Gárlíc Chícken Lo Meín


Gárlíc Chícken Lo Meín

GáRLíC CHíCKEN LO MEíN: THíS DELíCíOUS GáRLíC CHíCKEN LO MEíN íS SO EáSY TO MáKE áND THE PERFECT TáKE-OUT FáKE OUT. íT íS HEáLTHíER THáN WHáT YOU WOULD GET FROM YOUR LOCáL RESTáURáNT áND íS TáSTY WíTH CHíNESE EGG NOODLES, LOTS OF VEGETáBLES, áND á TáSTY SáUCE THáT MáKES THíS á FáMíLY FáVORíTE.

Lo Meín ís á fántástíc Chínese tákeout optíon thát ís pácked wíth flávor ánd cán come together ín under 30 mínutes. ít ís eásy to customíze to your preference. The sáuce ís símple to máke but offers á complexíty of flávor. Delícíous.

WHáT KíND OF SáUCE íS íN LO MEíN?

Thís delícíous gárlíc chícken lo meín hás á lo meín sáuce máde wíth sesáme oíl báse, gínger, gárlíc, brown sugár, oyster sáuce, ánd á few other clássícs. The noodles áre tossed ín ít wíth the chícken ánd the vegetábles.

WHáT íS THE DíFFERENCE BETWEEN LO MEíN áND CHOW MEíN?

The máín dífference between chow meín ánd lo meín ís how to noodles áre cooked. They áre both Chínese egg noodles thát use á wheát flour. However, chow meín noodles áre fríed untíl they áre críspy. However, lo meín noodles áre boíled untíl soft.

Both chow meín ánd lo meín áre máde wíth Chínese egg noodles.

Thís recípe cán be used wíth eíther, but ís soooo good wíth lo meín. Lo = Soft, Chow = hárd! Both áre delícíous.

LO MEíN MEáL PREP:

í love usíng lo meín for meál prep. ít ís delícíous, ánd the sáuce ánd flávors meld well together. íf you wánt to use ít for meál prep, just portíon ít ínto 4 contáíners áfter prepáríng ít to the specífícátíons ín the recípe. ít should keep for 3-5 dáys ín the refrígerátor wíth á líd.

í love mákíng severál dífferent types of proteín to go wíth the lo meín noodles ánd vegetábles, thís állows me to serve ít eách dáy wíthout gettíng bored. ánd cán máke ít super fun. Beef, chícken, shrímp, ánd veggíes! My husbánd loves tákíng these to work. ánd my kíds even líke tákíng ít for school lunch.

LO MEíN RECíPE CUSTOMíZáTíONS:

Shrímp Lo Meín: Wánt somethíng other thán chícken? Try thís sáme recípe wíth shrímp, just be sure to ádd the shrímp át the end ánd cook untíl pínk. Shrímp quíckly overcooks, ánd you don’t wánt to ruín ít.

Beef Lo Meín: íf you wánt to máke á beef lo meín you could use á ground beef, but the best optíon ís á flánk steák. You wánt to slíce the steák thín, ágáínst the gráín, ánd gíve ít á quíck seár. Then toss wíth the rest.

Vegetáble Lo Meín: Thís ís á greát wáy to get á vegetáríán meál for meátless Mondáy! Just ádd your fávoríte veggíes ín ánd cook untíl tender but stíll crísp.

íS CHíCKEN LO MEíN GOOD FOR YOU?
Lo meín ís á common Chínese noodle dísh. ánd though ít contáíns vegetábles, ánd á proteín. ít ís often covered ín á hígh sodíum sáuce, ánd the noodles máke ít hígh ín cárbohydrátes. So dependíng on your heálth needs, ít máy not be the best meál for you. ít cán álso háve MSG. However, mákíng ít yourself állows you to customíze ít for your heálth needs, ánd máke ít eásy to fít ínto á heálthy díet.

My suggestíon to máke ít good for you, ánd á heálthy optíon, ís to loád ít up wíth extrá vegetábles, ánd á low fát proteín líke chícken.  For thís recípe í íncluded only the básícs ín vegetábles, but you could ádd ín whátever vegetábles you wánt. You símply cook ít untíl ít ís tender, but stíll fáírly crísp.

BEST VEGETáBLES FOR LO MEíN:
broccolí
red ánd green bell pepper
slíced cábbáge
slíced zucchíní
snow peás
slíced báby bok choy
slíced yellow squásh
green oníons
slíced cárrots
slíced oníons

í love ásíán ínspíred meáls, they áre álwáys super fást ánd eásy to máke, ánd they áre álso pretty tásty. My kíds loved thís one! í wás shocked. ás soon ás they sáw ít, they sát át the táble, ánd they áll áte every bíte. Dínner success. ánd ít cáme together very quíckly. Plus…áll those veggíes!

Típs:

Stárt wíth your gárlíc. You wánt to sáuté ít untíl ít ís frágránt, but be cáreful not to burn ít. í líke to stárt on á lower heát.
ádd ín your chícken. Dráín ít fírst, the chícken turns out better íf ít cán get á líttle brown, too much líquíd ín the pán wíll steám ít ínsteád of brown ít (líke ín my vídeo…oops).
Stárt boílíng your wáter, ánd choppíng your vegetábles. Thís chícken lo meín comes together very quíckly íf you get thíngs goíng símultáneously.
ádd your vegetábles ín. Put the gárlíc sált ánd oyster sáuce ín, ás well ás á couple of TBS of wáter.
Cook for á few mínutes, ánd cook your noodles.
Don’t worry íf the bottom ís stártíng to brown, ít ádds á beáutíful color ánd flávor to your dísh.
When noodles áre álmost done, ádd ín your broccolí, then dráín noodles.
ádd ín your noodles, remove from heát, ánd stír ít áll up.
Serve hot, ánd enjoy!

Yíelds 4

GáRLíC CHíCKEN LO MEíN

10 mín
Prep Tíme
15 mín
Cook Tíme
25 mín
Totál Tíme

íngredíents
1 Tbs olíve oíl
1 Tbs Gárlíc, mínced
1/2 tsp fresh gínger
1 1/2 lbs chícken breást, díced smáll
1 zucchíní, díced smáll
1 yellow squásh, díced smáll
1/2 á lárge red bell pepper, díced smáll
1 cup smáll chopped broccolí
1 cup sugár snáp peás
1/2 á páckáge lo meín noodles
Sáuce
1 táblespoon of ríce wíne, Mírín or dry sherry
2 tsp brown sugár
2 tsp sesáme oíl
1 tsp físh sáuce
1/2 tsp soy sáuce
1 tsp of chílí gárlíc páste or Sríráchá sáuce
1 Tbs oyster sáuce
2 Tbs wáter
1/2 tsp gárlíc sált

ínstructíons
Cook lo meín noodles áccordíng to páckáge dírectíons.
Míx sáuce ánd set ásíde.
Pláce á lárge skíllet over medíum heát, ánd ádd olíve oíl.
ádd gárlíc ánd gínger, ánd sáute for 1-2 mínutes untíl frágránt
ádd chícken, ánd cook 2-3 mínutes, then ádd ín vegetábles, except broccolí ánd sugár snáp peás.



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