SPíNáCH & TOMáTO HUMMUS TáRT | VEGáN RECíPE


SPíNáCH & TOMáTO HUMMUS TáRT | VEGáN RECíPE

Thís Spínách & Tomáto Hummus Tárt ís á símple, tásty dísh thát’s full of flávour ánd í promíse you’ll be mákíng ít ágáín ánd ágáín.

ín colláborátíon wíth ásdá for #NátíonálVegetáríánWeek

í’ve heárd ít sáíd before thát lífe ís too short to máke your own puff pástry ánd í ágree. Thís spínách ánd tomáto hummus tárt cán be whípped up ín just 25 mínutes; ádd homemáde puff pástry ínto the míx ánd ít’s no longer such á quíck optíon!

Fortunátely vegán puff pástry ís eásy to come by. ít’s often “áccídentálly vegán” ánd therefore míght not be lábelled ás vegán, but á quíck scán of the íngredíents should confírm eíther wáy. í used á sheet of ásdá’s vegán-fríendly own-bránd reády rolled puff pástry.

To be honest, í took quíte á few shortcuts whíle mákíng the spínách ánd tomáto hummus tárt: í álso used shop-bought hummus ánd á jár of vegán pesto. Vírtuálly áll shop-bought hummus ís vegán-fríendly (í sáy “vírtuálly áll” becáuse you never know when á recípe cán chánge!) ánd ít’s fáírly eásy these dáys to píck up á jár of free from pesto thát’s suítáble for vegáns. ín ásdá, you cán fínd the delícíous Le Conserve Dellá Nonná free from pesto.

Got á bít more tíme? Whíp up some homemáde hummus ánd pesto of your own.

í don’t know ábout you, but í love hávíng recípes líke thís to hánd. íf í’m ín á rush, í cán gráb the necessáry tubs, járs ánd páckets from the shops; íf í’ve got more tíme to spend cookíng, then everythíng cán be máde from scrátch.

OK, so í probábly stíll wouldn’t máke the puff pástry from scrátch..!

Thís spínách ánd tomáto hummus tárt mákes á perfect summery meál on íts own or wíth á síde sálád, but ít’s álso perfect eáten cold át pícnícs. Díd í mentíon ít’s reády ín less thán 30 mínutes too?

áll of the íngredíents áre eásíly áváíláble from ásdá who, íf you háven’t páíd them á vísít látely, áre mássívely áheád of the gáme wíth theír vegán ránge. Thís recípe uses theír vegán mozzárellá ánd ít’s by fár the best í’ve used – í meán look át how well ít melts!

Spínách & Tomáto Hummus Tárt | Vegán Recípe

Prep tíme 10 míns
Cook tíme 15 míns
Totál tíme 25 míns

Thís Spínách & Tomáto Hummus Tárt ís á símple, tásty dísh thát's full of flávour ánd one you'll wánt to máke ágáín ánd ágáín.

áuthor: The Tofu Díáríes
Recípe type: Máín
Cuísíne: Vegán
Serves: 6 slíces

íngredíents
375g/1 lárge sheet puff pástry
200g hummus
3 spríng oníons, fínely chopped
2-3 lárge rípe víne tomátoes, thínly slíced
Hándful spínách leáves, roughly torn
3 tbsp chíckpeás (tínned or cooked ánd cooled) soáked for á few mínutes ín 1 tbsp bálsámíc vínegár
2 tbsp vegán pesto
Hándful gráted vegán mozzárellá
Bláck pepper & seá sált, to táste

Method
Preheát oven to 180C/350F/gás márk 4 or áccordíng to the pástry ínstructíons.
Cover á bákíng tráy wíth greáseproof páper ánd cárefully roll out the sheet of puff pástry (see notes).
Use á knífe to líghtly score the pástry, leávíng á 2cm border áround the edges.
Spreád the hummus over the pástry wíthín the border.



0 Response to "SPíNáCH & TOMáTO HUMMUS TáRT | VEGáN RECíPE"

Posting Komentar