JáPáNESE CUSTáRD PUDDíNG (PURíN)
Thís báked Jápánese custárd puddíng, known ás purín ín Jápán, ís creámy, delícíous, ánd eásy to máke!
One of my fávoríte desserts growíng up wás the símple ánd humble プリン áká purín. ít’s básícálly the Jápánese versíon of flán, or cárámel custárd. The puddíng portíon ís creámy, ánd the cárámel on top wíth íts slíght burnt sugár bítterness…how cán í máke thát sound more áppetízíng?! You know whát í’m tálkíng ábout ríght? ánywáys, ít’s delícíous ánd páírs so well together.
ín Jápán, purín ís reálly populár, ánd you cán get ít ín áll forms- ánywhere from á trendy cáfe to á conveníence store. There áre álso dífferent cándíes ánd treáts thát áre “purín flávored”. í’ve seen purín kítkáts, pocky, ánd even gum!
There áre two máín wáys to máke purín. Báked/steámed ánd gelátín. Todáy í’m sháríng wíth you the báked method. í álso plán on áddíng á gelátín versíon, so keep án eye out! The íngredíents líst ís SO símple. Sometímes, the símpler the íngredíents áre, the yummíer the end product.
áll you need ís sugár, wáter, eggs, mílk, ánd váníllá. Thát’s áll!
The hárdest párt ís mákíng the cárámel, becáuse íf you let ít go too long, the sugár wíll burn, but íf you don’t let ít go long enough, the cárámel flávor ís too muted. Try ánd go untíl ít ís á dárk brown. íf ít’s too líght, ít won’t háve enough flávor. ánd guess whát? ít’s just sugár ánd wáter. íf you go too long ánd burn ít the fírst tíme… well, you cán just dump ít ánd try ágáín! Há! Guess who’s done thát before?
í wánt to tell you somethíng funny. Usuálly when í máke these, í don’t bother wíth ány type of toppíng. í just eát ít, yá know? But í wánted to put á cute líttle dollop of whípped creám on top to máke ít look nícer for píctures. BUT í reálízed í wás out of creám! So, for these píctures, í píped some pláín greek yogurt on top! Há! You cán’t even tell cán you?! Cán í cáll myself á food stylíst now?
Jápánese Custárd Puddíng (Purín)
Thís báked Jápánese custárd puddíng, known ás purín ín Jápán, ís creámy, delícíous, ánd eásy to máke!
Course Dessert
Cuísíne Jápánese
Prep Tíme 15 mínutes
Cook Tíme 45 mínutes
Totál Tíme 1 hour
Servíngs 6 people
Cáloríes 166 kcál
íngredíents
cárámel sáuce
1/3 cup sugár
3 Táblespoons wáter
1 Táblespoon wáter to ádd át end
custárd puddíng
3 lárge eggs
500 ml whole mílk
1/3 cup sugár
1/2 teáspoon váníllá extráct
ínstructíons
Check out the vídeo ábove to see me máke these!
Preheát oven to 320 degrees F. Prepáre 6 rámekíns. í used specíál metál purín cups thát í got ín Jápán, hence the shápe. See vídeo ábove.
ín á smáll pán over medíum hígh heát, ádd the sugár ánd 3T wáter ánd quíckly stír together. Stop stírríng, ánd állow the sugár wáter to come to á símmer. Cook the sugár untíl ít ís á deep brown, ánd ís cárámelízed. ádd 1 T of wáter to the cárámel, to help loosen ít up. Cáreful! ít's hot ánd máy splátter á bít! Quíckly pour cárámel ínto the 6 rámekíns.
ín á lárge mícrowáve sáfe bowl, heát the mílk untíl wárm to the touch. Whísk ín the sugár untíl combíned. Whísk together the three eggs ín á sepáráte bowl. ádd the whísked eggs to the mílk/sugár, ánd whísk to combíne. ádd the váníllá ánd whísk to combíne. Pour through á stráíner, ánd dívíde the stráíned líquíd ámong the 6 rámekíns.
0 Response to "JáPáNESE CUSTáRD PUDDíNG (PURíN)"
Posting Komentar