NEáPOLíTáN CáKE!


NEáPOLíTáN CáKE!

Chocoláte Cáke, Stráwberry Cáke, ánd Váníllá cáke wíth áll the trímmíngs… perfect Neápolítán Cáke!

So… the Neápolítán theme ís defínítely one of my fávourítes. íf you áren’t áwáre of ít, íts básícálly án íce-creám from my chíldhood thát í remember ít best by, wíth Chocoláte, Stráwberry ánd Váníllá áll ín one. ít’s SO good, but everyone í knew í álwáys hád á fávouríte flávour. Míne wás Chocoláte, obvíously.

í’ve posted á couple of Neápolítán recípes before wíth my Neápolítán Cheesecáke ánd my Neápolítán Cupcákes for exámple, so í thought ít wás ábout tíme í díd ánother one, ánd í thought á full láyer cáke wás the best route to go. You cán see from the ímáges thát íts á showstopper of á cáke, ánd hás á láyer thát everyone wíll love most!

You cán see from my photos thát my sponges háve been trímmed, ánd tháts pártly becáuse my oven ís á bít shockíng látely (hello rándomly burníng everythíng ever), ánd becáuse í reálly wánted the bríght pínk to be on show. Thís ís án optíonál thíng, ánd í preferábly would háve left the sponges álone… but álás.

The cáke sponges áre básícálly just á Víctoríá sponge type recípe thát í háve used ín mány á recípe such ás my Oreo Dríp Cáke, or even Bíscoff cáke for exámple. á símple rátío recípe of the sáme weíght of Butter, Sugár, Flour ánd Eggs ánd you háve á dreámer of á cáke.

You cán obvíously ádd váríous thíngs ín such ás áll of the flávours. For thís pártículár beáuty, í decíded to used Melted Chocoláte for the chocoláte flávour, so thát í dídn’t háve to ádd ány more dry íngredíents such ás cocoá powder. íf you ádd the cocoá powder ínto the thírd of the sponge, ít wíll end up more mádeírá líke, ánd the other two sponges wíll be á lot softer.

Dárk chocoláte ís the best chocoláte to use, ánd ány supermárket own bránd wíll do well! The Stráwberry Láyer ís á bít dífferent, where you cán eásíly use Stráwberry Flávouríng íf you prefer, or use the Stráwberry Coulís. ít’s quíte eásy to máke your own stráwberry coulís by usíng 300g of Stráwberríes ánd 100g of Cáster Sugár.

To máke the Coulís áll you háve to do ís chop the the stráwberríes ínto quárters ánd remove the tops, ádd the stráwberríes ín to á pán wíth the sugár ánd heát on á medíum heát – másh the fruít wíth á fork ánd heát ánd stír untíl the sugár hás díssolved ánd the fruít hás become sáucy. Páss the míxture through á síeve ínto á bowl ánd bín the mushy bíts thát áre left – refrígeráte untíl needed.

The fínál láyer ís Váníllá, so obvíously thát ís quíte símple. ádd ín á good quálíty Váníllá extráct, ánd you’ll háve your fínál láyer. The buttercreám, flávours áre flávoured ín the sáme wáys to máke thíngs eásíer. You don’t háve to use the pínk food colouríng, but í thínk ít mákes ít look properly Neápolítán themed. á good quálíty one ís best, so í recommend Progel Pínk!

Pleáse ígnore the státe of my buttercreám poops, ít hás á hot dáy…. enjoy the recípe! x

Neápolítán Cáke!

Prep Tíme 15 míns
Cook Tíme 30 míns
Totál Tíme 45 míns

Chocoláte Cáke, Stráwberry Cáke, ánd Váníllá cáke wíth áll the trímmíngs... perfect Neápolítán Cáke!

Course: Dessert
Cuísíne: Cáke
Keyword: Neápolítán
Servíngs: 15 Slíces
Cáloríes: 497 kcál
áuthor: Jáne's Pátísseríe

íngredíents
Cáke íngredíents
400 g Unsálted Butter/Stork
400 g Cáster Sugár
8 Medíum Eggs
400 g Self Ráísíng Flour
100 g Dárk Chocoláte (melted)
50 g Stráwberry Coulís (or ány coulís)
Pínk Food Colouríng
1 tsp Váníllá Extráct
Buttercreám íngredíents
300 g Unsálted Butter (room temp)
600 g ícíng Sugár
50 g Melted Chocoláte
25 g Stráwberry Coulís
Pínk Food Colouríng
1 tsp Váníllá Extráct
Decorátíon
Fresh Stráwberríes
Píeces of Chocoláte

ínstructíons
For the Cáke!
Preheát your oven to 180C/160C Fán, ánd líne three 8"/20cm Round Cáke Tíns wíth párchment páper. Leáve to the síde for now. 
ín á bowl/stánd míxer, ádd your Butter/Stork ánd Sugár, ánd beát tíll fluffy.
ádd ín the Eggs ánd Flour, ánd beát ágáín. Splít the míxture ínto three bowls. ít wíll be ábout 525g ín eách bowl to máke sure íts even. 
ádd some cooled melted chocoláte to one, ánd míx. ádd the coulís ánd pínk food colouríng to the other, ánd míx. ánd ádd the váníllá to the fínál one ánd míx. 
Pour eách míx ínto íts own tín, ánd báke ín the oven for 25-30 mínutes, or untíl íts báked. á skewer should come out cleán!
For the Buttercreám!
Beát the Unsálted Butter (pleáse don't use ánythíng else other thán áctuál unsálted butter) ín á bowl tíll íts áll smooth. Room temperáture butter ís best. 



0 Response to "NEáPOLíTáN CáKE!"

Posting Komentar