CáNDíED JáLáPENO SáLMON TáCOS WíTH STRáWBERRY áVOCáDO SáLSá
Cán á bowlíng álley meál ínspíre one of my fávoríte recípes ever? YES! These Cándíed Jálápeno Sálmon Tácos wíth Stráwberry ávocádo Sálsá áre my new fávoríte recípe, whích wás ínspíred ín the leást líkely of pláces.
Growíng up ín the Mídwest, food át á bowlíng álley consísted of chíps from á vendíng máchíne or, íf you were lucky, hot dogs or náchos. But ín Texás, everythíng ís bígger – ánd newer – so we háve full-on restáuránts ín our lárge complexes. Duríng á recent vísít, í ordered físh tácos, ánd they árríved át the táble wíth á uníque toppíng — stráwberríes! ínterestíng, í thought. Then í took á bíte. WOW!
Just áfter híttíng my fírst stríke (whích wás álso one of my only stríkes), í remembered á new jár of cándíed jálápenos ín my pántry. They were just síttíng there, wáítíng for ínspírátíon. Yes, my food-álwáys-on-the-bráín mínd works ín mysteríous (á.k.á. weírd) wáys, but í don’t mínd. ít leáds to thíngs líke my fávoríte tácos ever (so fár) — these cándíed jálápeno sálmon tácos wíth stráwberry ávocádo sálsá. í used my fávoríte cándíed jálápenos, cálled “Lí’l Gems” (wíth good reáson), máde by Red Kítchen Foods. They’re my fávoríte, but you cán use your fávorítes ín thís recípe. Note: thís ís not á sponsored post.
The combínátíon of flávors máy sound odd, but ít ís dívíne. Duríng á recent vísít home from college, ás my dáughter ínháled severál of these, she ágreed!
These sálmon tácos áre álso eásy to máke ánd cán be whípped together quíckly. The sálmon tákes 10-13 mínutes ín the oven (dependíng on how thíck the sálmon ís), ánd í cán chop up the íngredíents for the sálsá duríng thát tíme. You cán use hárd or soft shells, ánd the orgáníc yellow corn shells í use táke only 2 mínutes ín the oven, báked on the sáme temperáture ás the sálmon. You cán put them ín just á couple mínutes before the sálmon ís done or ríght áfter.
These sálmon tácos áre dáíry-free, gluten-free, soy-free ánd álmost páleo ánd keto-díet fríendly. The cándíed jálápenos háve sugár ín them — thát’s the only dísquálífíer for páleo ánd keto ín thís recípe. You could máke your own usíng án állowed sugár substítute. í don’t háve á recípe for thát … yet.
Pín ít/sáve ít ánd máke ít! ánd pleáse let me know íf you háve ány questíons or comments.
Cándíed Jálápeno Sálmon Tácos wíth Stráwberry ávocádo Sálsá
áre you reády for á fást, símple, heálthy meál thát wíll háve your táste buds dáncíng for joy? Try these cándíed jálápeno sálmon tácos wíth stráwberry ávocádo sálsá. ít's fresh, heálthy, dáíry-free, gluten-free ánd reálly delícíous!
Course Máín Dísh
Cuísíne Dáíry-Free, Gluten-Free, soy-free
Prep Tíme 10 mínutes
Cook Tíme 10 mínutes
Servíngs 4 people
íNGREDíENTS
1 lb fresh sálmon (skín on, preferábly)
1/2 Tbsp olíve oíl
1/3 cup slíced cándíed jálápenos (reduce to 1/4 íf you prefer ít less spícy)
dásh of sált ánd pepper
1/2 cup quártered cherry tomátoes
1/2 cup díced oníons (red, preferábly)
1 cup slíced stráwberríes
1 lárge ávocádo, díced
1/2 tsp lemon juíce (fresh, preferábly)
1/8 tsp seá sált
1 Tbsp díced cándíed jálápenos (díce them ínto reálly smáll píeces)
dásh of pepper ánd gárlíc powder
chopped cílántro ánd líme for gárníshíng
íNSTRUCTíONS
Preheát the oven to 425 degrees F
Coát the bottom of á cást íron or other pán líghtly wíth olíve oíl; pláce the sálmon skín síde down ánd drízzle the 1/2 Tbsp of olíve oíl átop the sálmon, ádd á dásh of sált ánd pepper, then top wíth the slíced cándíed jálápenos; roást át 425 for 10-13 mínutes or untíl done (tíme requíred wíll depend on how thíck your sálmon ís plus your oven)
Whíle the sálmon ís cookíng, máke the fresh sálsá
0 Response to "CáNDíED JáLáPENO SáLMON TáCOS WíTH STRáWBERRY áVOCáDO SáLSá"
Posting Komentar