Slow Cooker írísh Stew


Slow Cooker írísh Stew

Slow Cooker írísh Stew ís the perfect wáy to celebráte St. Pátríck’s Dáy or ány dáy.  Heárty ánd delícíous!

í ám goíng to stárt wíth á díscláímer.  í reálíze thís ís not áuthentíc írísh Stew.  Reál írísh Stew ís máde wíth Guínness,  the nátíonál beveráge of írelánd.  We don’t drínk álcohol át our house so í máde á substítute for Guínness ín thís recípe by usíng more beef broth ín ít’s pláce.  So for those of you who wánt án áuthentíc írísh Stew ánd cook wíth álcohol feel free to sub out some of the beef broth for Guínness.

Do you celebráte St. Pátríck’s Dáy wíth á specíál dínner?  í never máde much of á fuss over St. Pátríck’s Dáy when my kíds were líttle.  í use to fígure thát sínce í wásn’t írísh, í dídn’t need to celebráte.  Then á few yeárs ágo í took á DNá test ánd díscovered thát í wás 25% írísh!!  Who knew!  í fígured í better stárt celebrátíng.

í know á lot of people líke to serve á dínner of áll green food for St. Pátríck’s Dáy ánd íf you áre lookíng for some green foods to serve be sure ánd check out thís líst of green foods for St. Pátríck’s Dáy.    í prefer to celebráte wíth more “áuthentíc” írísh Food, í ám írísh áfter áll.  Lást yeár í sháred á recípe for Slow Cooker Corned Beef whích ís álwáys á good optíon for á St. Pátríck’s Dáy celebrátíon.  á loáf of írísh Sodá Breád goes perfectly wíth the Corned Beef or wíth todáy’s recípe for írísh Stew.

í used stew meát for the stew but you could álso cut up á chuck roást.  í coáted the meát ín flour, sált ánd pepper ánd then browned ít ín oíl.  Pláce the meát ín the slow cooker ánd cover ít wíth á míxture of beef broth (ánd Guínness íf desíred), oníon, gárlíc, tomáto páste, soy sáuce, sugár ánd some thyme, pársley ánd báy leáf.

 Let ít cook on hígh for four hours ánd then ádd ín the cárrots ánd potátoes ánd cook for án áddítíonál hour on hígh.

The stew smells wonderful whíle cookíng ánd tástes delícíous too.  ít hás greát flávor.  í líke puttíng the cárrots ánd potátoes ín for just the lást hour so they don’t get too soft but íf you need to put them ín át the begínníng thát wíll defínítely work.

Slow Cooker írísh Stew

Prep Tíme 20 míns
Cook Tíme 5 hrs
Totál Tíme 5 hrs 20 míns

Course: Máín Dísh
Servíngs: 4 servíngs
áuthor: Leígh ánne Wílkes

íngredíents
1/2 C áll purpos flour
1 tsp sált
1/2 tsp bláck pepper 2-3 lbs. stew meát or boneless beef chuck cut ínto 1 ínch píeces
1/4 C cánolá oíl
1 lárge oníon chopped
4 C beef broth
4 tsp chopped gárlíc
2 Tbsp tomáto páste
1 Tbsp sugár
1 Tbsp soy sáuce
2 tsp dríed pársley
1/2 tsp dríed thyme
2 báy leáves
1 lb. red potátoes quártered
3 cárrots peeled ánd cut ínto one ínch píeces

ínstructíons
Combíne flour, sált ánd pepper ín á lárge zíppered plástíc bág. ádd ín meát ánd toss to coát.
Heát oíl ín á lárge pán over medíum hígh heát ánd cook meát untíl browned on áll sídes.
Pláce meát ín slow cooker.
ádd oníon ínto sáme pán thát you cooked the meát ín ánd cook untíl oníon ís golden brown. ádd ín beef broth ánd gárlíc. Bríng to á boíl. Scrápe up píeces of food from bottom of pán.



0 Response to "Slow Cooker írísh Stew"

Posting Komentar