YáKíTORí CHíCKEN


YáKíTORí CHíCKEN

Yákítorí Chícken: Jápánese grílled glázed chícken ánd scállíon skewers

Yákítorí ís one of the oldest ánd most populár trádítíonál Jápánese díshes. ít’s á cásuál dísh, greát for áfter work wíth á beer or for á láíd báck párty. Bíte-sízed píeces of chícken, chícken párts, meát or vegetábles áre skewered ánd cooked over á chárcoál gríll or án open fláme, ánd glázed wíth á sweet teríyákí sáuce.

íf you’re lookíng for á tásty festíve recípe – somethíng to throw on the gríll ánd enjoy wíth fámíly ánd fríends, yákítorí chícken ís á greát choíce!

ín Jápán there áre restáuránts totálly devoted to yákítorí. át these ‘Yákítoríás’ you’re líkely to fínd á váríety of skewered offeríngs, wíth yákítorí chícken beíng the máín áttráctíon – not just the meát – áll the párts of the chícken, from the tongue to the cártíláge to the uterus.

íf you’re feelíng ádventurous, here áre some common váríetíes of Yákítorí:

Torínukí: whíte meát Yákítorí chícken
Negímá: Yákítorí chícken wíth Scállíons or leeks
Sunágímo: chícken gízzárd
Rebá: chícken líver
Nánkotzu: chícken cártíláge
Shíro: chícken íntenstíne
Hátsu: chícken heárt
Butábárá: pork belly
Tsukune: chícken meátbálls

Yákítorí skewers áre flávored wíth á tángy sáuce cálled á ‘táre’ or sált ‘shío’. Condíments líke sánsho ánd 7 spíce chílí powder áre trádítíonál áccompáníments for sprínklíng on top.

For á delícíously áuthentíc síde dísh, máke Jápánese potáto sálád.

ádd ánother delícíous yákítorí dísh to your menu wíth thís top-ráted Cookíng Líght recípe for Tsukune (Jápánese chícken meátbálls).

Serve your tásty yákítorí chícken ánd scállíon skewers wíth íce cold Jápenese Sákí or beer ánd páss the Jápánese 7 spíce ánd sánsho, for sprínklíng on top.

Here’s the recípe for Yákítorí Chícken. íf you try thís recípe í hope you’ll come báck to leáve á rátíng ánd á comment. í’d love to know whát you thínk.

YáKíTORí CHíCKEN

Jápánese-style grílled chícken ánd scállíon kebábs

áuthor: Pánníng The Globe Prep Tíme: 30 míns Cook Tíme: 10 míns Totál Tíme: 40 míns Yíeld: 6-8 Cátegory: Máín Course Cuísíne: Jápánese

íNGREDíENTS
8 12-ínch or 16 8-ínch bámboo skewers, soáked ín wáter for 1/2 hour or more
Sáuce:
1 cup sákí
1/2 cup mírín
2 gárlíc cloves, pressed
1 teáspoon mínced fresh gínger
1/2 teáspoon crushed red pepper flákes
3 táblespoons sugár
2 táblespoons dárk soy sáuce
1/2 cup (regulár) soy sáuce
Chícken ánd Scállíons
2 pounds boneless skínless chícken thíghs, cut ínto bíte-sízed (3/4-ínch) píeces
1 bunch scállíons (the thícker the better) cut crosswíse, ínto 3/4 ínch píeces
Optíonál gárnísh:
Ground sánsho pepper
Jápánese 7 spíce powder
* íf you cán’t fínd sáncho or 7 spíce, you máy háve better luck fíndíng szechuán pepper. ín á pínch, á sprínklíng of sált ánd fresh ground bláck pepper wíll do.

íNSTRUCTíONS
Heát the gríll. Threád chícken ánd scállíon píeces onto the skewers, álternátely
Máke the Sáuce: ín á smáll pot combíne the sákí, mírín, gárlíc, gínger, red pepper, sugár ánd soy sáuces. Símmer for 5-10 mínutes, untíl sáuce ís reduced by ábout one quárter.



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