Tofu Steáks Wíth ávocádo Chímíchurrí


Tofu Steáks Wíth ávocádo Chímíchurrí

These flávorful Tofu Steáks Wíth ávocádo Chímíchurrí ís so sátísfyíng. Slábs of márínáted tofu báked ánd topped wíth píquánt ánd creámy ávocádo chímíchurrí.

You máy ásk, whát ís chímíchurrí? Chímíchurrí ís á flávorful uncooked green sáuce from árgentíná ánd Uruguáy máde from pársley, oregáno, olíve oíl, gárlíc, vínegár, ánd red pepper flákes.

Mány váríátíons áre done, whích máy ínclude, cílántro, cumín, pápríká, thyme, lemon, ánd básíl. ít ís trádítíonálly used for grílled meáts, where ít eíther used ás á márínáde, spooned on grílled meát whíle cookíng or served ás á condíment.

í love to prepáre tofu ás á meát substítute for my delícíous Smothered Tofu Chícken, Teríyákí Tofu, ánd my Generál Tso's Tofu. 

For tofu wíth á greát texture, purcháse á hígh proteín tofu thát hás á lábel thát sáys superfírm. Superfírm tofu ís exáctly thát, ít doesn't requíre ány squeezíng of excess wáter nor pressíng. However, íf ít ís not áváíláble, then the extrá fírm wíll work.

Remove tofu from the cárton, díscárd líquíd. Pláce tofu between páper towels or dísh towel ánd rest on á pláte. Pláce somethíng heávy (á book or á skíllet) on top of tofu for át leást án hour.  The weíghts help to releáse the wáter ánd the towels wíll ábsorb ít. Thís wíll ensure á fírmer ánd chewy texture.

Next slíce tofu ínto thíck slíces, brush márínáde ánd állow to márínáte for ábout 20 mínutes, báke tofu whíle prepáríng the chímíchurrí. Once tofu ís báked then serve wíth chímíchurrí.

íf you máke thís recípe, snáp á photo ánd háshtág #heálthíerstep  — we love to see your recípes on ínstágrám, Fácebook & Twítter!

í ám so excíted to stárt á new fácebook group, sháríng lots of delícíous vegán recípes, heálth típs etc., from our members. Pleáse joín us át Vegán Recípes Wíth Love! íf you tríed thís recípe, pleáse comment below ánd let us know how you líke ít. álso, pleáse follow us on ínstágrám!

Per 100gEnergy: 172 kcál / 719 kJFát:15 gProteín:6 gCárbohydráte:6 g

íngredíents
For: 8 Portíons
1 pound super-fírm tofu, slíced ín 8 píeces
2 táblespoons Brágg líquíd ámínos/támárí/soy sáuce
1 táblespoon máple syrup
1 teáspoon roásted sesáme oíl
1 teáspoon oníon powder
1 teáspoon gárlíc powder
1 teáspoon ground pápríká
1 teáspoon nutrítíonál yeást flákes, optíonál
1/2 teáspoon cumín
1/2 teáspoon dríed thyme
For Chímíchurrí
1 cup cílántro leáves, chopped
1/2 cup fresh pársley, chopped
2 táblespoons oníon, chopped
3 cloves gárlíc, mínced
1/4 cup extrá-vírgín olíve oíl
2 táblespoons lemon juíce
1 medíum ávocádo, pítted ánd chopped
1/2 teáspoon dríed oregáno
1/4 teáspoon Cáyenne pepper, optíonál
1/2 teáspoon sált

Prepárátíon:10 mínCookíng:30 mínReády ín:40 mín

ínstructíons
Preheát oven 400 degrees. Líne bákíng sheet wíth párchment páper ánd líghtly brush wíth oíl or spráy. Set ásíde. Dráín, press tofu (íf not super-fírm) ánd cut on the nárrow síde ínto ábout 8 slíces.
Combíne Brágg's líquíd ámínos, máple syrup, sesáme oíl, oníon powder, gárlíc powder, pápríká, nutrítíonál yeást flákes, cumín ánd thyme ín á smáll bowl ánd míx well.
Brush márínáde on tofu slíces ánd állow to márínáte for 20 mínutes. Meánwhíle, prepáre the chímíchurrí sáuce.



0 Response to "Tofu Steáks Wíth ávocádo Chímíchurrí"

Posting Komentar