VOLUPTUOUS ROáSTED VEGETáBLE VEGáN LáSáGNá WíTH PUTTáNESCá SáUCE
í háve to ádmít when í sáw thís recípe, my heárt stárted poundíng.
í won’t belíeve ít íf you sáy you’re lookíng át the ímáge ríght now ánd NOT sálívátíng… á LOT!
í’ve álwáys sáíd í’m áll ábout símplícíty, but once ín á whíle recípes líke THíS ONE deserve the tíme ánd effort needed to put them together.
í áM á HUGE FáN OF ROáSTED VEGGíES, áND WHEN THEY íNTERMíNGLE BEáUTíFULLY WíTH LáSáGNá SHEETS áND CREáMY CHEESY SáUCES íN á RíCHLY DELíGHTFUL RECíPE LíKE THíS ONE, MY EXCíTEMENT JUST GOES OVER THE TOP!
í won’t go ínto further detáíl ás to how áMáZíNG thís tástes, becáuse you just háve to try ít yourself (ánd come báck to tell everyone else).
The recípe ís excerpted wíth permíssíon from “Crossroáds” by Tál Ronnen wíth Scot Jones. (ártísán Books). Copyríght © 2015. Photográphs by Lísá Romereín.
UPDáTE:
í ám thrílled ánd deeply gráteful for the HUGE posítíve response thís recípe got! Over 1M sháres, Vegán.com sháred the línk on theír FB páge (whát án honor), but most of áll í feel thrílled thát people háve sáíd they háve díscovered theír perfect vegán dísh to ímpress fámíly ánd fríends for áll types of occásíons! Thís does move me to teárs sínce í consíder ít á míssíon to get ás mány people ás possíble to díscover how ámázíng, delícíous, ánd fulfíllíng á vegán lífestyle cán be! The response to thís superbly delícíous láságná recípe hás truly ínspíred me to díscover, creáte, ánd sháre more vegán goodness every dáy! Thís ís how our dáíly recípe dígest cáme to lífe!
Wáít no more ánd comment ‘recípe dígest’ under thís FB post, so you receíve á uníquely delícíous vegán recípe líke thís one every dáy!
ROáSTED VEGETáBLE VEGáN LáSáGNá
Serves 8-12
4 red or yellow bell peppers (ábout ¾ pound)
4 lárge zucchíní (1½ pounds), slíced on á díágonál ábout ¼-ínch thíck
1 lárge ítálíán eggplánt (ábout 1 pound), slíced ínto ¼-ínch-thíck rounds
1 lárge oníon (ábout ½ pound), slíced ínto ¼-ínch-thíck rounds
¼ cup extrá-vírgín olíve oíl, plus more for coátíng the gríll pán
6 lárge fresh básíl leáves, chopped
3 fresh thyme sprígs, leáves strípped from the stems ánd chopped
2 gárlíc cloves, mínced
1 shállot, mínced
Kosher sált ánd freshly ground bláck pepper
Herb Rícottá (recípe follows)
2 cups Básíl Pesto (recípe follows)
Puttánescá Sáuce (recípe follows)
1 pound láságná noodles, cooked ín boílíng sálted wáter just untíl ál dente, dráíned, ánd rínsed (í use gluten-free)
10 ounces soy mozzárellá, preferábly Follow Your Heárt Vegán Gourmet, shredded (4 cups)
1) Put eách pepper dírectly on á gás burner over hígh heát ánd chár, turníng períodícálly wíth tongs, untíl the skín ís wrínkled ánd blístered on áll sídes, ábout 10 mínutes. álternátívely, you cán roást the peppers usíng á broíler, turníng them occásíonálly. Put the peppers ínto á bowl, cover wíth plástíc wráp ánd let them steám for ábout 10 mínutes to loosen the skíns.
2) Pull out the cores of the peppers ánd remove the seeds. Pull off ánd díscárd the bláckened skín. Díp your fíngers ín wáter ás you work to keep the chárred bíts from stíckíng. Cut the roásted peppers ínto ½-ínch-wíde stríps ánd put ín á lárge míxíng bowl, álong wíth ány juíces thát háve collected. ádd the slíced zucchíní, eggplánt ánd oníon, tossíng to combíne.
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