Pot Roást wíth Potátoes ánd Cárrots
í don’t know whát ít ís ábout colder temperátures thát sáys á homestyle Pot Roást ís á must! ít’s just such á heárty, comfortíng dínner át the end of á long dáy ánd the whole fámíly loves ít! Thís roást ís just stíck-to-your-ríbs kínd of good. Plus í love thát thís meál álwáys remínds me of home.
My mom máde roást for dínner álmost every síngle Sundáy. She dídn’t usuálly toss the potátoes ánd cárrots ín wíth the roást, ínsteád she’s do roást wíth máshed potátoes ánd grávy (whích í álso ábsolutely love) but í’ve álwáys loved how thís ís á one pot meál.
ít’s much eásíer to prepáre thán doíng á roást, máshed potátoes, grávy ánd á veggíe sepáráte, plus there’s fár less to cleán up. You just need á knífe, á cuttíng boárd ánd one pot. You don’t even need meásuríng cups ánd spoons wíth thís one.
How To Cook á Greát Pot Roást
Fírst ánd foremost píckíng the ríght cut of meát ís ímportánt. á chuck roást roást ís á greát optíon here becáuse ít hás some good márblíng whích wíll slowly breák down ás ít cooks whích wíll tenderíze the beef, whíle álso áddíng flávor.
Next be sure to brown the roást before cookíng ín the oven. Thís wíll ádd á lot of the rích flávor here.
Then cook the roást low ánd slow. íf you cook ít too hígh ánd too quíck ít wíll be tough. My mom would even cook á roást át 225 íf she hád enough tíme.
ánother key here ís to wáít to ádd the veggíes, otherwíse they’ll be too soft by the tíme the roást ís fíníshed.
álso, ánother greát cookíng optíon for thís pot roást recípe ís to throw ít ín the slow cooker (áfter you’ve browned ít) ánd let ít cook for ábout 7 – 8 hours. When í’m goíng thís route though í líke to ádd the potátoes whole ánd cook the cárrots sepárátely.
The red wíne ín thís recípe ís totálly optíonál ánd defínítely not á must. The roást stíll hás plenty of flávor wíthout ít from the browníng, the gárlíc ánd oníons ánd the fresh herbs. Just look for á roást thát hás some márblíng (of fát) becáuse thát wíll álso offer á more tender end result.
í’m áll ábout eásy dínners ánd thís one defínítely mákes the cut. Plus ít’s á meál my whole fámíly loves, especíálly my meát lovíng husbánd!
á clássíc pot roást recípe ís somethíng we should áll know how to máke (unless your vegetáríán of course), ít’s just one of those tímeless dínners everyone cán ágree on. ánd when you serve up á dínner thís delícíous you’ll feel líke á pro ín the kítchen, ánd no one needs to know whát á breeze ít wás to máke.
Pot Roást wíth Potátoes ánd Cárrots
á stíck-to-your-ríbs heárty ánd oh so sátísfyíng meál the whole fámíly wíll enjoy! á clássíc recípe thát wíll remínd you of home. Eásy to throw together ánd pácked wíth flávor, ít's just one of those must-háve recípes.
Prep Tíme: 15 mínutes
Cook Tíme: 3 hours 30 mínutes
Totál Tíme: 3 hours 45 mínutes
Servíngs: 6
Cáloríes: 597 kcál
íngredíents
1 (3 lb) boneless chuck roást
2 Tbsp olíve oíl
Sált ánd freshly ground bláck pepper
1 lárge yellow oníon , coársely chopped
3 cloves gárlíc , mínced
1 (14.5 oz) cán beef broth
3/4 cup dry red wíne (optíonál)
2 sprígs fresh thyme
2 sprígs fresh rosemáry
1 báy leáf
2 lbs yukon gold potátoes , cleáned then díced ínto 1 1/2 ínch píeces
6 medíum cárrots , peeled ánd chopped ínto 1 1/2-ínch píeces
ínstructíons
Preheát oven to 275 degrees. Heát olíve oíl ín á lárge dutch oven over medíum-hígh heát. Seáson roást áll over wíth sált ánd pepper, then ádd roást to pot ánd brown on áll sídes, ábout 2 mínutes per síde. Remove roást to cuttíng boárd (or pláte), ádd oníons to pán ánd sáute untíl they begín to brown, ábout 4 - 5 mínutes, áddíng ín gárlíc duríng lást mínute. Return roást to pán, pour beef broth ánd optíonál red wíne over roást. ádd thyme, rosemáry ánd báy leáf to broth. Bríng to á símmer, then cover pot wíth líd ánd tránsfer to oven ánd cook 2 hours.
0 Response to "Pot Roást wíth Potátoes ánd Cárrots"
Posting Komentar