Seáred Scállops Recípe wíth Oránge Rum Sáuce
Quíck ánd eásy seáred scállops recípe wíth á sílky oránge rum ánd butter sáuce.
Tuesdáys áre for eásy dínners líke thís pán seáred scállops recípe í whípped up for us todáy!
Perfectly seáred ín my cást íron skíllet, these wíld scállops áre swímmíng ín the sílkíest oránge rum sáuce, máde ríght ín the sáme pán.
í cáme ácross some gorgeous wíld scállops át the márket ánd í just couldn’t resíst grábbíng some. They áren’t only delícíous ánd nutrítíous, but álso íncredíbly fást to cook. ánd fást ís greát!
You wíll need á cást íron skíllet to execute the perfect seáríng! No wáy áround ít you guys!
How to seár scállops wíthout ruíníng them:
Máke sure to dry the scállops very well on páper towels ánd remove ás much moísture from them ás possíble. Thís ís crucíál ín gettíng thát golden brown seár wíthout overcookíng them. Nobody wánts chewy, rubbery scállops, ríght? yíkes!
Seáson well wíth seá sált, bláck pepper ánd red chílí flákes. álso, don’t forget to ádd á dásh of chílí powder not just for flávor, but álso to help wíth thát gorgeous golden seáred color.
Seár quíckly on á hot surfáce. Máke sure thát pán ís hot ánd reády to sízzle the moment your scállops touch ít. ít shouldn’t táke more thán ábout 30 to 45 seconds per síde for lárge scállops.
Lást but not leást: máke án exquísíte sáuce by deglázíng the pán wíth á splásh of rum ánd freshly squeezed oránge juíce.
Seáred Scállops Recípe wíth Oránge Rum Sáuce
Prep Tíme 5 míns
Cook Tíme 5 míns
Totál Tíme 10 míns
Quíck ánd eásy seáred scállops recípe wíth á sílky oránge rum ánd butter sáuce.
Course: áppetízer
Cuísíne: ítálíán
Servíngs: 2
áuthor: Florentíná
íngredíents
1 lb wíld scállops
3 cloves gárlíc peeled ánd gently smáshed
2 tsp olíve oíl
1.5 tbsp sálted butter
1 lárge oránge juíced
2 shots of rum
zest from 1/2 oránge
1/4 c flát leáf pársley roughly chopped
3/4 tsp seá sált or to táste
1/2 tsp red pepper flákes
1/2 tsp chíle powder
freshly crácked bláck pepper to táste
1/2 lemon
1 smáll oránge slíced
ínstructíons
Pát the scállops dry on páper towels.
Drízzle the scállops wíth á líttle olíve oíl ánd sprínkle them áll over wíth seá sált, chílí powder, red pepper flákes ánd freshly crácked bláck pepper. Toss to coát well.
Preheát á cást íron skíllet on medíum fláme untíl hot. ádd á lug of olíve oíl, just enough to coát the bottom ánd seár the gárlíc cloves untíl golden on both sídes, mákíng sure not to burn them. Remove from the pán ánd set ásíde.
Usíng á páír of tongues ádd the scállops to the hot skíllet wíthout touchíng eách other ánd seár for ábout 45 seconds on eách síde untíl nícely golden. Do not over cook them or they wíll become rubbery.
Tránsfer the scállops to á pláte ánd keep wárm.
0 Response to "Seáred Scállops Recípe wíth Oránge Rum Sáuce"
Posting Komentar