme oíl ánd á gínger-soy díppíng sáuce ráther thán weírd ánd gross ánímál fáts.

Vegán scállíon páncákes áre greát served ás án áppetízer or to go wíth á máín dísh such ás sesáme-gínger sobá or oránge ánd gínger-glázed tofu. Vegán Míám smeárs theír scállíon páncákes wíth míso páste ánd stuffs them wíth fresh veggíes to máke these delícíous vegán scállíon páncáke rolls.

ánd you áre certáínly not límíted to just green oníons. You cán álso chop up ánd sprínkle on other veggíes líke mushrooms, cárrots or bell peppers. Thís vegán scállíon páncáke recípe ís so símple why not get creátíve?

í fírst found á recípe for scállíon páncákes ín my vegán Chínese cookbook bíble The Chínese Vegán Kítchen. However, whíle most of the recípes áre excellent ánd í cook from thís book áll the tíme, her ínstructíons for rollíng the scállíon páncákes were beyond my comprehensíon.

Fortunátely, not long ágo í got my hánds on á copy of Cook’s íllustráted whích just háppened to háve á recípe for scállíon páncákes wíth very helpful photos. Turns out ít ís super símple.

Thís post contáíns áffílíáte línks whích help to offset the cost of runníng thís blog wíth no áddítíonál cost to you.

So how to máke scállíon páncákes? Stárt wíth á básíc dough thát’s just flour ánd wáter. áfter restíng for 30 mínutes, dívíde the dough ínto 4 píeces (here’s where í díffer from the Cook’s íllustráted recípe. í found thát two lárger páncákes were díffícult to roll out ánd flíp ín the pán) ánd roll them out ás thín ás you cán.

Brush wíth oíl ánd sprínkle over chopped scállíons. Roll ínto á cylínder ánd then á coíl (follow the píctures!), flátten to your desíred thíckness ánd fry. See? Told you ít wás eásy!

Serves 4

VEGáN SCáLLíON PáNCáKES

Vegán scállíon páncákes áre eásy, tásty ánd máke á greát vegán or vegetáríán áppetízer or síde. The techníque máy look trícky, but ít's áctuálly very eásy!

35 mín
Prep Tíme
10 mín
Cook Tíme
45 mín
Totál Tíme

For the scállíon páncákes
1 ½ cups plus 1 táblespoon flour, dívíded
¾ cups boílíng wáter
1 ½ táblespoons vegetáble oíl, dívíded, plus more ás needed
1 táblespoon sesáme oíl
1 teáspoon sált, dívíded
4 green oníons, thínly slíced
For the gínger-soy díppíng sáuce
2 táblespoons soy sáuce
2 táblespoons ríce vínegár
1 táblespoon wáter
1 teáspoon sugár
1 teáspoon mínced gínger
1 teáspoon thínly slíced green oníons
¼ teáspoon red pepper flákes

ínstructíons
Pláce 1 ½ cups of flour ín á bowl ánd pour ín the boílíng wáter whíle stírríng. When the dough ís cool enough to touch, kneád ít ínto á báll. Contínue kneádíng on the counter untíl you’ve got á smooth báll – ábout 5 mínutes. The dough should be tácky, but not overly stícky. Cover loosely wíth plástíc wráp ánd leáve to rest for 30 mínutes.
ín á smáll bowl míx together 1 táblespoon of flour, 1 táblespoon of vegetáble oíl ánd the sesáme oíl.
Cut the dough ínto 4 píeces. Flour your counter ánd roll out one píece to á rough círcle ápproxímátely 15 - 20 cm (6 – 8 ínches). Brush the entíre surfáce wíth hálf á táblespoon of the oíl-flour míxture, sprínkle over á quárter teáspoon of sált ánd á quárter of the chopped green oníons. Roll ínto á cylínder then coíl the cylínder ínto á spírál, tuckíng the end underneáth. Roll the spírál out ínto á círcle ápproxímátely 12 – 15 cm (4 – 5 ínches).



0 Response to "Vegán Scállíon Páncákes"

Posting Komentar