blueberry álmond oát bárs


blueberry álmond oát bárs

These blueberry álmond oát bárs áre so tender ánd “buttery” thát you’d never guess they’re máde wíthout ány flour or butter! á combínátíon of oáts ánd álmond flour gíves them án írresístíbly tender crust, whích páírs beáutífully wíth án eásy homemáde blueberry chíá seed jám. Gluten-free ánd vegán.

We’re puttíng áwáy the cárrots todáy ánd bustíng out some blueberríes!!

í know they áren’t quíte ás spríng-y, but í need to step áwáy from the oránge thíngs for á whíle ánd í’m secretly hopíng thát puttíng some summer-ísh víbes out there wíll help ímprove our weáther, becáuse… you guys… ít snowed á couple dáys thís week. Snowed! Never mínd thát ít básícálly melted ás soon ás ít hít the ground becáuse we’ve stíll got á bunch of snow síttíng áround from wínter, íncludíng 3 ft snowbánks thát áre goíng to creáte míní lákes on the sídewálks ás soon ás they stárt meltíng. Those’ll go greát wíth the mounds of grít left over from áll the rocks ánd dírt they háve to put on the roáds.

Háve í mentíoned thát í’m á bíg fán of spríng? (reád: í’m not át áll)

BUT! í ám á bíg, bíg fán of these blueberry álmond oát bárs.

So let’s tálk deets.

Thís recípe ís áctuálly máde up of two míní recípes thát mesh together to creáte á bátch of delícíous gluten-free & vegán bárs.

Fírst up, we’ve got the blueberry chíá seed jám. ít’s super eásy to máke, wíth the most díffícult párt beíng wáítíng for ít to fínísh thíckeníng up before you cán áctuálly máke the bárs. í’ve found the perfect wáy áround thís ís to just máke the jám ín ádvánce sínce ít doesn’t requíre much work. Thát wáy, you cán let ít sít ánd do íts thíng untíl you’re reády to put the bárs together. Or you cán just use store-bought jám íf you’re short on tíme or don’t háve ány fresh/frozen berríes láyíng áround.

Next up, we’ve got the álmond oát crust. You.guys. Thís crust ís so.freákíng.good thát í’m pretty sure í cáme close to reáchíng the poínt of no return wíth how mány spoonfuls í “táste tested” stráíght out of the blender. You know… the poínt where you eát so much of the dough thát you’re not sure you háve enough left over to máke the entíre recípe ánymore? Yeáh. í wás defínítely toeíng thát líne.

Whát mákes ít so good? Well, ít tástes sweet ánd buttery, but ít’s máde wíthout ány butter át áll. The mágíc áctuálly háppens from á míx of oáts (gluten-free íf needed) ánd álmond flour, wíth á líttle bít of coconut oíl. í don’t know whát ít ís ábout thís combínátíon, but í’ve álwáys found ít tástes á lot líke trádítíonál doughs máde wíth flour ánd butter. The only downsíde ís thát ít cán be á líttle trícky to spreád out ín the pán, but ít’s nothíng á trusty spátulá ánd á couple extrá mínutes of pátíence won’t counter. Trust me – ít’s totálly worth ít.

Háppy eátíng!

Blueberry álmond Oát Bárs

Prep tíme 20 míns
Cook tíme 40 míns
Totál tíme 1 hour

áuthor: ámándá @ Runníng wíth Spoons
Yíelds: 12 bárs

íngredíents
For the blueberry chíá jám:
2 cups (280 g) blueberríes, fresh or frozen*
2 tbsp (30 ml) máple syrup
2 tbsp (20 g) chíá seeds
For the bárs:
1 cup (80 g) rolled oáts, gluten-free íf needed
1 cup (128 g) blánched álmond flour
1/2 cup (120 ml) unsweetened ápplesáuce
6 tbsp (75 g) coconut pálm sugár**
1 tbsp (15 ml) coconut oíl, melted***
1/4 tsp sált

Dírectíons
Máke the jám:
ádd the blueberríes ánd máple syrup to á medíum sáucepán set over medíum heát. Heát untíl the berríes begín to releáse theír líquíd, ábout 5 - 15 mínutes dependíng on whether or not they were fresh, frozen, or tháwed. Bríng to á boíl, stírríng occásíonálly, untíl the berríes begín to reduce ánd thícken, ábout 5 -10 mínutes. Use your spoon to breák them ápárt further íf desíred.
Stír ín the chíá seeds, contínuíng to cook for ánother 5 mínutes. Remove the pán from the heát ánd állow the jám to cool. ít wíll contínue to thícken the longer ít síts, whích ís why í usuálly líke to máke ít the níght before í'm plánníng on mákíng these bárs.
Máke the bárs:
Preheát your oven to 325F (162C) ánd prepáre án 8x8 (20x20cm) bákíng dísh by líníng ít wíth á sheet of párchment páper, leávíng á few ínches of overháng on the sídes to állow for eásy removál.



0 Response to "blueberry álmond oát bárs"

Posting Komentar