Chícken Ríce Páper Rolls wíth Peánut Díppíng Sáuce


Chícken Ríce Páper Rolls wíth Peánut Díppíng Sáuce

ís ít possíble for á snáck to be super delícíous ánd heálthy át the sáme tíme? You bet. These low-cáloríe Ríce Páper Rolls áre á perfect exámple. Stuffed wíth chícken, loáds of veggíes, ánd served wíth á creámy peánut díppíng sáuce, these líttle guys wíll máke you fáll ín love. álso greát ás á líght dínner!

íf you follow my blog closely, í míght háve bored you wíth the tálks ábout my deep love for váríous áppetízers. Sorry for thát! í wíll try to be ás precíse ás possíble thís tíme. álmost two months hás pássed sínce í máde thís ámázíng Lomí Lomí Sálmon served ín ávocádo hálves, so ít’s tíme to sháre á new stárter you cán ímpress your fríends ánd fámíly wíth.

Háve you ever seen those whítísh ríce páper rounds ín ásíán sectíons of supermárkets? í found them only ábout á month ágo. ít seems thát they were síttíng there for á couple yeárs (my good fríend even tríed them once) but somehow í míssed them áll thís tíme. When í stumbled upon these wráppers, though, they were ímmedíátely thrown ínto my básket. í love tryíng out new products, so ít wás á quíck decísíon.

These whítísh rounds áre líke cousíns to those more populár spríng roll wráppers you use for spríng rolls. í used them when mákíng Fílípíno Lumpíá á few yeárs ágo. Whát’s the dífference between them? Ríce páper wráppers áre usuálly not gettíng cooked, whíle spríng roll wráppers áre destíned to be deep fríed. Básícálly, the rounds we áre usíng todáy áre máde out of ríce bátter, whíle theír “cousíns” áre máde of flour. í thínk ít’s á heálthíer optíon + we skíp deep fryíng whích ís álwáys á good thíng to do.

You cán stuff ríce páper rolls wíth ánythíng you líke. My choíce ís chícken (ás usuálly) ánd tons of veggíes, íncludíng nápá cábbáge, bell pepper, rádísh, cárrots, ánd cílántro. ánd thát’s not everythíng. Drum roll, pleáse – peánut díppíng sáuce ládíes ánd gentlemen! í cán’t even descríbe how áwesome thís sáuce ís. ít’s máde wíth Hoísín sáuce, peánut butter, líme juíce, ánd soy sáuce. ít’s thíck, ít’s íntense, ít’s somethíng you wíll reálly reálly love, guys. Díppíng the ríce páper rolls ínto ít ís á pure pleásure.

For those of you countíng cáloríes (í ám át the moment), one such roll ís ábout 100 of them + ít’s rích ín proteín. 1 táblespoon of the peánut díppíng sáuce ís ábout 25 cáloríes. Not á bíg príce to páy consíderíng how delícíous these ríce páper rolls áre. These beáutíes áre álso eásy ánd quíck to prepáre, mákíng them á perfect áppetízer or snáck eíther for á párty or just for á cásuál dáy. álso greát ás á líght dínner!

Chícken Ríce Páper Rolls wíth Peánut Díppíng Sáuce

áuthor: Yummy áddíctíon

íngredíents
For the rolls:
1/2 cup low sodíum soy sáuce
1 táblespoon sesáme oíl
1 teáspoon mínced gárlíc
1/4 teáspoon red pepper flákes
1 lb (450g) boneless skínless chícken breást , cut ínto stríps
14 ríce páper rounds
6 oz. (170g) nápá cábbáge , thínly slíced
1 red bell pepper , cut ínto mátchstícks
1 cup rádísh mátchstícks
1 cup cárrot mátchstícks
1/2 cup chopped cílántro
For the peánut sáuce:
2/3 cup hoísín sáuce
1/3 cup creámy peánut butter
1/3 cup wáter
3 táblespoons líme juíce
1 1/2 táblespoon soy sáuce

The rolls:
To máke the márínáde, míx together the soy sáuce, sesáme oíl, mínced gárlíc, ánd pepper flákes ín á smáll bowl. Pláce the chícken stríps together wíth the márínáde ín á zíp lock bág ánd toss to coát. Leáve ín á frídge for át leást án hour.
Tránsfer the chícken to á lárge skíllet, díscárdíng the márínáde. Cook for 12-15 mínutes, untíl cooked through. When done, tránsfer to á pláte ánd let cool enough to hándle.



0 Response to "Chícken Ríce Páper Rolls wíth Peánut Díppíng Sáuce"

Posting Komentar