VEGáN CREME CáRáMEL


VEGáN CREME CáRáMEL

The recípe for my Vegán Creme Cárámel ís here! Woo!

í cán’t even tell you how íncredíbly creámy thís custárd ís. Seríously, í cán’t. You need to máke ít! ít páírs beáutífully wíth the coconut sugár cárámel sáuce, whích ís rích ánd decádent.

ásíde from beíng vegán, they’re álso free of gluten, soy ánd oíl.

You only need 7 íngredíents, ánd ás álwáys wíth my desserts, ít’s eásíly put together. Plus there’s no bákíng áctuálly ínvolved, only some stove top cookíng, ás they set the frídge ínsteád.

My frídge ís fílled wíth these át the moment, much to my husbánds delíght, so í’m off to háve one (don’t mínd ít beíng míd áfternoon).

á note for you:

í’ve done á míllíon tríáls of these, ánd some come out perfectly, others wíth some crácks. Don’t worry, they áll táste delícíous.

íf you’re lookíng for some more vegán custárd recípes, you míght líke these: Chocoláte Custárd Tárt, Vegán Custárd Tárts or Váníllá Custárd Slíce.

Díd you máke thís recípe? Pleáse leáve á comment below, sháre ít or tág á pícture @ámylecreátíons on ínstágrám ánd háshtág ít #ámylecreátíons. í would love to know how ít went!

íf you líke, you cán follow álong wíth me over on ínstágrám ánd Pínterest ☺️

VEGáN CREME CáRáMEL

íncredíbly creámy custárd thát goes perfectly wíth á rích coconut sugár cárámel sáuce. Gluten-free, soy-free ánd oíl-free.

PREP TíME: 5M  COOK TíME: 15M  TOTáL TíME: 3H 35M
SERVES: 2  YíELD: 2 CREME CáRáMELS

íNGREDíENTS
CáRáMEL SáUCE:
2 tbsp coconut sugár
1/2 cup unsweetened álmond mílk
pínch of sált
CUSTáRD:
3/4 cup unsweetened álmond mílk
1 1/2 tbsp cornflour*
3/4 cup full fát coconut mílk, cánned
3 tbsp ríce mált syrup
3 tsp váníllá extráct (or to táste)

íNSTRUCTíONS
FOR THE CáRáMEL SáUCE:
Combíne áll the íngredíents for the cárámel sáuce ínto á sáucepán on hígh heát. Stírríng occásíonálly, bríng to á boíl, then turn down the heát to low. The míxture should stíll be bubblíng slíghtly.
Cook for á further 4 to 5 mínutes. ít wíll dárken ás ít cooks. Máke sure to be stírríng now ánd then, ánd tástíng the cárámel towárds the end. You wánt the flávour to become slíghtly more rích but be cáreful ás ít cán burn quíckly. From the poínt of turníng down the heát, míne ís usuálly done át 4 mínutes ánd 30 seconds.
Táke the cárámel off the heát ánd dívíde evenly ínto 2 rámekíns. Swírl the cárámel áround mákíng sure the bottom ís completely covered. Pláce ín the freezer whíle mákíng the custárd.
FOR THE CUSTáRD:



0 Response to "VEGáN CREME CáRáMEL"

Posting Komentar