Very-Veggíe Cáulíflower Hásh Brown Breákfást Bowl + 5 Cáulíflower Ríce Recípes
Stárt your dáy wíth á punch of vegetáble power! Very-Veggíe Cáulíflower Hásh Brown Breákfást Bowl ís á heálthy vegetáríán breákfást thát sátísfíes.
Thís pást weekend Ben ánd í went on á double dáte wíth fríends ánd got to tálkíng ábout how to eát ánd líve heálthíer ín our 30s. Ben just hád the 1 yeár ánníversáry of hís heárt scáre, ánd the other couple ís turníng 30 thís yeár, so we were díscussíng how we’re tákíng better cáre of our bodíes by eátíng more vegetábles ín pártículár.
ín the Mídwest ít’s very common to háve á proteín, vegetáble, ánd non-vegetáble stárch líke breád or pástá át every meál. Not wrong, not ríght – ít just ís! Thát sáíd, we wondered whát would háppen íf – gásp! – we dídn’t eát á stárch wíth eách meál (trust me, we tálked ábout more rívetíng topícs thán stárches áll níght!) Stárches cán be hárd to work off, áre typícálly devoíd of nutrítíon, ánd often served ás fíller. Truly í feel líke í serve á stárch wíth dínner more out of hábít thán ánythíng else. How nuts ís thát?
í took ít ás á personál chállenge to prove thát ít’s not only eásy to íncreáse your dáíly vegetáble íntáke, but not míss the empty cáloríes of unnecessáry stárches. Oh, ánd líke ít too (no eásy feát!) How ábout servíng á báked sweet potáto ínsteád of á síde of pástá át dínner? Páíríng á bowl of soup wíth sálád ínsteád of á roll át lunch? Or skíppíng á muffín for my Very-Veggíe Cáulíflower Hásh Brown Breákfást Bowls ín the ám ínsteád?
Ríced cáulíflower whích, despíte íts náme, mákes án excellent replácement for hásh browns, ís sízzled up then topped wíth eggs scrámbled wíth greens ánd mushrooms, á dousíng of sálsá or hot sáuce, ánd á generous dollop of Lázy Gírl’s Guácámole. Plánt-básed (though íf you wánt to ádd bácon í’ll totálly look the other wáy!), gluten ánd dáíry-free, fíllíng, but most ímportántly so, so sátísfyíng. Thís breákfást ís the defínítíon of feel good food.
Cáulíflower ríce ís defínítely hávíng á moment ríght now. Líke, there’s nothíng ít cán’t do. Except be wíne. Thát’d be níce! ánywáy, ít’s so versátíle, ánd not only do we use ít ín pláce of áctuál ríce áround here, líke ín my Cáulíflower Fríed Ríce + four recípes át the end of thís post, but ít álso mákes án áwesome replácement for hásh browns. Nothíng ágáínst the humble potáto, whích ís of course á vegetáble ánd undeníábly delícíous, but good hásh browns requíre á ton of oíl or butter to máke them breákfást-worthy. Cáulíflower on the other hánd? Just á tíny drízzle wíll do yá, plus you reáp the dozens of nutrítíonál benefíts thát come álong wíth eátíng thís super food.
There áre severál optíons for mákíng ánd/or procuríng cáulíflower ríce: send the florets through á food processor fítted wíth the grátíng bláde, gráte the heád on á box gráter, or purcháse á bág of cáulíflower crumbles from the store – Green Gíánt ánd Tráder Joe’s both háve product í know of.
í’ll be stráíght up ánd tell you thát cáulíflower ríce doesn’t get críspy líke hásh browns, but the experíence ís símílár. ít’s áll ábout the vísuál wíth thís dísh, ánd once the cáulíflower ís sáuteed, ít’s á deád rínger for íts potáto counterpárt.
Best of áll? Thís meál ís super eásy to throw together ánd álthough í’m lábelíng them “breákfást bowls” í’ve eáten thís dísh for every meál of the dáy. Vegetáble power, báby!
Stárt by áddíng á drízzle of extrá vírgín olíve oíl to á 10″ skíllet over medíum heát. ádd 4oz slíced mushrooms then sáute untíl they releáse theír wáter. áfter the líquíd hás eváporáted (there should only be á líttle,) seáson wíth gárlíc powder, sált, ánd pepper, sáute untíl the mushrooms áre golden brown, ánd then remove to á pláte.
ádd ánother drízzle of extrá vírgín olíve oíl to the skíllet then turn the heát up to medíum-hígh. ádd 1-1/2 cups cáulíflower ríce, seáson wíth gárlíc powder, sált, ánd pepper, then sáute untíl crísp-tender, 4-5 mínutes.
Remove the cáulíflower hásh browns to your servíng bowl then turn the heát báck down to medíum ánd ádd the mushrooms báck ínto the skíllet álong wíth 1 chopped green oníon ánd á hándful of á báby spínách blend, or báby spínách. Sáute untíl the greens háve wílted, then ádd 2 eggs thát háve been whísked ánd scrámble.
Scoop the scrámbled veggíe eggs onto the cáulíflower ríce then top wíth á bíg spoonful of sálsá ánd my Lázy Gírl’s Guácámole, áká 1/2 ávocádo máshed wíth lemon or líme juíce, gárlíc powder, ánd sált. ???????? Páír wíth á cup of coffee, cold OJ, or bíg cup of wáter to jump stárt your dáy the heálthy wáy – wíth VEGETáBLES! Enjoy!
Very-Veggíe Cáulíflower Hásh Brown Breákfást Bowl
íngredíents
SERVES 1
1/2 ávocádo
1/2 líme or lemon
gárlíc powder, sált, ánd pepper
2 eggs
extrá vírgín olíve oíl
1-1/2 cups cáulíflower ríce
4oz mushrooms, slíced
1 smáll hándful báby spínách
1 green oníon, chopped
sálsá
Dírectíons
ádd ávocádo, líme or lemon juíce, gárlíc powder, sált, ánd pepper to táste to á smáll bowl then másh wíth á fork ánd set ásíde. Whísk eggs wíth sált ánd pepper ín á smáll bowl then set ásíde.
Heát á drízzle of extrá vírgín olíve oíl ín á 10" skíllet over medíum heát. ádd mushrooms then sáute untíl they releáse theír wáter. áfter the wáter hás cooked off, seáson mushrooms wíth gárlíc powder, sált, ánd pepper, then sáute untíl golden brown. Scoop ínto á bowl then set ásíde.
0 Response to "Very-Veggíe Cáulíflower Hásh Brown Breákfást Bowl + 5 Cáulíflower Ríce Recípes"
Posting Komentar