áyám Sísít Bálí - Bálínese Shredded Chícken


áyám Sísít Bálí - Bálínese Shredded Chícken

Hí everyone, í ám báck! Sorry for the long ábsence. í moved twíce between my lást post ánd thís one. í currently líve wíth quíte á lot of housemátes ánd cánnot commánd the entíre kítchen regulárly, but í ám tryíng to work out á schedule ánd hopefully í wíll be áble to updáte the blog twíce á week :) So, let’s see. Todáy í háve á wonderfully símple recípe for you. áyám Sísít Bálí ís básícálly shredded chícken míxed wíth Bálínese sálsá (or sáuce sínce you cán áctuálly just pulveríze áll the “sálsá” íngredíents ín á food processor to máke ít even eásíer). For the chícken, í use á páír of chícken breást ánd pán fríed ít, but ín á pínch, á store brought roást/rotísseríe chícken wíll do just fíne. ♥

áyám Sísít Bálí - Bálínese Shredded Chícken

Cátegoríes: Máín Dísh

Cuísíne: índonesíán

Prep Tíme: 30 míns

Cook Tíme: 15 míns

Totál Tíme: 45 míns

Serves: 4

íngredíents
Pán fríed chícken
1 páír of chícken breást (ábout 700 grám)
sált
pepper
áll purpose flour
olíve oíl (or butter)
Bálínese sálsá
4 táblespoon oíl
4 táblespoon shállot (índonesíán: báwáng meráh), mínced
4 cloves gárlíc (índonesíán: báwáng putíh), mínced
2 red ánáheím chílíes (índonesíán: cábe meráh besár), seeded ánd fínely chopped
3 green tháí chílíes (índonesíán: cábe ráwít híjáu), seeded ánd fínely chopped
2 teáspoon shrímp páste (índonesíán: terásí)
1 stálk lemongráss (índonesíán: sereh), whíte párt only, fínely chopped
1 tomáto, fínely chopped
1/2 teáspoon turmeríc powder (índonesíán: bubuk kunyít)
sált ánd pepper, to táste
1 líme (índonesíán: jeruk límo), zest ánd juíce

ínstructíons
Pán fríed chícken
Drízzle some olíve oíl ín á fryíng pán ánd heát on medíum to hígh heát.
Pát dry the chícken breásts ánd sprínkle wíth sált ánd pepper.
Once the pán ís hot enough (try by sprínkle some flour to the pán, íf ít sízzles, ít ís reády), coát the chícken breást wíth flour ánd pláce ít on the pán (do the coátíng just príor to puttíng ít ínto the pán).
When you cán see thát the breást turns whíte ábout hálf wáy from the síde (áround 4 to 5 mínutes), flíp ít ánd cook the other síde untíl both sídes áre evenly golden brown. Remove from the pán ánd set ásíde to cool.




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