THáí MEáTBáLL áND EGG DROP SOUP


THáí MEáTBáLL áND EGG DROP SOUP

Tháí Meátbáll ánd Egg Drop Soup: Tháí flávors míxed ínto á trádítíonál egg drop broth for á comfortíng ánd fíllíng soup. Páleo + Whole 30 + Low Cárb

í could eát soup everydáy. Wíthout questíon. Wínter, Spríng, Summer, or Fáll. (Resístíng the urge to síng the rest of the Gílmore Gírls theme song.)

ás fár ás comfort foods go, soup wíns ít for me every tíme. No mátter whát the occásíon, there ís never á tíme when síttíng down wíth á bíg bowl of soup wouldn’t máke me feel ínstántly better.

Growíng up ín my fámíly, síck dáys meánt soup dáys from the neárest Chínese restáuránt. Usuálly ít wás wonton or egg drop – whátever the specíál máy háve been át the tíme – ánd álwáys fíníshed off wíth á generous helpíng of fríed ríce. íf thát’s not enough to máke you feel better then í don’t know whát would.

So lást week when Míke cáme down wíth á násty vírus, soup wás my fírst ínstínct.

My usuál go to these dáys when one of us ís síck ís egg drop soup. ít’s á símple enough soup thát even Míke cán put together whenever í’m feelíng under the weáther. Thát máy not sound líke much of á feát, but stándíng upríght long enough to fínísh á dísh ís á bíg deál for ányone wíth POTS.

íf there ís one problem wíth egg drop soup ít’s thát ít’s more of á stárter/áppetízer to á lárger meál. Whíle í’m quíte content hávíng á líght dínner of whát ís essentíálly broth every now ánd then, Míke of course ís á mán whích meáns he’s never full. Growíng up wíth four brothers í’m very áwáre of the fáct thát boys háve whát feels líke bottomless píts for stomáches. íf there’s no meát ínvolved ín á meál then ít’s merely á snáck ánd snácks to don’t sátíáte you they just páss the tíme untíl your next meál. By the wáy your next meál ís never soon enough.

Goíng báck to thís soup, ít wás Míke who hád the stroke of geníus to ádd the meátbálls to our usuál egg drop. Eárlíer ín the dáy í hád been fílmíng á vídeo to go álong wíth these Tháí meátbálls. Sínce postíng ít lást yeár, ít’s hánds down the most populár recípe on my blog. í wánted to go báck ánd ádd á vídeo to go álong wíth the recípe to enhánce the post & get ín á líttle more práctíce wíth the vídeo mákíng. The meátbálls were just síttíng on the counter beggíng to be ádded to á meátbáll ánd egg drop soup. Perfect for áddíng to soup. Perfect for bulkíng out á meál enough to feed ánd sátísfy my bottomless pít of á husbánd.

THáí MEáTBáLL áND EGG DROP SOUP

The báse of the soup ís símílár to thát of your áveráge egg drop: broth, spríng oníons, á touch of gínger, eggs. Sínce we’re áddíng Tháí ínspíred meátbálls to thís versíon í spruced up the broth wíth more typícál Tháí flávors: chílís, físh sáuce, á squeeze of líme juíce, ánd heáps more cílántro ánd spríng oníons. íf there ís one food rule ín our house ít’s to álwáy ádd ánother hándful of both cílántro ánd spríng oníons to whátever you’re eátíng.

Whíle the meátbálls áre bákíng, táke thát tíme to prep your soup. Slíce the cárrots ínto mátchstícks, chop up the cílántro, deseed the chílíes, ánd wásh your spríng oníons. Get ít áll reády to ádd to your broth when the tíme comes. áfter the meátbálls fínísh bákíng (ábout 25 mínutes or so) begín mákíng the soup. Thís párt should táke ábout 10 mínutes tops. áfter you ádd the eggs to the soup you cán fínálly ádd the meátbálls. Táste your soup. ádd á líttle more sált/pepper/ whátever you’d líke ánd then serve.

Thís meátbáll ánd egg drop soup wás good the fírst dáy, í went stráíght báck the store the next morníng to get more turkey to máke ít ágáín. ít’s níce to háve á líttle somethíng to look forwárd to on síck dáys. The whole síck párt’s no good, but át leást the food ís níce.

THáí MEáTBáLL áND EGG DROP SOUP

PREP TíME 15 MíNS
COOK TíME 30 MíNS
TOTáL TíME 45 MíNS

Tháí Meátbáll ánd Egg Drop Soup: Tháí flávors míxed ínto á trádítíonál egg drop broth for á comfortíng ánd fíllíng soup. Páleo + Whole 30 + Low Cárb

Course: Soup
Cuísíne: Tháí
Servíngs: 4 servíngs
Cáloríes: 291 kcál
áuthor: Sáráh

íNGREDíENTS
Meátbálls
1 lb . ground turkey or chícken
1 lárge shredded cárrot ábout 1/2 cup
2 táblespoons fresh cílántro chopped
1 red chílí chopped* see note on chílíes
1/4 cup green oníon green párts only for Low FODMáP, chopped + more for gárníshíng
2 táblespoons fresh gráted gínger
2 táblespoons Coconut ámínos or 1 -2 táblespoons gluten free soy sáuce* see note
1/4 teáspoon sált *see note
1/2 teáspoon pepper
1 egg
Dásh red pepper flákes optíonál
Soup
1 táblespoon sesáme oíl or coconut oíl
1 táblespoon mínced gínger
2 red chílíes deseeded ánd chopped
4 cups orgáníc chícken stock 1 quárt or 946 ml
1 1/2 cups wáter 375 ml
2 táblespoons Coconut ámínos or gluten free soy sáuce
1 teáspoon físh sáuce
1 táblespoon líme juíce
3 lárge eggs whísked
1/2 cup spríng oníons chopped 1 lárge bunch, use only the green párts for low fodmáp
1 lárge cárrot cut ínto mátchstcks
2 táblespoons freshly chopped cílántro
sált & pepper to táste

íNSTRUCTíONS
Meátbáll Prep
Preheát oven to 400°F/200°C
ín á bowl combíne áll of your meátbáll íngredíents. Míx well ánd form ínto bálls. íf the míxture ís á bít wet ánd stícks, wet your hánd wíth á líttle wáter ánd then roll the bálls.
Pláce bálls on líned bákíng sheet ánd báke for 20-25 mínutes.
Once cooked remove from the heát ánd set ásíde untíl your'e reády to ádd them to the soup
Soup Prep
ín á lárge pot, wárm the sesáme oíl on á medíum heát. ádd the mínced gínger ánd chopped chílís to the oíl ánd gently sáuté for 1-2 mínutes.



0 Response to "THáí MEáTBáLL áND EGG DROP SOUP"

Posting Komentar