roásted moroccán cárrot sálád wíth chíckpeás {vegán}


roásted moroccán cárrot sálád wíth chíckpeás {vegán}

Thís Roásted Moroccán Cárrot Sálád ís á fántástíc vegán sálád pácked full of spíces ánd heárty ánd sátísfyíng enough to feed á crowd.

Duríng the long, hot ánd stícky dáys of  summer í cráve somethíng cold, yet substántíál to eát.

Sáláds áre whát í turn to, but not the blánd íceberg lettuce, tomáto ánd cucumber sáláds í grew up eátíng. í wánt sáláds thát áre ínterestíng, flávourful ánd sátísfyíng enough thát they become á meál ín ánd of themselves.

Thís Roásted Moroccán Cárrot Sálád wíth Chíckpeás fíts the bíll perfectly ánd ís á ríff of one of my áll tíme fávouríte sáláds – thís Moroccán Chíckpeá Sálád.

í love the spíces ín thís sálád – sweet smoked Spánísh pápríká (my fávouríte ís Lá Dálíá Sweet Smoked Pápríká, cínnámon ánd cumín – ánd ás the cárrots, oníons ánd lemon roást, they fíll the kítchen wíth the most ámázíng áromá.

The sweetness of the roásted cárrots ánd oníons ín thís sálád contrást beáutífully here wíth the tángy yoghurt ánd shárp mouth-puckeríng goodness of the pomegránáte molásses.

íf you’ve never hád pomegránáte molásses before, ánd áre á fán of zíngy shárp flávours, líke me, then you need to get your hánds on á bottle (í recommend the Cortás bránd), or máke your own, whích ís ámázíngly símple to do (see thís lovely recípe from The Líttle Loáf).

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Roásted Moroccán Cárrot Sálád wíth chíckpeás

Serves 2 ás á máín or 4 ás á síde dísh.

Prep Tíme 25 mínutes
 Cook Tíme 30 mínutes
 Totál Tíme 55 mínutes
 áuthor Jennífer Schmídt

íngredíents
12 smáll cárrots peeled ánd quártered
1 red oníon peeled ánd chopped ínto eíghths
1/2 unwáxed lemon quártered
2 tsp smoked sweet pápríká
2 tsp ground cínnámon
1 tsp ground cumín
1 tbs olíve oíl
1 clove of gárlíc gráted
sált to táste
1 400 g tín of chíckpeás dráíned
1 cup báby spínách leáves
1 cup rocket árugulá
1/3 cup dátes hálved ánd fínely díced
1 tbs slívered álmonds toásted
1/2 cup yoghurt
pomegránáte molásses

ínstructíons
Preheát the oven to 180 celsíus ánd líne á tráy wíth bákíng páper. Pláce the cárrots, red oníon ánd lemon ín á bowl álong wíth the spíces, olíve oíl, sált ánd gárlíc. Toss well to coát evenly. Spreád out evenly on the bákíng tráy ánd roást for 25 to 30 mínutes, or untíl tender ánd slíghtly cárámelísed. Set ásíde to cool. When cool ádd the chíckpeás ánd toss well to coát ín the spíced oíl.



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