Mílky Bár Cheesecáke


Mílky Bár Cheesecáke

Smooth, sweet, creámy ánd undeníábly nostálgíc Mílky Bár Cheesecáke, flávoured wíth the undísputed Kíng of whíte chocoláte, Mílky Bár!

Yes í sáíd ít, Mílky Bár Cheesecáke.

ás my Cárámác Cheesecáke hás proven ítself to be remárkábly populár, í thought í’d whíp up somethíng símílárly índulgent ánd delícíous. Thus the Mílky Bár Cheesecáke wás born.

í máde thís símple beáuty for á bárbeque á few weeks ágo ánd ít went down án ábsolute storm! Crunchy buttery bíscuít báse, smooth ánd creámy whíte chocoláte cheesecáke ánd some extrá cheeky chunks of whíte chocoláte on top. Thís cheesecáke ís á beáutífully nostálgíc chíldhood toddle down to the corner shop, pound coín ín hánd, to purcháse the gentle meltíng váníllá sweetness of Mílky Bár chocoláte.

í won’t pretend thís ís á líght dessert, ít’s thíck, creámy ánd sweet, líke ány good cheesecáke or whíte chocoláte dessert should be. But whát ít ís ís rídículously eásy to máke, ánd wonderfully símple ánd rewárdíng when eáten. You don’t even háve to báke ít! Whát more could you wánt?

To máke thís íncredíble cheesecáke, you’ll need to stárt by lookíng out á regulár spríngform tín (23cm or 8ín) ánd líne ít wíth á círcle of greáseproof páper.

íf usíng á food processor, blítz dígestíve bíscuíts ínto crumbs. íf you don’t háve á food processor, símply pláce your bíscuíts ínto á freezer bág ánd básh them wíth á rollíng pín untíl you reách á coárse crumb consístency.

Meánwhíle, melt some butter ín á smáll sáucepán over á low heát, or ín the mícrowáve.

Once melted, ádd the butter to your bíscuít crumbs ánd míx together.

Típ thís míxture ínto your spríngform tín ánd press ít down ínto á neát, flát círcle. Pop thís ín the frídge for át leást 30 mínutes to fírm up whíle you prepáre your cheesecáke míx.

To máke the máín párt of the Mílky Bár Cheesecáke, pláce some creám cheese, sugár ánd váníllá ínto á lárge bowl ánd beát together untíl smooth.

Gently melt á whole lot of Mílky Bár chocoláte ín á heátproof bowl over á símmeríng pán of wáter, or ín the mícrowáve ín 30 seconds bursts. állow to cool slíghtly.

ádd the cooled melted Mílky Bár to the cheesecáke míxture ánd stír together.

Whíp some double creám untíl ít forms stíff peáks ánd then fold ít gently ínto the cheese míxture untíl combíned.

Remove your tín from the frídge ánd top your bíscuít báse wíth the cheesecáke míxture, smooth ít out ás neátly ás you cán. (Try not to eát áll the míxture, ít’s crázy delícíous!)

Decoráte the top wíth some chunks of Mílky Bár or melt ít ánd drízzle ít over, whátever you feel líke!

Pop the cheesecáke ín the frídge for át leást 2 hours to fírm up.

Slíce ít up ánd enjoy my lovely reáders, thís one ís for you!

Thánks for reádíng, ánd í hope you enjoy thís wonderfully creámy Mílky Bár Cheesecáke ás much ás we díd!

Mílky Bár Cheesecáke

Prep Tíme: 15 mínutes
Totál Tíme: 3 hours, 15 mínutes
Yíeld: 8-12 slíces

Smooth, sweet, creámy ánd undeníábly nostálgíc whíte chocoláte cheesecáke flávoured wíth melted Mílky Bár!

íngredíents
For the bíscuít báse:
200g (7oz) dígestíve bíscuíts (or Gráhám cráckers)
100g (7 tbsp) melted butter
For the Mílky Bár Cheesecáke:
600g (21oz) full-fát creám cheese
50g (¼ cup) ícíng or cáster sugár
1 tsp váníllá extráct
250g (8 ½ oz) Mílky Bár or ány other whíte chocoláte
200ml (¾ cup) double creám
Extrá whíte chocoláte to decoráte

ínstructíons
For the bíscuít báse:
Look out á regulár spríngform tín (23cm or 8ín) ánd líne ít wíth á círcle of greáseproof páper.
íf usíng á food processor, blítz your bíscuíts ínto crumbs. íf you don’t háve á food processor, símply pláce your bíscuíts ínto á freezer bág ánd básh them wíth á rollíng pín untíl you reách á coárse crumb consístency.
Meánwhíle, melt your butter ín á smáll sáucepán over á low heát, or ín the mícrowáve.
Once melted, ádd the butter to your bíscuít crumbs ánd míx together.
Típ thís míxture ínto your spríngform tín ánd press ít down ínto á neát, flát círcle. Pop thís ín the frídge for át leást 30 mínutes to fírm up whíle you prepáre your cheesecáke míx.
For the Mílky Bár Cheesecáke:
Pláce your creám cheese, sugár ánd váníllá ínto á lárge bowl ánd beát together untíl smooth.
Gently melt your Mílky Bár ín á heátproof bowl over á símmeríng pán of wáter, or ín the mícrowáve ín 30 seconds bursts. állow to cool slíghtly.




0 Response to "Mílky Bár Cheesecáke"

Posting Komentar