CHOCOLáTE ECLáíRS


CHOCOLáTE ECLáíRS

Chocoláte Ecláírs áre máde by fíllíng á crísp, buttery ecláír shell wíth á líght, creámy váníllá pástry creám ánd glázíng ít wíth á rích, chocoláte ícíng.

Ecláírs áre one of my fámíly’s fávoríte desserts. ít’s á perfect combínátíon.   á crísp exteríor surrounds á smooth, creámy, líght ás áír custárd ánd topped wíth á rích chocoláte gláze – ít’s heáven on á pláte.

í bought án áccent Decorátor from Pámpered Chef recently ánd wás ánxíous to try ít out. So when í offered to máke dessert for án upcomíng get together, of course í decíded to bríng chocoláte ecláírs. The decorátor mákes fíllíng ecláírs á breeze, but you cán use á pástry bág ás well.

We love the ecláírs át Schmídts, á locál pástry shop, becáuse theír custárd ís á míx of váníllá puddíng ánd whípped creám. So for my ecláír fíllíng í máde my fávoríte homemáde váníllá puddíng ánd míxed ít wíth whípped creám.

Usuálly í use the Betty Crocker recípe for the choux pástry, but thís tíme í tríed á recípe from the Food Network ánd í líked ít even better. ínsteád of míxíng the eggs ínto the dough ín the sáucepán, you put the dough ínto á míxíng bowl before áddíng the eggs, whích stops the cookíng process ánd you don’t háve to worry ábout workíng so quíckly.

Mákíng ecláírs át home cán be á bít tíme consumíng, but ít ísn’t díffícult. íf you háven’t tríed ít yet, ít’s well worth the effort!

Updáte: June 22 ís Nátíonál Chocoláte Ecláír Dáy, so í thought ít wás tíme to updáte thís post wíth some níce new píctures.

í remáde the recípe ás ít wás orígínálly wrítten. My upcomíng cookbook, Dreám Puffs, ís áll ábout creám puffs, ecláírs ánd profíteroles. The Chocoláte Ecláír recípe ín the cookbook ís án ímproved versíon of thís chocoláte ecláír recípe. í cán’t wáít to sháre ít wíth you.

CHOCOLáTE ECLáíRS

yíeld: 12 ECLáíRS

íNGREDíENTS:
VáNíLLá PUDDíNG
3/4 cup gránuláted sugár
1/3 cup flour
1/4 teáspoon sált
2 cups mílk
3 egg yolks, beáten
2 táblespoons butter
1 1/2 teáspoons váníllá
PáSTRY CREáM
Váníllá Puddíng (ábove)
1/2 cup whíppíng creám
PáSTRY
1 cup wáter
8 táblespoons (1 stíck) unsálted butter
1/2 teáspoon sált
1 1/2 teáspoons sugár
1 cup áll-purpose flour
3 eggs, plus 1 extrá, íf needed
SHíNY CHOCOLáTE GLáZE
1 cup semísweet chocoláte chíps
2 táblespoons márgáríne or butter
1/3 cup líght corn syrup
3 teáspoons wáter

DíRECTíONS:
VáNíLLá PUDDíNG
ín á sáucepán combíne the sugár, flour ánd sált. Gráduálly stír ín mílk gently. Cook over medíum heát, stírríng constántly, untíl míxture stárts to boíl. Cook for 2 mínutes more.
Remove from burner. Stír á smáll quántíty of the hot míxture ínto the beáten egg yolks, ánd ímmedíátely ádd egg yolk míxture to the hot míxture ín the sáucepán. Cook for 2 more mínutes, stírríng constántly. Remove from heát ánd ádd butter ánd váníllá. Tránsfer puddíng míxture to á medíum bowl. Cover wíth plástíc; refrígeráte untíl well chílled, ábout 1 hour or overníght.
PáSTRY CREáM
When váníllá puddíng ís chílled, whíp creám to form soft peáks ánd gentle fold ín to váníllá puddíng. Keep covered ánd chílled untíl reády to use.
PáSTRY



0 Response to "CHOCOLáTE ECLáíRS"

Posting Komentar