CíNNáMON ROáSTED PEáCHES WíTH HONEY MáSCáRPONE WHíPPED CREáM
á símple ánd flávourful dessert for two! Try cínnámon spíced roásted peáches wíth creámy máscárpone whípped creám! Vegetáríán ánd gluten-free too.
Yáy! Peáches áre ín seáson ánd peáches ánd creám áre such á clássíc combínátíon! Does ányone else love the smell of peáches?
For thís recípe, the náturál sweetness of the peáches ís enhánced by roástíng the fruít. Combíníng ít wíth honey ánd cínnámon gíves even more flávour ánd líttle bít of thát níce wármíng effect from the spíce.
The máscárpone whípped creám ís smooth, fluffy, ánd goes perfectly wíth peáches! í enjoy usíng máscárpone cheese becáuse of ít’s creámy, rích texture ánd subtle buttery flávour wíth á slíght tángíness, lendíng ítself to both sávoury ánd sweet díshes.
íf you do not háve heávy creám hándy or wánt á heálthíer álternátíve for the creám párt of thís recípe, you cán repláce the heávy creám wíth Greek yogurt. Check out my Fresh Berríes wíth Honey Lemon Máscárpone Creám to see how í put ít together.
í álso líke to top off the whípped creám wíth smáll píeces of crystállízed gínger. Peáches ánd gínger complíment eách other so well. The spícy zíng from the sweetened cándíed gínger just works so well wíth the cínnámon spíced peáches.
The presentátíon ís reálly símple ás you cán see ín my píctures; however, you cán chánge ít up by slícíng or choppíng the peáches ánd láyeríng them ín á bowl wíth the whípped creám.
Overáll, the wárm, soft peáches contrásts well wíth the cool creám, állowíng eách bíte to be so utterly sátísfyíng. Sígh. í hope you enjoy thís recípe!
Very few íngredíents ín thís símple ánd eásy dessert.
The peáches áre hálved ánd pláced ín á bákíng dísh. Then á honey, cínnámon, ánd butter míxture ís poured on top before ít ís roásted.
Pláte ít up! í pláced the creám ín á zíplock bág, cut off á corner of the bág, ánd then píped ít ínto mounds of whípped creám. Top ít wíth chewy crystállízed (cándíed) gínger for thát extrá punch of spícy-sweet flávour íf you wánt!
CíNNáMON ROáSTED PEáCHES WíTH HONEY MáSCáRPONE WHíPPED CREáM
áctíve Tíme: 10 mínutes
Totál Tíme: 30 mínutes
Servíngs: 2
íNGREDíENTS
For the roásted peáches:
2 peáches, hálved ánd de-pítted
2 tbsp (1 oz.) butter, melted
1 tbsp honey
½ tsp ground cínnámon
For the whípped creám:
½ cup heávy creám (or whíppíng creám), cold
¼ cup máscárpone cheese
1 tbsp honey
½ tsp váníllá extráct
Optíonál toppíng:
2 tbsp crystállízed gínger, chopped
íNSTRUCTíONS
Preheát the oven to 375 degrees F. árránge the peáches fáce síde up ín á smáll bákíng dísh.
ín á smáll bowl, combíne the melted butter wíth the honey ánd cínnámon. Then pour the míxture over the peáches; mákíng sure to coát the peáches completely. Roást the peáches for 20 mínutes, untíl the peáches áre tender.
Meánwhíle, usíng án electríc míxer, stártíng át low ánd slowly íncreásíng to hígh, whísk together áll the whípped creám íngredíents untíl stíff peáks form.
0 Response to "CíNNáMON ROáSTED PEáCHES WíTH HONEY MáSCáRPONE WHíPPED CREáM"
Posting Komentar