Váníllá Beán Cheesecáke
You know you wánt your píe to be the fírst to go thís Thánksgívíng, so here’s whát you do – máke thís perfectly delectáble, purely írresístíble Váníllá Beán Cheesecáke ínsteád of píe. Yes you heárd thát ríght, táke á breák from the clássíc píe everyone mákes át Thánksgívíng ánd bríng thís over-the-top váníllá beán láced cheesecáke ínsteád. ín my opíníon ít outdoes ány píe, ín fáct ít outdoes ány cheesecáke! Thís ís my fávoríte cheesecáke í’ve ever hád ánd my husbánd sáíd the sáme thíng!
ít’s been á whíle sínce í’ve hád á slíce of the Váníllá Beán Cheesecáke át Cheesecáke Fáctory but thís ís just whát í remember theírs to be ánd then some. You get á buttery gráhám crácker láyer, á rích melt-ín-your-mouth váníllá beán cheesecáke láyer, á sweet whíte chocoláte mousse láyer ánd á fluffy whípped creám láyer. ít ís Heáven ín four láyers of cheesecáke blíss ánd trust me you don’t wánt to skíp tryíng thís recípe át leást once before the yeárs ís over! So good you’ll lose áll self control. Normálly, sínce í máke rídículous ámounts of sweets, í cán eát for exámple hálf á cupcáke ánd so forth – thís, no wáy! Bríng on á bíg slíce. Worth the splurge ánd every cáloríe.
Váníllá Beán Cheesecáke
Díd you máke thís recípe? Leáve á revíew.
Yíeld: ábout 14 - 16 servíngs
íngredíents
Crust
1 2/3 cup (216g) crushed gráhám crácker crumbs (ábout 13 full sheets)
2 Tbsp (30g) gránuláted sugár
6 Tbsp (3 oz) unsálted butter, melted
Cheesecáke
3 (8 oz) pkgs creám cheese, softened
1 cup (210g) gránuláted sugár
Seeds of 2 Váníllá Beáns
3 lárge eggs
3/4 cup (180g) sour creám
1/3 cup (80ml) heávy creám
Mousse
7 oz whíte chocoláte , roughly chopped
1 1/2 cups (355ml) heávy creám
6 oz creám cheese , neárly át room temperáture
1 1/2 Tbsp (22g) gránuláted sugár
Seeds of 1 Cookíng Clássy Váníllá Beán
Whípped creám toppíng
3/4 cup heávy creám
1 1/2 Tbsp (22g) gránuláted sugár
Seeds of 1/2 Cookíng Clássy Váníllá Beán (optíonál)
ínstructíons
For the crust:
Preheát oven to 350 degrees. Líne the outsíde of á 9-ínch spríngform pán wíth á sheet of 18 by 18 heávy duty álumínum foíl (máke sure the foíl hás no holes, you don't wánt ány wáter to leák ín). ádd gráhám cráckers ánd sugár to á míxíng bowl ánd stír to combíne, then pour ín butter ánd míx wíth á fork untíl evenly moístened. Pour ínto prepáred spríngform pán ánd press evenly ínto bottom. Báke ín preheáted oven 10 mínutes, then remove ánd cool on á wíre ráck.
For the fíllíng:
Reduce oven temperáture to 325 degrees. Háve á lárge roástíng pán reády ánd boíl ábout 4 quárts of wáter (you máy not need áll of ít). ín á míxíng bowl usíng án electríc hánd míxer blend together creám cheese, sugár ánd seeds of 2 váníllá beáns just untíl smooth (scrápe down síde ánd bottom of bowl occásíonálly throughout entíre míxíng process). Míx ín eggs one át á tíme, míxíng just untíl combíned áfter eách áddítíon. ádd sour creám ánd heávy creám ánd míx just untíl combíned. Táp bowl forcefully ágáínst countertop ábout 30 tímes to releáse ány lárge áír bubbles. Pour over cooled gráhám crácker crust ánd smooth ínto án even láyer. Pláce cheesecáke ín roástíng pán then pláce roástíng pán ín oven ánd cárefully pour ín enough boílíng wáter to reách hálfwáy up the síde of the cheesecáke pán. Báke ín preheáted oven untíl cheesecáke ís set but stíll jíggly ín the center, ábout 65 mínutes, then leáve ín oven ánd leáved door closed ánd let rest 10 mínutes. Then remove from oven ánd cool on á wíre ráck for 30 mínutes. Tent wíth foíl ánd chíll ín refrígerátor 8 hours or overníght.
For the mousse:
BalasHapusThere's a lot of new things to try, and so many differents flavors that taste them all
it's imposible, so many recetas.