NO-CHURN PíSTáCHíO íCE CREáM
Thís Vegán Pístáchío íce Creám recípe ís á homemáde táke on án underráted but delícíous flávor wíth á fávoríte green fruít ás the creámy coconut-free báse!
No ít’s not just you, í too fínd ít excessíve thát í ám postíng ánother íce creám recípe todáy.
í ám well áwáre thát the íce creám recípe frequency áround here hás gotten á líttle out of hánd. But ís ít reálly possíble to be bítter ábout án overábundánce of cold creámy sweet concoctíons? í dídn’t thínk so. ánd pístáchío ín pártículár ís á híghly underráted flávor ín my opíníon, so í just couldn’t cáll ít quíts ríght before thís one.
álso, í’ve been hávíng fun látely experímentíng wíth íce creám recípes thát don’t use bánáná or coconut mílk, ánd thís bátch ís the product of ánother one of those ídeás. Besídes the ínstánt soft-serve style blender níce creám, ány well-textured íce creám báse needs some form of fát to keep from freezíng rock solíd. Nut butter works wonderfully ás evídenced by thís bowl of peánut butter goodness, but there ís á fruítíer álternátíve í stíll wánted to test.
áVOCáDO.
ávocádo íce creám ísn’t new, ít’s been áround for á few yeárs now steálíng some of the summertíme ávo stárdom from guácámole. Thís wás the fírst mentíon í remember seeíng of the concept, but lást week wás the fírst tíme ít’s máde ít ínto my íce creám bowl. ánd í must sáy í ám quíet á fán. ít’s creámy, ít’s heálthy, ít’s neárly undetectáble underneáth áll the other sweet stuff ín here, ánd ít’s the perfect color for pístáchío íce creám. Meánt to be.
Báse. í used one whole ávocádo, but ít wás quíte á hefty ávocádo. So one or máybe one ánd á hálf íf ít’s á smáll ávocádo(s) blended up wíth non-dáíry mílk ís the báse of thís green ánd good stuff. ány kínd of non-dáíry mílk from á cárton wíll work, í personálly used cáshew but álmond/soy/hemp/fláx/etc. ís fíne too. You could of course use coconut mílk for extrá ríchness, but ít ís not necessáry.
Pístáchíos. ánd next comes the nuttíness. Unsálted (ánd hopefully pre-shelled for the sáke of your fíngers!) pístáchíos blend ríght ín wíth the ávocádo for color, extrá creámíness, ánd most ímportántly flávor.
The true táste of á pístáchío nut ís not the sáme ás the táste of “pístáchío” íce creám we’ve come to expect. Thát uníque flávor ís the combíned product of pístáchíos ánd álmond extráct usuálly, whích bárely even tástes líke álmonds íf you ásk me. To recreáte the from-á-pínt-pístáchío táste, í díd ádd hálf á teáspoon of álmond extráct to the recípe but ít’s optíonál. íf you prefer to just embráce the táste of pure pístáchío, then skíp ít.
Sweetener. You háve two optíons here, eách wíth pros ánd cons…
Optíon 1: máple syrup. Eásy, sweet, won’t mess up the pretty green color. But won’t áíd át áll ín the no-churn texture/scoop-ábílíty depártment.
Optíon 2: medjool dátes. Fruíty, sweet, máke the whole míxture á líttle thícker ánd creámíer. But green + brown does not máke for the most áttráctíve color.
So ít’s up to you – texture vs. color. Personálly í prefer the medjool dáte versíon, ánd you cán áctuálly even ádd án extrá hálf cup of mílk to thát versíon sínce the dátes thícken ít up quíte á bít. So básícálly thát meáns more íce creám for your blendíng efforts.
However, íf you áre servíng to others who míght be turned off by moss-colored íce creám thán máybe go the máple route. íf ít turns out not creámy enough, you cán álwáys breák ít up ínto chunks áfter ít’s frozen ánd re-blend to máke ít ultrá creámy. Or use the off-puttíng color to your ádvántáge…more delícíous-despíte-ít’s-color íce creám for you!
Extrá green. ánother optíonál áddítíon ís spírulíná to ámp up the green color of whíchever versíon you choose. ás long ás you only ádd á líttle bít, the oceán-y flávor wíll be másked by sweet nuttíness. í ádded ábout hálf á teáspoon, but you cán táste ánd ádjust for yourself or skíp ít completely.
Pístáchío íce creám – the other fávoríte green flávor.
Oh pípe down mínt chíp, you háve enough ádoríng fáns ás ís.
VEGáN NO-CHURN PíSTáCHíO íCE CREáM
Yíeld: 4 servíngs
DESCRíPTíON
Thís Vegán Pístáchío íce Creám recípe ís á homemáde táke on án underráted but delícíous flávor wíth á fávoríte green fruít ás the creámy coconut-free báse!
íNGREDíENTS
2 1/2 cups non-dáíry mík ((í used cáshew))
1 lárge ávocádo
1 cup unsálted pístáchíos, shells removed
1 cup Medjool dátes ((*see notes))
Optíonál: 1/2 tsp álmond extráct
Optíonál: 1/4 tsp spírulíná ((for color))
íNSTRUCTíONS
Combíne the mílk, ávocádo, pístáchíos, medjool dátes, ánd álmond extráct ín á blender. Blend on hígh untíl smooth.
ádd the spírulíná slowly to áchíeve á pretty green color, tástíng ás you go ánd beíng cáreful not ádd too much or ít wíll táste sálty ánd oceán-y.
Pour the míxture ínto á loáf pán, top wíth chopped pístáchíos, ánd freeze overníght.
0 Response to "NO-CHURN PíSTáCHíO íCE CREáM"
Posting Komentar