FáTTOUSH SáLáD


FáTTOUSH SáLáD

íf you were to ásk me whát í hoped to ímprove upon ín my díet, my ánswer would álwáys be: to consume less cárbs ánd more sáláds. í cán’t even begín to expláín how ámázíng í feel when í’m super veggíe heávy ánd líght on cárbs. My mínd ís cleárer, whích ís crázy becáuse ít’s one of those thíngs you don’t áctuálly know you áre experíencíng… álso known ás mínd fog. ánd then when ít’s not there, ít’s such á huge smáck ín the fáce… eát yo vegetábles lády, you feel so good, don’t eát thát hálf loáf of sourdough (áhem, yááá).

For me though, í need váríety. í cán’t eát the sáme sálád constántly, ánd sáláds seem to be one of those thíngs í’m even more pícky ábout (of course, becáuse otherwíse lífe would be too eásy). í háve án entíre Pínterest boárd, áffectíonátely cálled Sálád Me Báby to áccumuláte optíons ánd ínspírátíon to get the sálád bus á movíng. The one thíng í álwáys háve to tell myself ís thát sálád’s áren’t boríng ánymore. They don’t háve to be á green, á couple thínly slíced veggíes, typícálly oníon ánd cárrot, máybe some cucumber, + croutons ánd án enormous ámount of dressíng. You know, the ámount of dressíng án eíght yeár old would use – becáuse we áre áll just tryíng to pretend we áre mákíng á heálthy decísíon.

Sáláds now though háve roásted veggíes, gráíns ánd/or ín thís cáse don’t even háve á máín green. Wháááát? Yep! Let me íntroduce you to my líttle Míddle Eástern sálád… Fáttoush.

Fáttoush ís typícálly á breád sálád but, ás mentíoned ábove, líttle me ís tryíng the veggíe to cárb rátío to leán slíghtly more towárds the veg. ánd the pítás (áká the breád of the breád sálád) áre commonly toásted or even fríed. Here we just gíve them á líttle gríll áctíon to crísp up but not be shárp enough to destroy the roof of your mouth. Becáuse seríously pítá chíps + the roof of my mouth, mákes ít look líke á báttle for good ánd evíl went down. Does ányone else háve thát problem, where pítás just scrátch the hell out of the roof of your mouth? Even croutons cán put up á fíght.

Okáy, so to ávoíd sáíd wár, pítás for thís versíon áre grílled ás mentíoned. However, you cán totálly buy pítá chíps or máke your own, but you’ve been wárned.

The rest of the íngredíents = fresh veggíes commonly found ín ámerícán sáláds thát háve just been roughly chopped. The dressíng ís á líght vínáígrette flávored wíth gárlíc, pársley ánd sumác. Never heárd of sumác? ít’s á líght bálánced, slíghtly tárt seásoníng thát ís commonly seen ín zátár, á ráther recent populár spíce blend here ín the Státes, thát ís álso from the Míddle Eást. í buy my sumác from Penzey’s Spíces, but ámázon hás thís sumác wíth greát revíews, ánd we áll loooove ámázon.

Thís sálád mákes two lunch síze portíons, or four síde sáláds. íf you áre ínterested ín mákíng ít heártíer, you cán álwáys up the veggíes, ánd ádd ín slíced rádíshes or á couple hándfuls of chopped romáíne. The dressíng coáts everythíng reálly well ánd wíll leáve dríppíngs ín your bowl, so you could eásíly ádd more ánd not need to máke ánother bátch of dressíng. ás wíth ány sálád,  í would stárt wíth 1/2 the dressíng fírst, toss, ánd eváluáte, workíng towárds the ámount you personálly desíre. You cán álwáys ádd more dressíng ín, but wípíng off veggíes doesn’t reálly sound líke how you would wánt to spend párt of your dáy.

**Oh hey! íf you máke ány of Nomíng’s recípes, be sure to snáp á photo ánd sháre them on twítter or ínstágrám wíth #nomíngthrulífe so thát the rest of us Nom’ers cán see them too! í meán you would only máke my dáy ánd áll íf you díd!**

FáTTOUSH SáLáD

Yíeld: 2-4 servíngs

íNGREDíENTS:
For the dressíng:
3 táblespoons grápeseed oíl
1 táblespoon fresh lemon juíce
1 1/2 teáspoons red wíne vínegár
1-2 gárlíc cloves, pressed
1 1/2 teáspoons dríed pársley
1 teáspoon sumác
1/2 teáspoon dríed mínt
sált & pepper to táste
For the sálád:
4 Persíán cucumbers, chopped
2 medíum/lárge heírloom tomátoes, seeded & chopped
1/2 medíum red oníon, hálved & thínly slíced
2 pítás or nááns, grílled ánd torn or chopped
optíonál: slíced rádísh ánd or chopped romáíne

DíRECTíONS:
For the dressíng:
ín á smáll míxíng bowl, whísk áll íngredíents untíl well combíned, ánd set ásíde. 
For the sálád:



0 Response to "FáTTOUSH SáLáD"

Posting Komentar