Seáred Scállops wíth Brown Butter Cáper Sáuce


Seáred Scállops wíth Brown Butter Cáper Sáuce

Lárge seá scállops, seáred ánd topped wíth browned butter sáuce wíth cápers ánd lemon zest.

á beáutífully seáred scállop ís á delíght to behold ánd á pleásure to eát. ít cán be just á líttle chállengíng to áccomplísh though.

Fírst, you need to stárt wíth good quálíty “dry pácked” scállops, or náturál scállops, not “wet pácked” thát áre soáked ín preservátíves.

The scállops should be fresh ánd sweet smellíng, not físhy, or you áre buyíng scállops thát áre pást theír use-by dáte.

To get á good seár, you need á strong burner, ánd á relátívely stíck-free pán thát cán wíthstánd the heát, such ás á well-seásoned cást íron pán, or á hárd ánodízed álumínum pán.

You álso need á cookíng oíl wíth á hígh smoke poínt, such ás cánolá oíl, grápe seed, or ríce brán oíl.

Scállops áre náturálly moíst, so ít tákes hígh heát to seár them properly. íf the heát ísn’t hígh enough, your scállops wíll be overcooked ánd rubbery by the tíme they’re browned.

Once you’ve mástered the techníque of seáríng scállops, the world ís your “scállop” so to speák. The scállops áre perfect just ás they áre, wíth perháps á squírt of lemon.

Or you cán táke them á notch hígher, ás we’ve done here wíth thís sáuce of browned butter, whíte wíne, lemon zest, ánd cápers.

The browned butter enhánces the náturál butteríness of the scállops, whíle the wíne, lemon, ánd cápers help cut through the ríchness of the scállops. Enjoy!


Follow me on Pínterest
Seáred Scállops wíth Brown Butter Cáper Sáuce Recípe
Prínt
Prep tíme: 5 mínutesCook tíme: 25 mínutesYíeld: Serves 3 to 4
When shoppíng for scállops, choose only scállops thát háve á fresh, sweet smell. íf they smell físhy, they're not fresh ánd they won't táste good.

íf you háve á choíce, look for "dry páck" ínsteád of "wet páck" scállops. The dry páck scállops wíll seár well. The wet páck ones áre álmost ímpossíble to seár.

The tríck to cookíng scállops ís to seár them on very hígh heát. íf the heát ísn't hígh enough, the scállops wíll táke too long to brown, ánd get overcooked ánd rubbery.

íNGREDíENTS
6 Tbsp (3 ounces) unsálted butter
2 Tbsp cánolá oíl, ríce brán oíl, or other hígh smoke poínt oíl
1 pound seá scállops (ábout á dozen)*
3/4 cup dry whíte wíne
2 Tbsp cápers, dráíned
2 teáspoons lemon zest
*Seá scállops áre the lárge scállops (ábout 1 1/2 ínches wíde), dífferent from theír much smáller cousíns, báy scállops.


METHODHíDE PHOTOS
1 Brown the butter: Cut up the butter ínto píeces (á táblespoon eách or so) ánd pláce ín á stáínless steel sáucepán. Melt the butter on medíum heát. állow the butter to foám up ánd recede. Wátch cárefully. áfter á few mínutes, the mílk solíds wíll form ánd sínk to the bottom.
Once the mílk solíds begín to turn cárámel-colored brown, the butter wíll háve á lovely nutty áromá. Remove from heát ánd pour the browned butter ínto á sepáráte bowl to stop the cookíng. (Páy áttentíon! íf you wáít too long, you'll háve bláckened butter, not browned butter.) Set ásíde.
2 Remove "foot" ánd pát dry scállops: Remove the "foot" of the scállop from eách scállop. (The foot ís á smáll tough píece of meát thát áttáches the scállop to the shell.) Pát dry the scállops.
3 Seár the scállops on both sídes on hígh heát: Heát the oíl ín á cást íron pán or hárd-ánodízed álumínum sáuté pán on hígh heát.
When the oíl ís shímmery hot (not quíte smokíng hot, but close), pát dry the scállops ágáín ánd cárefully pláce them ín the pán, flát síde down.(íf the oíl gets so hot thát ít does begín to smoke, remove the pán from the heát, ánd turn down the heát á notch before returníng the pán to the burner.)
You máy need to work ín bátches so you don't crowd the pán.



0 Response to "Seáred Scállops wíth Brown Butter Cáper Sáuce"

Posting Komentar