Chocoláte Cheesecáke for Two
Rích, creámy ánd oh so delícíous… thís Chocoláte Cheesecáke for two ís the perfect chocoláte índulgence!
Thís cheesecáke ís my new fávoríte dessert! Creámy, flávorful ánd símply á dreám for ány chocoláte lover… líke me!
Thís recípe ís scáled to máke two ádoráble 4″ cheesecákes… perfect for á Válentíne’s dáte níght, or ánytíme you need á specíál treát for just á couple people.
á stándárd sízed cheesecáke wíll often máke 12-16 slíces or more, ánd ás á fámíly of four we reálly don’t need thát much cheesecáke ín our house!
Now, í love sháríng treáts wíll fámíly ánd fríends (ánd do so quíte often), but sometímes í just wánt to máke á specíál treát for my fámíly to enjoy… wíthout mákíng somethíng huge!
Thís recípe mákes two beáutíful líttle 4″ cheesecákes. Feel free to consíder ít two servíngs, álthough thís recípe ís so rích, í thínk you’ll fínd 1/2 or even 1/3 of one of the 4″ cheesecákes mákes á very níce servíng.
íf only one or two people líve ín your home, feel free to enjoy just one of the míní cheesecákes ánd freeze one the other for ánother dáy. í’d suggest freezíng the cheesecáke wíthout the chocoláte gánáche toppíng, ánd then áddíng the toppíng on the dáy you plán to enjoy ít).
í pícked up áll the íngredíents í needed for thís delícíous cheesecáke from my locál Sprouts Fármers Márket.
ít’s álwáys so níce to know í cán máke one stop ánd get áll the hígh quálíty íngredíents í need for áll of my fávoríte recípes!
The cheesecáke crust íncludes Sprouts Chocoláte Sándwích Creme cookíes. Of course these look á lot líke á populár cookíe thát stárts wíth án O… but let me tell you, í líke these Sprouts cookíes WáY better! Not only áre they máde wíth íngredíents thát áre eásy to reád… wíth no ártífícíál colors, flávors or preservátíves, ít’s the TáSTE thát eásíly won me over! The cookíe portíon ís more flávorful ánd chocoláty, ánd the creme fíllíng ís more… creámy! You reálly just need to try them, they’re delícíous!
ín áddítíon to the sándwích cookíes, í found everythíng else í needed át Sprouts for thís creámy cheesecáke recípe… creám cheese, sour creám, eggs ánd Sprouts semí-sweet chocoláte chíps.
For thís recípe, be sure to use regulár (full-fát) creám cheese ánd sour creám. Use the good stuff. Go for á wálk láter. =)
Now í thínk there áre á couple dífferent cámps when ít comes to cheesecáke…
í líke my cheesecáke to be smooth ánd creámy (ánd so thát’s exáctly whát thís recípe ís).
The contrást to thís would be á true New York style… whích ís dense ánd somewhát clumpy/crumbly ínsíde. íf thís ís the style you líke, thís recípe míght not be whát you’re lookíng for… then ágáín, ít míght be better! =)
Thís recípe ís á celebrátíon of chocoláte… chocoláte cookíe crust, creámy chocoláte cheesecáke fíllíng, ánd á rích chocoláte gánáche toppíng.
Feel free to dress up the pláte wíth á few stráwberríes or ráspberríes, but the cheesecáke ís perfectly complete wíthout them.
For thís recípe you wíll need á couple of míní cheesecáke páns. Here’s the 4″ spríngform páns í used.
You could álso use one 6″ spríngform pán íf you wísh (álthough you’ll need to íncreáse the bákíng tíme á bít).
ín fáct, íf you wánt to máke extrá míní (2″) índívíduál cheesecákes, líke my Míní Káhluá Cheesecákes, then you’ll need thís –> míní cheesecáke pán.
One extrá líttle step thís recípe requíres ís the “wáter báth” (píctured ábove). ít’s reálly not hárd to do, so pleáse don’t be íntímáted. Símply wráp the cheesecáke páns wíth foíl, mákíng sure the foíl comes up to álmost the top (or hígher) thán the líp of pán. Set the cheesecáke páns ínsíde á lárger bákíng pán (í used á 9″x 9″ cáke pán) ánd ádd ábout án ínch of HOT wáter to the lárger pán. Cárefully move the whole thíng to the oven to báke the cheesecákes.
The wáter báth ís án ímportánt step to help the cheesecákes báke evenly, ánd the steám ín the oven (creáted from the wáter) helps to keep the cheesecákes níce ánd moíst ánd creámy.
Chocoláte Cheesecáke for Two
Yíeld: Yíelds 2 (4 ínch) míní cheesecákes, or 2-6 servíngs
Rích, creámy ánd símply the ultímáte chocoláte dessert!
íngredíents:
Crust -
6 chocoláte sándwích cookíes (í used Sprouts bránd)
1 Táblespoon butter
Fíllíng-
4 oz. semí-sweet chocoláte chíps (heápíng 1/2 cup).
1 páckáge (8oz.) creám cheese
6 Táblespoons sugár
1/8 teáspoon sált
3 Táblespoons sour creám
1/2 teáspoon váníllá extráct
1 egg
Toppíng-
2 oz. semí-sweet chocoláte chíps (heápíng 1/4 cup)
3 Táblespoons heávy whíppíng creám
dírectíons:
Pull out áll íngredíents (ánd fully unwráp creám cheese), ánd állow them to sít out át room temperáture whíle you máke the crust.
Prepáre the crust-
Preheát oven to 375°F.
Crush the cookíes ín á plástíc bág (no need to remove the fíllíng), then pláce cookíe crumbs ín á smáll bowl.
Melt the butter ín á smáll bowl, then pour butter ínto bowl of cookíe crumbs ánd stír untíl evenly moíst.
Dívíde míxture between the two cheesecáke páns (íf usíng two 4" páns) ánd press crumbs fírmly ínto the bottom of the páns. í generálly use the bottom of á round spíce bottle to táp down the crumbs ínto á níce even láyer.
Báke crust ín preheáted oven for 8 mínutes.
Reduce oven temperáture to 300°F. for bákíng the cheesecáke.
Prepáre the fíllíng-
ín á smáll bowl, heát the chocoláte chíps ín the mícrowáve (át 50% power) untíl álmost melted. Stír untíl fully melted ánd smooth, then set ásíde.
0 Response to "Chocoláte Cheesecáke for Two"
Posting Komentar